Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
628
View
16
Reply

[LAIN-LAIN] TURKISH DRAMA SERIES & MOVIES / ACTOR / ACTRESS

[Copy link]

Author: dealova04       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-9-2021 09:00 AM | Show all posts |Read mode
Edited by dealova04 at 10-9-2021 12:30 PM

Hai uols...
sape sini peminat drama/movie dari turki??
mak dh search tp xde lg thread utk turkish drama / movie dlm forum ni

uols boleh senarai kan drama/movie yg best  kt sini ye
BEST DRAMA :
1. KARA SEVDA : ACTOR/ ACTRESS - BURAK & NESLIHAN2.
2. MERYEM : ACTOR/ ACTRESS - AYCA AYSIN  & FURQAN ANDIC




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-9-2021 09:03 AM | Show all posts
Edited by dealova04 at 10-9-2021 09:05 AM

Sinopsis :
Kemal Soydere is the son of a middle class family. In his last year in mining engineering, a girl named Nihan enters his monotonous life. Love is impossible because of the class difference between them, but they manage to be together. That is until the day that Kemal has to move to a Zonguldak mine, unaware that Nihan will be forced to marry Emir Kozcuoğlu, a man in love with her since they were children. Kemal isolates himself at work, and one day, following his actions to help in an accident at the mine, Kemal is promoted and assumes a position of power in the company. Five years later, Kemal makes the decision to return to Istanbul to face his past.

Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 11:02 AM | Show all posts
Mak, Ai check in disini!!! Kemana Mak pergi ke situ lah Ai mengekori

Sekarang Ai tgh layan drama Yuksek Sosyete, drama lama pun, remake Kdrama, High Society.
Tapi Ai tak layan K version punya. Ai perlukan sesuatu yg baru dan fresh, so terjebak lah dengan drama ni.

Hari tu terjebak layan drama Yemin, ingatkan episode sikit, layan lah dalam 10 episode gitu. Sekali episode 300+ still counting. Terus cancel. Tak sanggup. Hahahaa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-9-2021 11:30 AM | Show all posts
saaya replied at 10-9-2021 11:02 AM
Mak, Ai check in disini!!! Kemana Mak pergi ke situ lah Ai mengekori

Sekarang Ai tgh layan dra ...

yuhu.. pe khabar?
semenjak dua menjak ni mak layan turk je...kikiki
1st drama tajuk meryem... perghhh .. mkn hr nk abis... ratus episode juga tu pon fwd2 kan aje yg x ptg
2nd drama ni kara sevdan... maru 27 epi...
turk drama ni dasat..beratus epi pastu 1 epi 2-2.5 jam...bukan main senetron depa ni
yemin tu kwn rekemen suruh tgk tp dia pon dh fed up sbb x abis2 lg ... rupanya sampai 300+ epi ye? dasattt
dah lama x tgk tv biasa, drama2 melayu ke langsung x tgk dah ... hihi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-9-2021 11:35 AM | Show all posts

TURKISH DRAMA SERIES & MOVIES

Edited by dealova04 at 10-9-2021 11:42 AM

2. MERYEM : ACTOR/ ACTRESS - AYCA AYSIN  & FURQAN ANDIC
SINOPSIS :

Meryem, a woman who takes the blame she did not commit for the man she loves, a Prosecutor Oktay who can do anything for career and power, War who is daunted with revenge after losing the woman she loved.
An accident on a rainy night changes the lives of these three people. Oktay, man of justice, man of power, war in need of justice proceeds on this path.
Meryem bears the burden of the sins of both men Until love is included in the equation and brings justice



MERYEM.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 11:50 AM | Show all posts
dealova04 replied at 10-9-2021 11:30 AM
yuhu.. pe khabar?
semenjak dua menjak ni mak layan turk je...kikiki
1st drama tajuk meryem... pe ...

Ai makin sihat Mak Mak apa khabar pulak?

1st drama Turkish Ai layan, drama Magnificient Century versi Kosem. Lepas tu baru nak terjebak dengan Yemin dah ratusan episode pulak. Pengsan nak menghabiskan. Ada 4 season skrg drama ni tp season 4 baru keluar teaser, Ai tak sure dah tayang belum... Apatahlagi penat2 layan heroin pulak dikasinya mati. Hmmm maka hilang terus rasa nk layan tu... Sebab pada Ai, drama Yemin ni tarikan dia sbb gandingan hero heroin. Kuat kimia sampai bercinta diluar set. Nak kahwin dah katanya...

Tak layan dah kita drama2 melayu swasta penuh dusta (walaupun semua drama berdusta ), Ai mencari jugak drama lain nak layan lepas habis layan Yuksek ni. Bagus mak bukak thread sini boleh Ai jadikan rujukan.




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-9-2021 11:58 AM | Show all posts
saaya replied at 10-9-2021 11:50 AM
Ai makin sihat Mak  Mak apa khabar pulak?

