CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: c===8

[Jenayah] Dua wanita didenda kerana maki polis bantuan di Singapura

  [Copy link]
Post time 9-9-2021 12:58 PM | Show all posts

Central Provident Fund-duit gaji pekerja dipotong tiap2 bulan untuk simpanan hari tua bila dah capai umur 55 boleh keluarkan sebahagian duit, beli rumah & keperluan bila kita sakit.  Duit ni boleh dipakai utk investment, beli insurance, bayaran utk schoool fees anak2 yg bersekolah diperingkat tinggi.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-9-2021 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Jiddin replied at 9-9-2021 01:39 PM
Cpf tu apa?

Mcm EPF tanahair terchenta
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 01:00 PM | Show all posts
trexxxxxi replied at 9-9-2021 12:58 PM
Mcm EPF tanahair terchenta

betul kalau Malaysia dipanggil EPF.  Tak tau fungsi dia sama ke tak?
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 01:01 PM | Show all posts
Melayu singapork yg datang ke Msia bayar semua yg dibeli harga murah kerana nak save duit

sama kerek juga- balik Singapork duk FLat juga mcm burung. kereta motor pun takde.
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 01:08 PM | Show all posts
TOPwind replied at 9-9-2021 01:01 PM
Melayu singapork yg datang ke Msia bayar semua yg dibeli harga murah kerana nak save duit

sama ke ...

belum habis lagi ke meratib? berapa lama recycle benda yg sama..
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Buruknya perangai ahso ahso karen singapore kiasu ni.
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 01:16 PM | Show all posts
Ahso kecik2 tak nak mampus...dah tua bodoh sombong....
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Teruk naww ahso menopos meroyan.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-9-2021 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Setakat 3K dia bayar on the spot... Lain kali dia buat lagi... Cuba bg jel sebulah dua tgk dia berani ulang tak?
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 01:38 PM | Show all posts

Spork Gomen Very Poor La Like This

Go & fine RICH PEOPLE $3000 only.  So stupid..

Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 01:45 PM | Show all posts
body cam utk penguatkuasa,polis dan tentera patut diwajibkan dah... mmg berguna utk  banteras rasuah dan benda2 cmni la... bodycam ni, dh rekod, polis tak boleh saja2 nak delete, masuk server terus... tapi tula, mahal gila...
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 02:21 PM | Show all posts
Rude crazy old woman! they come from where dasar cina bukit
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah tua pun bodoh...
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 02:38 PM | Show all posts
baru nak kagum macam mana polis bantuan melayu tu boleh ingat dialog sebiji2 siap bahasa Hokkien, Mandarin lagi. Rupanya body cam.

Kat mana ek nak beli benda ni. Lazada shopee ada ka?

Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 02:38 PM | Show all posts
mujur berlaku di singaporn negara maju 1st world contry..kalu jdi kat negara jiran mesti dah kiamat negara puak ketutatnan dok bakar isu perkauman
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm ni lah bila keturunan bukit ramai
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-9-2021 03:20 PM | Show all posts
R2D2 replied at 9-9-2021 10:52 AM
ada sekor lagi species sepet di sana
yg tak nak pakai mask tu
kes dh masuk court tu

dia tokse pakai mask sebab mata dia sepet ka sistah?

mohon jelasin kok racial stereotype kayak gini gpp sih...

@FanTasyCreaTioN



Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 03:41 PM | Show all posts
ira_229 replied at 9-9-2021 12:58 PM
Central Provident Fund-duit gaji pekerja dipotong tiap2 bulan untuk simpanan hari tua bila dah cap ...

thanks for sharing chuols. mcm epf la ya klu kat mesia....
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 03:45 PM | Show all posts
Serupa jaa perangai cina ni...bangsa sendiri takmo jadi polis.singapore tu pun negara cina khennn.
Esok lari mana? Lari balik wuhan kaa
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 03:46 PM | Show all posts
sekngucing replied at 9-9-2021 12:54 PM
kenapa tak ada gambar?
dua org tu gaya fesyen rambut san muka.mcm late 20s..yg sorang tu pesen ikat ...



kira muka takdelah teruk sangat..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-9-2022 07:03 AM GMT+8 , Processed in 0.079706 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list