CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: CARI-MRO

Iqbal Tak Sabar Nak Kahwin Dengan Vida, Tapi Risau Cik B Diam Diri

  [Copy link]
Post time 12-9-2021 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Marketing je kot. Sebab aritu bukan ke pamoga tu untuk kencing manis darah tinggi bagai.. ni dah upgrade untuk kesuburan plak dah. Lagipun tiap ari pun dok mengiklan pamoga tu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-9-2021 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
nuril86 replied at 10-9-2021 10:47 AM
bidah ni banyak duit, tp kenapa dia x kuruskan sikit badan dia eyh....

Ehh dia hari2 promot produk kurus kopi dia tu tau..pahtu makan tak hengat. Hidang lauk 3,4 jenis semua sedap2 bikin rakyat miskin terliur..tapi dia tak slim2 pun. Gebu2 gitu jugaklaaa
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
harisbee replied at 12-9-2021 04:39 PM
cik B biarlah mak dia nak kawin....ko nak jadi andartu jaga mak ko sampai ke tua ke?

Haha. Tengok maknya macam menggeletis je..dgn anak pun cik b ehh cik b ehh..merengek2..biarlah berlaki plokk
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 12-9-2021 12:53 PM
Ehh dia hari2 promot produk kurus kopi dia tu tau..pahtu makan tak hengat. Hidang lauk 3,4 jenis s ...

tp dia ttp jugak same mcm tu.. apsal dia xnk guna produk dia utk kurus.. sebuk suh org beli.. pakai utk diri sendri brula org yakin nak beli..
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Drama utk promosi produk
Viral buleh iklan
Tektik lama dh ni
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Dorg treat cikB mcm budak kecik..
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 11:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Nampak sangat drama marketing...
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
nuril86 replied at 12-9-2021 09:26 PM
tp dia ttp jugak same mcm tu.. apsal dia xnk guna produk dia utk kurus.. sebuk suh org beli.. paka ...

Lepas makan2 tu dia minum kopi tu la segelas besar. Tak tahulah ngam ke tak bila dah makan lauk lunch macam2 lepastu minum kopi..
Dia macam lepas makan takleh minum susu..zat bertembung tak tahu mana 1 kena serap..tapi aku rasa mesti kopi tu ada gula..tu yg tak Selim melim..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-9-2021 07:27 AM From the mobile phone | Show all posts
iols rasa semua yg terlibat tgh bermarketing.. tmasuk cekb..
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2021 07:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Sudah laaaa.. kau xyah sibuk ‘perkara ini masih terlalu awal untuk dihebahkan demi menjaga perasaan pihak keluarga blablablahh’ sambil tu kau dah chrettt cirit cakap ada dah date in december, tema wedding, lokasi semua ada dah lahaii.. kalau betul nak kawin, kau nikah jelah dulu samdol prove it! Meh kitorang nak tgk kau betul2 selera dgn acik tu meh..
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2021 07:56 AM From the mobile phone | Show all posts
naisyahmh replied at 9-9-2021 05:40 PM
Aku pun rasa cam marketing.. bln 12 lambat lg.. sempat promote macam2.. dekat2 tarikh ckp xde jodo ...

Dulu acik tu kawin staff dia mana ada dia beria kecoh camni. Tup2 cerai tak ngam haruslah jantan tu beshe2 je bkn berduit, berbisnes nye orang.. takat melukut di tepi gantang je. Dah sebab dak laki yg ni byk followers kt media sosial so harus lah bertag-team feeling2 power couple. Ok aku nak muntah skang.
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2021 08:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Menerusi temubual bersama Melodi, Cik B mengakui tidak bersetuju dengan keputusan Vida untuk mendirikan rumah tangga selain niatnya yang ingin memiliki anak lagi. Jelas Cik B, jarak usia antara ibunya dengan Iqbal sangat jauh berbeza menjadikan salah satu faktor dia tidak merestui perkahwinan tersebut.

