CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 2200|Reply: 18

Pengendali Mainan Taman Tema Tak Endah, Akhirnya Mati Tersedak Muntah Sendiri

[Copy link]
Post time 3-9-2021 08:03 AM | Show all posts |Read mode
Seorang gadis maut setelah tersedak muntahnya sendiri ketika menaiki permainan di taman tema.


Kejadian itu berlaku apabila Zeynep Gunay, 19, tidak sedarkan diri setelah menaiki permainan yang dipanggil Kamikaze di daerah Avcilar, Turki, Istanbul.


Zaynep muntah ketika menaiki Kamikaze yang mengakibatkan saluran pernafasannya tersekat lalu meninggal dunia.




Kredit foto: Daily Star




Keluarganya mengatakan bahawa mereka dapat melihat Zeynep dalam kesusahan dan berulang kali meminta pengendali permainan untuk menghentikannya, tetapi mereka tidak diendahkan.


Gadis berusia 19 tahun itu kemudian dibawa ke hospital dengan ambulans yang dihubungi oleh keluarganya sendiri dan disahkan sudah tidak bernyawa setelah tiba di sana. -CARI


Sumber: Daily Star/mStar Online
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-9-2021 08:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Takziah..tgh berseronok tiber mati..
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Innalillah. Maut takkan tunggu walaupun sesaat. Takdir dia meninggal camtu. Pengakhiran kita sendiri tak tau.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 08:54 AM | Show all posts
teringat naik kapal goyang kat sunway lagoon dgn @TENOK

@TENOK punya la tahan muntah, sekali tersembur jugak kena kepala org depan

sampai blonde rambut mamat tu



hawau punya @TENOK
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 09:21 AM | