Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
650
View
18
Reply

[MBC/Viu 2021] THE VEIL - Nam Goong Min, Park Ha Sun (17 September 2021)

[Copy link]

Author: Rahah    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-9-2021 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Rahah at 14-9-2021 09:57 PM

The_Veil-p2.jpg
Profile
Drama: The Veil (English title) / Black Sun (literal title)
Revised romanization: Geomeun Taeyang
Hangul:  
Director: Kim Sung-Yong
Writer: Park Seok-Ho
Network: MBC
Episodes: 12
Release Date: September 17, 2021 --
Runtime: Friday & Saturday 22:00
Language: Korean
Country: South Korea

Plot Synopsis by AsianWiki Staff
Han Ji-Hyuk (Namkoong Min) was the best agent at the National Intelligence Service (NIS). He was admired by his peers, but he put the NIS in a crisis. He then went missing.

1 year later, Han Ji-Hyuk returns to the NIS to find the traitor that caused him to fall into the bottomless pit.

MainThe best field agent of the NIS who is admired by his colleagues for his shrewd and perfect performance.Ji-hyuk's co-worker at the NIS and the head of Criminal Information Integration Center.Ji-hyuk's partner who graduated early from KAIST, and is a promising field agent.

Overseas partCriminal Information Integration Center
  • Kim Do-hyun as Ha Dong-gyun
  • Park Jin-woo as Cha Min-chul
  • Kwon So-hyun as Goo Hyo-eun

Domestic part

Others


Source : Asianwiki & Wikipedia
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2021 12:53 AM | Show all posts
Check in!!
Uwuuuuu lama tak tengok derama NGM

Yoshhh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-9-2021 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
bebba replied at 18-9-2021 12:53 AM
Check in!!
Uwuuuuu lama tak tengok derama NGM


Dah tengok ke uols? Best tak...
Iols nak tengok drama lain dulu baru tengok drama ni... lagipun baru start...
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2021 01:34 PM | Show all posts
iols baru tengok 1st episod..kenapa lepas badan kekar, muka NGM jadi lain eh? hahhaa
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2021 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Ost menarik tp mcm x kena ngan scene lak esp time scene langgar kereta tu.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2021 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by hijau88 at 20-9-2021 03:28 PM

Ada 4 pelakon pelakon stove league dlm cerita ni. Watak NGM dlm ni mcm watak dingin2 dia kat stove league.
Nasib baik tertgk stove league haritu. So, leh la melupakan sket2 watak jahat dia kat drama remember tu.

2x dah aku confuse pelakon yg jdi ketua ha, ingtkan pelakon sky castle tu.

Yg jdi partner han jihyuk tu, je yi tu teringt lak watak shin hye sun dlm stranger 1/secret forest. Cerita2 mcm ni mesti watak jdi junior gtuuuuu.

Nasib baik la 12 epi jek.
Leh la tgk cerita ni, ada tyg kat tv kan. Senang tgk.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2021 08:01 PM | Show all posts
I tgh layan ongoing Kdrama seperti kt my siggy.

So ptut ke I tmbh My Veil and Squid Game to my list.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2021 08:47 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 21-9-2021 09:03 PM

i tengok citer ni... it's espionage drama ...hmm more or less like Bourne Sikit dia punya  babak tu - like scene jatuh laut, scene amnesia, scene dia fight the system, scene dia sedar dia kena sabotage , ada mole dalam agency,
yesss okaylah mamat ni NimSoong Min ni...


i suka the actor sebab nampak smart - pernah tengok muka dia berkakun dalam Jeung Gum and the Handsome man. Dalam drama  ni dia jadi director of art gallery yg pamerkan watak watak kartun dan cerita  fairy tales.

so bila tengok watak dia totally the opposite watak As the Art Gallery Directir tu i wow ...cool ...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-9-2021 08:57 PM From the mobile phone | Show all posts
solarlunar replied at 21-9-2021 08:01 PM
I tgh layan ongoing Kdrama seperti kt my siggy.

So ptut ke I tmbh My Veil and Squid Game to my li ...

Pada iols squid game tu best... cuma violent la sebab survival game...

The veil ni belum tengok tapi baca review forumer nampak interesting...
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2021 09:00 PM | Show all posts
Rahah replied at 21-9-2021 08:57 PM
Pada iols squid game tu best... cuma violent la sebab survival game...

The veil ni belum tengo ...

I tgk skit Hot Stove League. Then I perasan yang NGM ni bila ckp bibir bawah je bergerak

I trus jd turn off.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-9-2021 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 21-9-2021 09:18 PM
solarlunar replied at 21-9-2021 09:00 PM
I tgk skit Hot Stove League. Then I perasan yang NGM ni bila ckp bibir bawah je bergerak

...


Alamak... tak boleh nak paksa kalau turn off... First time ke tengok drama dia?
Tapi citer Hot Stove League tu best...