Saya deep down saya sangat kurang setuju. Ye lah, mama umurnya pun dah tua, abang Iqbal baru umur 25. Macam mana abang Iqbal ni umur 25 ni suka orang tua. Mesti ada sebab tau. Macam saya memang sangat tak setuju mama dia nak anak lagi. Cukup lah saya dengan Kacak sahaja. Mama ni bila dia bercinta, dia macam cinta buta.

Ya betul disebabkan faktor usia saya tidak merestui. Dan kalau mama dijodohkan dengan orang yang tua, sepadan umur, tak kisah what gonna be happen sebab mama tak suka orang tua. Mama memang suka orang muda juga.

Tidak terhenti di situ, Cik B turut mendedahkan bahawa dia dan Iqbal tidak mempunyai hubungan yang baik malah mereka seringkali bergaduh.

Saya dengan abang Iqbal ni memang tak ngam. Saya selalu gaduh dengan dia. Gaduh tu bukan gaduh biasa biasa. Saya gaduh dengan dia memang luar biasa. Hubungan kami memang sangat renggang. Saya tak nak komen banyak, sebab banyak saya nak cakap tapi saya biarlah pada diri saya sendiri.

Menurut Cik B, pada awalnya dia menyangka kontroversi perkahwinan Vida dan Iqbal hanyalah marketing semata-mata namun lama kelamaan isu itu dilihat semakin serius. Namun, sekiranya benar mereka berjodoh, Cik B berharap agar ibunya akan mengecapi kebahagiaan.

Sebenarnya saya ingatkan marketing tapi nampak macam betul betul pulak. Ya Allah takutnya tapi harap-harapnya memang marketing lah. Saya pun macam tak nak lah ada ayah baru. Saya pun dah cukup dah ada 5 ayah.

Kalau jodoh mama dengan abang Iqbal saya harapkan mama happy, ikutlah mama nak buat apa. Saya memang taknak mama kahwin dengan abang Iqbal.

Dalam kesempatan itu, Cik B sempat memberi pesanan kepada Vida supaya dapat berfikir dan menilai niat seseorang yang ingin mendekati dirinya adakah orang tersebut benar-benar mencintainya atau sebaliknya.
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2021 08:14 AM | Show all posts
MistrezHermanaz replied at 13-9-2021 08:09 AM
Menerusi temubual bersama Melodi, Cik B mengakui tidak bersetuju dengan keputusan Vida untuk mendiri ...

bijak juga cik B ni.

tapi meols rasa ini semua propa jah.
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2021 09:05 AM From the mobile phone | Show all posts
MistrezHermanaz replied at 13-9-2021 08:09 AM
Menerusi temubual bersama Melodi, Cik B mengakui tidak bersetuju dengan keputusan Vida untuk mendiri ...

seyes la 5 ayah? kalau tokbidah kawen dgn iqbal, jadi ayah ke 6? kesian plk kt cik b kalau gini..huhu

matang benau ayatnya .huhu
moga mak dia fikir elok2
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2021 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Anak si vida jauh lebih matang dr si vida..
duit banyak tapi nampak murahan. cuba buat marketing strategy yg lebih berkesan.
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2021 10:22 AM | Show all posts
Katanya, biarlah anak-anak mengetahui perkara ini melalui media terlebih dahulu sebelum dia menjelaskan mengenai niatnya ingin berkahwin itu.
bad move ngok...  bad move...  now cikb senyap membisu, tau menggelupur...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-9-2021 10:37 AM | Show all posts
airmineral replied at 13-9-2021 09:05 AM
seyes la 5 ayah? kalau tokbidah kawen dgn iqbal, jadi ayah ke 6? kesian plk kt cik b kalau gini..h ...

betul..matang cara dia berckp, jauh beza dgn mak dia..
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2021 09:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Cayalah cakap aku ni propaaaa

Anak beranak...

Wlpn anak dia jawab matang camtu
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2021 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Lecehnya kahwin dgn org muda2 dah tua pun nak kena beranak!!!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-12-2022 09:09 PM GMT+8 , Processed in 0.098124 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list