CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: CARI-MRO

Iqbal Tak Sabar Nak Kahwin Dengan Vida, Tapi Risau Cik B Diam Diri

  [Copy link]
Post time 9-9-2021 01:19 PM | Show all posts
adeh, kubaca news mcm ni buat rasa nak muntah je membazir claim tealive 10sen shopee.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-9-2021 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Aduh kalau nak kawin tu kawin je la. Pong pang pong pang sana sini naik geli teman mendengo nyer.
Ate CB je ke yg deme riso? Yg sorg lg tu setuju ke?
Deme ni dok kuo statemens sane sini tu takkan anok tak tahu lg. Kot anok tu dok dlm peti yer la. Tp ni kuat main tenet gak ape ke hei tetiba tok tauuu.
Lgpun ingat syok ke org cakap pasei mok die dulu die lak baru tahu berite. Ate gile tu...
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 01:30 PM | Show all posts
bosan si vida ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 01:33 PM | Show all posts
sweetnya kapel ni
#tilljannah
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
X kisah la genuine ke marketing strategy, iouls risau dengan cik B je. Bayangkan satu malaysia tahu mak ko gelenyar nak buat anak baru dengan lelaki yg layak jadi abang kau je. Tu belum lagi memikirkan dah berapa banyak lelaki jadi bapak tiri.
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Nauzubillah min zalik, sudah2 la cerita nenek menopos nak kahwin dengan cucu ni. Dah menyampah sangat nak ambil tahu cekpit si bida boleh busuk hanyir kembali sebab makan produk diabetes dia pamoga tu.
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 01:34 PM | Show all posts
Publisiti weh.
Yang bukak thred bg lg publisiti free.
Ape kate abaikan aje
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 03:39 PM | Show all posts
ellZack replied at 9-9-2021 12:34 PM
Marketing aside, bukan sepatutnya mak yang discuss dengan anak instead of biar anak tau thru media?  ...

Seorang ibu yg tidak memberi contoh baik kpd anak.  Datuk Vida tidak menghormati perasaan anak gadisnya bila dia ingin bersuami lagi.  Seharusnya Vida adakan mesyuarat keluarga dn terangkan hasratnya nak kawen lagi sementara anak2nya suda besar dn boleh mengerti. Mendapat tau rencana ibunya mll medsos boleh diragukan kesohehannya, boleh je berita sekadar gosip murahan atau rekaan. Sebua berita perkahwinan adalah sebuah berita sakral/suci maka letakkan ia di tahapnya dn tidak dipermainkan. Lambat laun Vida kena juga memberitahu Cik B rencananya, maka kenapa tidak sekarang. Diam cik B bukan bererti dia bersetuju, mana tau diam2 cik B bak diam ubi yg berisi.  Selaras dgn perkembangaan perasaan anak remaja, tak mustahil kalau cik B juga berputik manaruh hati trhdap Iqbal nanti,  dn perkara begini bukan sesuatu yg mustail. Hal begitulah yg harus diwaspadai.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-9-2021 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Mamat nih nak reta vida je nih...nipulah cinta semua tu...hahahahhaha
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 03:49 PM | Show all posts
belacan_gurl replied at 9-9-2021 03:47 PM
Mamat nih nak reta vida je nih...nipulah cinta semua tu...hahahahhaha

tu la kaka... sudah terang lagi bersuluh khen... tapi apa nak heran kata nenek bida...cekpit bida tu harus di servis sesekali setelah sekian lama berhabuk agittewwww...


macam keta jugak la... dah lama tak start kena la tukar bateri dan serbis...
selama ni pakai pamoga je untuk serbis... dok gok gok gok...
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam tak Caya laki ni nak kat Vida.
Semua dia ada
Boleh dapat lagi muda, cantik dan berjaya juga
Kenapa pilih vidahhh
Lepastu geli plak tengok cik b duk gigit2 mak dia
Macam kecelaruan diri la dia tu
Sure dia jeles mak dia bersayang2 dengan laki lain
Apa pun baju Vida lawa plak dress biru tu.
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebok naw nak kawin dgn tok vida.. nikah je lah dgn cik b.. muda pun muda.
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 9-9-2021 01:02 PM
Mcm pelik.. Iqbal terdesak sangat nak jadi suami Vida loca sebab apa? Tak ada duit meh?

katanya dia pun kaya kak Sarah.. siap boleh juta2 lagi pada kak Bida Loca.. hihi
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya Ampunnnnnn tak habis-habis lagi ke
Sedarlah wahai tokbida oiiii budak tu cuma nak reta sajaaaaaa

Ya Allah Ya Tuhanku

Cik B pulak dah boleh lari pi obersea takyah balik dah
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 04:17 PM | Show all posts
Oh my god muntah
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 04:17 PM | Show all posts
tengok princess E ...jadikan tu sebagai contoh.

Dia rasa kesunyian, ada cuba untuk terbuka hati nak berkawan dengan lelaki lain tapi dia pilih untuk jaga perasaan dan emosi anak2 dia. bila anak2 tanak or belum dapat terima , dia stop kat situ aje...

jadi dato vida, tayah la nak kawin2 lagi...anak2 tu dah ada jadi harta dunia akhirat. kang emosi anak pulak tak stabil. effect sampai ke tua tau...kalau anak belum say Yes...sempat lagi gostan tu vida oii
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-9-2021 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
missus_meow replied at 9-9-2021 01:14 PM
sian cik b ... adekalanya she seems more mature than her mak ...

I think dia hilang masa muda
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 04:21 PM | Show all posts
apalaaa dlm otak org ni umur 27 nak kawin dgn baya mak 49.
Tak usahlah
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
imanjannah replied at 9-9-2021 04:03 PM
katanya dia pun kaya kak Sarah.. siap boleh juta2 lagi pada kak Bida Loca.. hihi

Muahahaha.. Kerja apa kaya rssa?
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Gelila...fefeling bbnu br nak bercinta.padahal dah berkarat dah masing2
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-12-2022 10:01 PM GMT+8 , Processed in 0.217365 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list