Kalau squid game tu ada actor2 best... so best la layan...
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2021 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
drama NGM sebelum ni boleh tahan best. harap yang ni tidak mehampakan.
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2021 12:57 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 22-9-2021 01:02 PM

I dah tengok ep  2

Ep 2 mula best sebab dah nampak  Han Ji Hyuk mula mengorak langkah and mengatur strategi untuk  mencari si pengkhianat  operasinya yg sampai membunuh kawan kawannya tu.

dan tak sangka  2nd-Bos - in- command  kongsi gelap gangster  yang dia siasat setahun  sebelum kehilangannya  tu muncul kembali.

wow - ketua gangster tu hebat ye  and kena buku dengan ruaslah masa sesi soal siasat tu , siap dibelasah Ji  Hyuk.

Best adegan pantas kumpulan gangster Hua Yang tu nak bebaskan boss depa dalam lock up police tu, sampai buat plan terancang , buat macam black out and wow  tak ku sangka KETUA dia tu Han Ji Hyuk dah soal jawab dah ...pandai dia berlakon macam orang bodoh ... blur blur ikan tak tahu ape ape... walhal dia tu ketua

i mean his mind is okaylah bila dia cepat je patah balik dari his way home; dia sebenarnya tak sangka juga  yg gangster tu rancang  macam tu sekali untuk  bebaskan boss depa tapi bila dia mula sedar kata kata ketuan 2nd in command gangsetr tu yg memberikan analogi wild dogs  didn't just attack the cattles at random, there must be a reason ...

tu dia baru sedar  yang kucu kuncu huayang gang tu akan cari boss depa balik dan tekaanya betul.

wow lah...

hebat...dia kejar kete boss  kongsi gelap tu and tewaskan kete kete yg escorting the bad gang tu wow...

actually dia dah tahu kan siapa yg pengkhianat tu bila tengok  CCTV tu

citer ni violent habis tang part depa sembelih kelar leher and slitting the jugular  veins and carotid arteries  tu  kat  leher  depan heeeee..violent.. cara kuncunya bunuh polis, kerat tangan isk and macam macam lah .
Intern dia tu macam dia abaokan je, i think dia tahu yang satu hari that intern akan mayb be bantu dia?

then i tak tau peranan wanita nisteri yg dia jumpa masa ep 1 and 2 tu dalam dept lain...macam kacau daun je.


best juga tengok mamat  ni berlakon , sebab dulu watak lain...rom com guy now wow...



Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2021 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Xde tyg kt tv ke? Nk tgk drama ni sbb menarik je plot dia tp bab nk kena tgk online ni la hai lemau. Hopefully nnt ada tyg kt K+ or tvn kt asteruk
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2021 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Scheherazade replied at 24-9-2021 11:52 PM
Xde tyg kt tv ke? Nk tgk drama ni sbb menarik je plot dia tp bab nk kena tgk online ni la hai lemau. ...

Ada uols. Kat cenel ohk. 394.
Sbb ni kan drama mbc.
Nasib baik tyg kat tv, aku pun lemau klu tgk online. Sbb tgk drama ni pun sj utk mengisi masa lapang.
Klu betul2 minat gigih jgk aku tgk online n live gtu
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2021 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada tnmpk spoiler. Jeyi tu mcm sesuatuh jek.
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2021 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts
hijau88 replied at 25-9-2021 01:53 PM
Ada uols. Kat cenel ohk. 394.
Sbb ni kan drama mbc.
Nasib baik tyg kat tv, aku pun lemau klu tgk ...

Oh, ada eh? TQ tau sbb bgtau. Boleh la nengok ni nnt. Kena tunggu dah byk sikit episode la br leh start. Kang klu best, x menyabo lak nk nunggu.

Sama la kita. Aku pun, klu mmg drama best ngat, nk kena tgk gak, br la aku gigih carik. Klu x, mmg tunggu je la kt tv.
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2021 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Scheherazade replied at 26-9-2021 10:54 AM
Oh, ada eh? TQ tau sbb bgtau. Boleh la nengok ni nnt. Kena tunggu dah byk sikit episode la br leh  ...

Skrg ni dah ep3 n 4... So, klu ko lum tgk epi 1 n 2 tpaksa jgk tgk online.
Setiap sabtu n ahad, jam x pasti sbb aku rekod je tak tgk jam berapa.
Klu nak ckp best sgt2, bgi aku ok2 la. Antara byk2 drama on going tyg kat tv skrg ni, ni je yg menarik perhatian.
Sekadar tgk sekali cukup la.
Ikut citarasa masing2 gtu.
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2021 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
hijau88 replied at 26-9-2021 03:28 PM
Skrg ni dah ep3 n 4... So, klu ko lum tgk epi 1 n 2 tpaksa jgk tgk online.
Setiap sabtu n ahad, j ...

Eh, naper lak kena tgk online ep 1 & 2? Dia xde kt On Demand ke? Haiyo! Payah la mcm nih. Nmpk gaya aku kena rekod jgk la. Thx bg review. Aku xde la minat sgt Min ni tp dia ni pandai berlakon. Stove League aku x tgk lg. Last drama dia aku tgk Dr Prisoner ke apa nama dia. Aku lyn dgn mak aku masa tu. Skrg ni, aku tgh layan Player masa ni. Br ep 7.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list