Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
10865
View
139
Reply

Tiru K-Drama, Tak Ada Pelakon Selain Mira Filzah Ke?

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-9-2021 08:27 AM | Show all posts |Read mode





Apabila melihat persamaan poster drama rantaian The Hotel dengan drama dari Korea Selatan, Hotel del Luna, peminat Kdrama mendakwa ianya bukanlah idea asal anak seni tempatan.


Manakan tidak, dengan perkataan yang sama serta warna grafik yang hampir serupa menguatkan lagi tanggapan mereka.





Foto : Twitter




Bagaimanapun, ada yang menjelaskan ianya bukan sama dengan Hotel del Luna kerana jalan ceritanya juga lain.



"Storyline the hotel ni Michael Ang kata anak anak orang kaya duduk dekat hotel lepastu ada konflik and bunuh bunuh, so basically the hotel ni tiru Penthouse."





  



Selain poster dan jalan cerita, netizen turut mengutuk pemilihan pelakon yang sama dan hanya bersandarkan populariti semata-mata.








Namun, ada juga yang menyatakan ianya adalah perkara normal untuk melakonkan kembali drama yang popular seperti negara lain. Kenapa orang Malaysia yang sensitif?










Jadi, mungkin peminat Kd-Drama boleh memberi peluang kepada drama Melayu membuktikan kelainan cerita mereka. Fasal pelakon pula, mestilah penerbit mempunyai alasan mereka sendiri. - CARI



Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 08:33 AM From the mobile phone | Show all posts
ma nye .typical le recycle org sama.
kenapa dia x bagi bbnu yg menyerlah bakat dia.x boring ke .
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 08:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Yang pasti poster yang korea, pelakon herlok, kulit wajah licin. Yang tempatan, pelakon muka tua, kulit caca marba menggerutu macam iguana, kepam seperti perlu di sental pakai berus periuk. Lepastu tiba2 ada kelindan lori.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 08:37 AM | Show all posts
tak kisah la nak remake ke tiru ke.. dah takde pelakon perempuan lain ke selain mira basic.. ramai je pelakon free hair yang boleh berlakon..ni bertudung acah2 free hair... mira basic patut jadi extra jaga kaunter hotel jah...
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 08:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols ok je dgn mira filzah ni tapi tudung tu tak boleh pakai elok sikit ke?rimas tgk pesen menggerbang mcm tu  hero pulak takde ke hero yg semenggah skit?ambik la hun haqeem ke, fattah amin ke
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 08:52 AM From the mobile phone | Show all posts
shiraloveyou replied at 10-9-2021 08:49 AM
Iols ok je dgn mira filzah ni tapi tudung tu tak boleh pakai elok sikit ke?rimas tgk pesen menggerba ...

Kannn kaka? Dalam ramai2 pelakon herlokkk bergetah muka ala2 kpop dan thai. Ujung2 kelindan lori borneo gigi tupai jugak yang deorang kutip. Banyak lagi pelakon herlok2 tapi pengarah sangat la buta tak nak kutip macam fattah amin, syafi tee, adam lee, hun haqeem. Bukannya deorang ada job pun.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 08:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Alahai boring nya Mira filzah ni...X Ada org lain ke
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang Ler aku tak tengok. Tengok poster pun tak lalu ada dak migha ni. Takda ke heroin lain. Aku tak suka la dengar dia bercakap. Selalu selfie perasan cun plak tu. Ambikla Mimi Lana ke..nampak natural ckit
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
penonton tak kecam la kalo habaq awai awai remake drama luar contoh drama manjalara tu. penonton tengok je.
selalu yang kena kecam ni bila siap tiru scene by scene tapi sampai ke sudah tak mengaku.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 08:56 AM From the mobile phone | Show all posts
tak apala at least ok dari amik uyaina
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 08:57 AM | Show all posts
hok aloh...ramai je yg minat mira basic...michael ang x hadap korang nak tgk pun
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 09:00 AM From the mobile phone | Show all posts
kaedahnya replied at 10-9-2021 08:54 AM
penonton tak kecam la kalo habaq awai awai remake drama luar contoh drama manjalara tu. penonton ten ...

Aah kan. Hit kot drama ni dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 09:01 AM | Show all posts
I rengsa tgk MF, bole tak ambik org lain.
Cari yg free hair terus la, dari ambik pelakon bertudung acah-acah free hair.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Pompuan basic, kau kata nak bersara. Kau ni memang takde pendirian, dari air muka kau yg acah2 comel padahal muka tua dari pandangan depan, boleh dibaca kau jenis putar belit , takde pendirian.

See, orang pun dah tak suka kau. Yg tak suka kau pun dah keluar dari tempurung sebab bila kata tak suka, pengikut kau yang sama2 bodoh mcm pengikut ebit penonggeng balas kecaman.

Mk pun kayu kayan, kau pun kayu kayan, makin sampah la cerita ni. Sesuai la taraf kau tu. Walaupun ada pelakon hidup sederhana, tak kaya, dgn bakat, terus nampak classy. Berbanding kau yg bakat takde, cakap meleweh2, acah sopan untuk tarik perhatian, terus tahap kau selewel dgn drama sampah.

Kau nak berlakon balik sebab nak sara & bagi support dekat suami tua kau kan.. Nak bayarkan gaji staff kan.. industry seni hiburan ni tak sesuai dgn kau yg takde gred ni, kau sesuai jadi promoter, cashier, atau jual dekat pasar2 basah yang ramai indon, veitnam myanmar & rohingya tu. Tu tempat kau. Kalau ada berita kau kerja dekat pasar basah, orang akan kata "SESUAI DENGAN MUKA BASIC KAU YANG MIDAH DIDAPATI DIMANA2".

Ke ni dah rakam dulu, baru skrg nk tayang. Tetap sampah!

Layak diludah je.

Puihhh puihh puihhhhhhh puihhhhh puihhhh puihhh puihh puihhhhhhh puihhhhh puihhhh puihhh puihh puihhhhhhh puihhhhh puihhhh puihhh puihh puihhhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 09:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa pelik benar cara mighabasik cakap dlm klip tu? Dahlah lelakinya kayu benar.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu2 ade satu cerita bersiri hotel sgt best. Pelakon dia riduan hasyim ngan syaripah ijoy.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 09:16 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 10-9-2021 08:52 AM
Kannn kaka? Dalam ramai2 pelakon herlokkk bergetah muka ala2 kpop dan thai. Ujung2 kelindan lori b ...

kelindan lori tu jgk la yg dipuja2 dek p'puan2 birah. low sungguh taste theyols.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 09:19 AM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 10-9-2021 08:54 AM
Memang Ler aku tak tengok. Tengok poster pun tak lalu ada dak migha ni. Takda ke heroin lain. Aku ta ...

Kan..ambik la..Mimi Lana.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 09:19 AM From the mobile phone | Show all posts
kotakominami replied at 10-9-2021 09:14 AM
Dulu2 ade satu cerita bersiri hotel sgt best. Pelakon dia riduan hasyim ngan syaripah ijoy.

ingat..Memang best drama tu.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Nape poster tu Mira muka tua
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list