Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
1234Next
Return to list New
3309
View
74
Reply

Shuk Sahar Pula Sertai Tabligh! Doakan Dia Istiqamah

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-9-2021 10:26 PM | Show all posts |Read mode
Kredit foto: IG




Selepas melihat ramai rakan selebriti berjihad dengan menyertai jemaah tabligh, nampaknya pelawak Shuk Sahar juga sudah mengikut jejak langkah mereka.




Kredit foto: IG




Selepas penyanyi Anuar Zain, tular pula gambar pelawak dan pelakon kontroversi itu dikongsikan di Instagram Dakwah Tabligh.




  


"@shuk_sahar keluar ke jalan Allah, doakan beliau istiqamah dijalan Allah," tulis akaun berkenaan.


Perkongsian itu menerima banyak maklum balas positif daripada warganet.




Kredit foto: IG



"Sokong. Yang baik kita sokong," antara komen netizen yang berharap Shuk akan terus istiqamah, sekali gus menjadikan kehidupannya selepas ini lebih tenang.


Makin ramai golongan selebriti berhijrah dan berjihad ke jalan Allah SWT sejak kebelakangan ini.





Kredit foto: IG




Semoga masing-masing kuat semangat untuk terus istiqamah. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2021 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak berminat benang2 syuk sebab sus marketing sajork
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2021 10:42 PM | Show all posts
KIM.K replied at 14-9-2021 10:40 PM
Tak berminat benang2 syuk sebab sus marketing sajork

agree~!... penyucian di mata netizen..
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2021 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Penyucian imej lettew
Damage control tahap menunggang agama level infinity

Tiyada sangka baik untukmu Syuk
Phuiiiii
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2021 10:46 PM From the mobile phone | Show all posts
mama_neko replied at 14-9-2021 10:42 PM
agree~!... penyucian di mata netizen..

Maksot iols cerita2 spenda bijik dia tu marketing sajork.. Menguap la nak polo
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2021 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Retis pempuan penyucian pakey tudung jubah

Yg zantan lak pakai piyah,jubah dn keluar tabligh

Mamat ni nk sucikan apa ye
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2021 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi ok la dia jumpa maulana dr si muah2 terpaling berhala kat malaysia ni

Marketing btl si busuk ni
Ko berubah jdi lobai aji
Serban tinggi 8tingkat pn aku ttp tak berkenan
Puikkkkkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2021 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pelik gak.dh blh bkumpul ka skrg ni?
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2021 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Tunggu pentas ronggeng kembali dibuka.. bila mana memasing kembali dahagakan hiburan yang hakiki.. serban kurta kopiah ssmua terbang...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2021 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Pasni Ali adik Abam pulak buat penyucian diri.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2021 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94 replied at 14-9-2021 11:05 PM
Tunggu pentas ronggeng kembali dibuka.. bila mana memasing kembali dahagakan hiburan yang hakiki.. s ...

Kan..setuju sgt..padahal rukun Islam yg 5 dan benda2 baik diajar sejak kecil kan...
Baru sekarang buat buat celik ttg agama demi marketing dan jatuh berdebuk...bila covid tiada lg dan job mkin byk... Dewasayu di who r usss kan saja...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2021 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak duda taknak puji memuji ke artis kesayangan uolss nih

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2021 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga istiqomah. Harap bukan damage control. Skandal mental apa cerita? Tup2 kang berniqab pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2021 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
purrrcaya la sgt
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Bagusnya Syuk. Alhamdolillah. Lepas ni boleh lah jd Ustad Syuk.
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 12:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Nk beli jiwa netizen la tu. Kamon la bkn semua org bebal lampi mcm bini kau tu shuk
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 02:00 AM | Show all posts
makadek replied at 14-9-2021 10:59 PM
Retis pempuan penyucian pakey tudung jubah

Yg zantan lak pakai piyah,jubah dn keluar tabligh

Iol hrp yg dorg ni klau brubah, biar btul2 & buknnya stakat nk tyg kat IG je sbb akhir zmn ni, rmai btul pnunggang ugama.
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 02:28 AM From the mobile phone | Show all posts
semestinya posing tuhan yang satu
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 02:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga berubah betul2 dan bukan sekadar marketing atau nak buat penyucian diri kat nurtizen je dahla
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 06:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Just curious apa function tabligh ni? Tanpa tabligh kita x blh dekatkan diri kita dgn allah ke?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list