Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
7445
View
97
Reply

Jangan kurang ajar – Alif Satar

[Copy link]

Author: Raline       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-9-2021 11:03 PM | Show all posts |Read mode

Alif dan isterinya Sha.

Jangan kurang ajar – Alif Satar

PETALING JAYA – Penyanyi dan juga pelakon Alif Satar tampil membalas komen seorang netizen yang dianggap biadab selepas meninggalkan kenyataan tidak enak kepada isterinya, Sha Dila Hadid dalam Instagram.

Menerusi satu hantaran yang dimuat naik dalam platform tersebut, Alif berkongsi sekeping gambar swafoto bersama Sha ketika berada dalam kereta.

“Bila dah lama tidak berbasikal dan berlari dari Putrajaya ke KLIA, tona warna kulit saya dan sama seperti isteri (semakin cerah). Macam mana ni?” tulisnya pada ruangan kapsyen.

Bagaimanapun, tidak semena-mena, seorang wanita telah meninggalkan komen seolah-olah mengatakan bahawa wajah isteri kepada penyanyi itu kelihatan tidak cantik apabila mengambil gambar dengan aksi memuncungkan bibir (duck face).

“Kenapa bini buat mucung macam itik? Tak lawa,” komen seorang pengguna Instagram.

Tidak hanya berdiam diri, penyanyi yang popular menerusi lagu Jangan Nakal itu kemudiannya membalas komen tersebut dengan menegur supaya individu terbabit tidak berkelakuan biadab.

“Jangan kurang ajar,” kata Alif ringkas.

Komen berunsur kutukan itu turut mendapat respond daripada pengguna Instagram lain apabila rata-rata mengecam tindakan wanita tersebut yang dianggap keterlaluan.

“Tidak ada benda baik nak komen, jangan komen,” kata seorang pengguna Instagram.

“Cuba akak buat muncung itik. Mesti tak lawa juga,” komen seorang lagi netizen.

Sekadar info, Alif mendirikan rumah tangga bersama Sha Dila pada September 2014 dan dikurniakan tiga orang cahaya mata iaitu Alisha Anugerah, 6, Ariana Mecca, 4 dan Muhammad ‘Ali, 2. – K! ONLINE


Sumber:https://www.kosmo.com.my

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2021 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia muncung kat laki dia,  ko sakit kat mana sis?
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2021 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Entahnya netizen ni.. komen dlm hati je dah la.. sekalipun heols nk upload gambar kelengkang bini sheols yg berkerak pun..
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2021 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94 replied at 14-9-2021 11:08 PM
Entahnya netizen ni.. komen dlm hati je dah la.. sekalipun heols nk upload gambar kelengkang bini sh ...

pelik kan.. dok ig org follow ig org pastu komen bkn2

klau rupa sendiri lawa takpe la jugak haha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-9-2021 11:22 PM | Show all posts
eleh xnk kena gurau jgn main  sosial media la... otak kt lutut la
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2021 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasanya fan tu x berniat nk kurang ajar..saja bergurau kot..bukannya dia kata mmg muka bini dia x lawa..tp dgn buat duck face tu jadi x lawa..
Tp mmg ya pun...buat muka duck face tu mmg kepam n x lawa...fan tu jujur sbnrnya.
Ngada2 Alip ni..berani tayang..berani take risk lar...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2021 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Lawa tak lawa I tengok sepadan je diorang laki bini. Even though wifey senior 6-7 tahun, muka alif takde la baby face sgt. Muka diorang sekufu. Nak kata tak lawa sgt tak, hensem sgt pon tak.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2021 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Pemenat tu tegur je kot..
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2021 11:49 PM From the mobile phone | Show all posts
kuang hajar ke gitu? ke alip satar ni dah makin tisu? elok jah bahasa iamrinnaaa tu heshe tegur jah buat muka moncong2 jadi tak lawa? takda pon menghina ke hapa bagai?
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2021 11:53 PM | Show all posts
aku pun tak rasa komen tu kurang ajar
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2021 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Dua2 xberkenan..tp yg pasti kalo ada org dtg umah i pastu komen2 deco umah i buruk n xlawa mmg i halau je..my house my rules..so sama la konsepnya..dah sangkak sgt nak komen kat ig artis tu so ske hati dia gakla nak reply apa..
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 12:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Tu ker definisi 'kurang ajar' pd aliff?
Common...
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 12:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Xkn nk kne puji2 je walaupun mmg nmpk x lawa posing gitu?
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 01:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Jujur pun salah.
Mmg muncung itik kann..
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 01:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Sejujurnnya tgk bini dia buat duck face mmg buruks!
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 02:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Mmg xlawa pon buat mcm tu. Eh kat pic ateh tu kemain blurr kan id memasing tp kat mention alip x.....hahaha terlupa ke
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 02:23 AM From the mobile phone | Show all posts
memang buruk pun ducky2

tapi tak yah la komen sissss
cerca je dalam hati
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 05:27 AM From the mobile phone | Show all posts
mmg kurang ajar pn. follow ig org. org tu xknl kau pn tetiba nk kutuk
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 07:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Sejujurnya taklah iols berkenan tengok duckface itu, very the 00s, but perlu ke komen.... rude la juga dah komen macam tu.
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 07:53 AM | Show all posts
cpt gak swentap alip ni kan..org tu ckp tak lawabuat muncung itik tu..bkn kate bini die tu xlawa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list