CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Tempatan] Dapat peluang rentas daerah, cuti hujung minggu. Hasilnya longgokan sampah dibia

  [Copy link]
Post time 14-9-2021 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Batman said : Its not who iam underneath,
but wat ido..that defines me

so true
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2021 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Sampah sangat perangai memasing
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2021 05:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Inilah masalahnya..org malaysia ni kena ada pegawai/security guard/ polis bertugas di tiap2 tempat berkelah..kalau x haram nak bersihkan tempat sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2021 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
alam semulajadi mesti macam

ahhhhhh fantekkkkk manusia dah datang balikkkkkk!! matilanakkkkk!!

sekali betul

masyarakat sampah buang sampah merata. such hoarder vibes.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2021 08:32 PM | Show all posts
kalo ikut gambar tu...kawasan tu xde tong yg disediakan...nie lain cite...
kalau ader tong tp buang tepi tong tu mmg perangai kurang sivik
kalau ader tong pulak tp dh penuh dn pihak wajib x jaga...tu lain plak ye...

xtau keadaan sana boleh lah cite mcm2...

tapi bg aku lah yg suka xtvt2 nie sepatutnya bw pulang smpah kt tmpt park kete yg mmg ader tong besar...

so ape conclusionnya??

bak kata ayah Rani ...pegi kedai beli cincau....

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2021 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
sbb tu ada yg ckp covid ni antivirus utk bumi. manusia tu virus kpd bumi.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2021 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Pihak Tidak bertanggungjawab.. kau takyah berkias sangat la reputz.. sebut je rakyat melesia. Takkan la nak suruh orang berteka teki pihak flora, pihak fauna, pihak bunian?
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2021 10:03 PM | Show all posts
dah tiba masanya buat cctv or pegawai kat pusat pelancongan dan terus kompaun...tak bayar kompaun pencemaran alam roadtax insurans lesen xboleh renew. passport sejuk beku.

ni je cara nak educate orang bandar jakun jumpa air terjun
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2021 10:21 PM | Show all posts
kena buat penambahbaikan memandangkan tempat ni dh jadi tumpuan

1) caj parking utk pengurusan(jaga kebersihan kawasan)
2) tempat buang sampah perlu ada(kelihatan tiada tong sampah)
3) papan tanda larangan(dilarang buang sampah,sila jaga kebersihan)
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2021 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa rakyat malaysia ni banyak sangat alasan? Takde tong sampah la, ape la. Padehal boleh je kau bungkus. Bawak masuk kereta, lepas tu buang bila jumpa tong sampah. Kesedaran sivik takde langsung. Nak harapkan orang kutip sampah kau. Sama je taraf kau dengan binatang. Akal dekat lutut.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2021 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Bingai nya laa perangai. If xder tong sampah pon boleh jee bawak balik dulu sampah tu n buang.. Xder ksedaran sivik betoi laa sorg2
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2021 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
"Pehh..Sedih tengok. Punya la elok orang Hulu Langat jaga, masuk orang luar yang tak ada adab, terus hancur semua," katanya.

Peh tu siapa..wartawan ke
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2021 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
nakkomenjugak replied at 14-9-2021 08:26 PM
alam semulajadi mesti macam

ahhhhhh fantekkkkk manusia dah datang balikkkkkk!! matilanakkkkk!!

Bukan alam semula.jadi

Roh roh yg ada di situ

Roh batu..roh pokok..roh sungai

Semua mencaci

Detik detik silaaamm..mewarna hidupku...atas kesilapan..menurutkan nafsu..

Aku berpaling...di bumi sendiriiii

Matapun menjeling....seolah mencaci
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2021 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
xpdckelate replied at 14-9-2021 10:21 PM
kena buat penambahbaikan memandangkan tempat ni dh jadi tumpuan

1) caj parking utk pengurusan(jag ...

Bawa la balik sampah sendiri oiii

Aku pun bawa balik sampah sendiri pegi.mana mana pun
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 12:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pegi hiking pun sampah wajib bawak balik,sampah masuk dlm beg lagi tu. Selalunye yg buat sampah ni mmg sejenis yg sekali sekala masuk hutan je,diorg tak rasa pentingnye nk jaga alam sekitar tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 12:19 AM | Show all posts
sekngucing replied at 14-9-2021 11:59 PM
Bawa la balik sampah sendiri oiii

Aku pun bawa balik sampah sendiri pegi.mana mana pun

xde tong sampah kena la bawa balik..kalu ada tong sampah tak perlu bawa balik
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 02:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Mmng padan kalau kena kovid yg buang sampah ji
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 07:15 AM From the mobile phone | Show all posts
so jgn pelik ckp, kenapa flat Malaysia x seperti flat singapore. nk salahkan foreigner pun x boleh , semua yg pergi tu anak cucu bangsa Tanah Melayu. jgn ckp sbb xde tong sampah, tong sampah mmg jarang ada kt hutan, nk elak monyet selongkar. masalahnya yg monyet skg adalah pengunjung yg 'menyampah' kn alam itu.
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 07:22 AM From the mobile phone | Show all posts
patutnya buat tmpt berbayar
kita perlu didik diri
nak jaga tmpt2 tu bkn murah
cannot expect semua nak free jer
bkn sungai blkg rumah sendiri
kalo ada toilet pun habis
basah lecak bau hancing
pampers pun buang merata
dasar pengor
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 07:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Sikap orang kita sedari dulu. Sedih betul. Nasib tak baik dapat leptospirosis.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Semasa



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-10-2021 11:50 PM GMT+8 , Processed in 0.074145 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list