1st drama Turkish Ai layan, drama Magnificient Cent ...

dulu terlayan turk pon dr magnifisient century juga la yg ada hurrem tu, pastu xde dah layan citer turk. then ms PKP hr tu ramai sharing movie2 turk yg best2, so mak layan juga la sbb movie diorg pon best . tetiba terlayan version drama sinetron pulekkk...hambekkkk ko dh layan start la nk follow sampai ke sudah, saje tgk ending tp still xleh stop sbb setiap epi mesti tgk kalau x tgk dh xtau penyebab / sebab musabab .. pandai diorg ni create plot tau suruh kita follow setiap epi.
kara sevdan ni pon endingnye hero mati...drama ni jutaan yg tgk...ramai kecam sbb ending sedih mcm tu.. reen kena tgk citer ni... mak tergudaaa kat kemal...kikiki... heroin dia x brp lawa la bg mak tp menjadi rebutan 2 lelaki ...kakakkakak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-9-2021 12:03 PM | Show all posts
Edited by dealova04 at 10-9-2021 12:06 PM



Synopsis
Asiye (Nazan Kesal) is a strong woman who comes from a wealthy family. Against her fathers will, she runs away with a man whom she loves. She gets pregnant before marriage but she becomes all alone when her lover passes away.
Asiye has nothing to do but to return to her parents. When she gives a birth to a baby boy, her father gives the new born baby to the orphanage without her approval. After then, Asiye gets married to a wealthy man and starts her new life.
Asiye keeps her past secret from her family. She seems to have a perfect life but she secretly continues to keep track of her son who was given to the orphanage. Years later, Asiye finds out his son Hasan (Ismail Hacioglu) but cannot disclose her identity.

Hasan (Ismail Hacioglu) has grown up in difficulty and has gone off the rails. Even though he has mercy and sympathy deep inside, he cannot control his anger easily. He becomes a troublemaker and gets involved in illegal activities. He falls in love with a beautiful girl Akca (Merve Cagiran) and wants to get affection and compassion that he has longed for.
cck.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 01:03 PM | Show all posts
dealova04 replied at 10-9-2021 11:58 AM
dulu terlayan turk pon dr magnifisient century juga la yg ada hurrem tu, pastu xde dah layan citer ...

Ai pun layan Kosem tu drp tahun lepas ke dua tahun lepas, movie2 Turkish pun ada jugak layan masa tu.
Lepas tu tak ada lah rasa nk layan... Tp semenjak bosan dengan kehidupan ni (gitu PKP lama sangat), Ai jebakkan diri dengan drama Yuksek ni. Lagi pun orang2 sana ni sedap mata je mata memandang kan. Lagi syok lah layan

Ai setuju part plot tu. Kalau tertinggal satu episode mmg lost jugak lah. Satu episode tu yang duration pun lebih kurang 2 jam mahupun lebih, mereka boleh create plot yg menarik dan kalau terlepas mmg agak terpinga2 di episode seterusnya, kalau drama hindi ni plot sama mahu berpanjang sampai 10 episode

Okay, nanti lepas habis layan Yuksek, Ai layan Kara Selvan pulak. Yuksek ni hero dia biasa2 je, tp dia ada satu tarikan yang buat dia nampak menarik. Ada karisma gitu. Tinggi pun tinggi. Heroin dia okay lah, bukan kategori terlampau cantik utk dipuji lebih2...
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 01:07 PM | Show all posts
Edited by saaya at 10-9-2021 01:11 PM

Okay, Ai tepek sikit poster dia. Cerita pasal harta, pangkat, perebutan kuasa.Itu biasa dalam semua jenis drama penuh dramatik seantero dunia ni
Oh, lupa, cinta yang terhalang...



Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Cop.. citer2 Turkey ni ada ke adegan 18+ yang dicemari? Setakat pakai skirt pendek ok la, but big no kalau ada adegan romen etc. just bertanya sbb nak family friendly
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-9-2021 08:58 AM | Show all posts
kakigojes replied at 12-9-2021 08:49 PM
Cop.. citer2 Turkey ni ada ke adegan 18+ yang dicemari? Setakat pakai skirt pendek ok la, but big no ...

ada romen/kissing2 je sis..try layan drama tajuk "cocuk" yg ni kisah family/anak
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 10:58 PM | Show all posts
finally ada jugak benang psl drama turkish.. first time layan drama turkish cesur ve guzel kat ntv7.  pastu terus melekat.
dalam byk2x drama turkish yg dah layan siyah biyaz ask plg best setakat ni. #asfer couple.
episode pn 32 jer.
kalo kara sezda jenuh nk abiskan.
sekarang ni tgh layan kuzgun.
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2021 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
wah ada thread cite turkish
skrg cite kazara ask..tiap hari jumaat
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 06:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Drama turks yg i ollz tgk is ertugrul : resurrection dkt 500 gak epi...pastu sdg follow KO plak...yg lain xprnh tgk lg...payithat pun best gak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-9-2021 09:26 AM | Show all posts
miszb replied at 15-9-2021 10:58 PM
finally ada jugak benang psl drama turkish.. first time layan drama turkish cesur ve guzel kat ntv7. ...

boleh masuk list.. hero nye ibrahim tu wow juga... hero turks mmg smart la..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-9-2021 09:29 AM | Show all posts
edayildiz replied at 16-9-2021 12:44 PM
wah ada thread cite turkish
skrg cite kazara ask..tiap hari jumaat

chanel apa? mak skrg layan kara sevda.. abis ni nk tgk Kurulus: Osman Osman Bey ..sbb hero nye burak ...aummm
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list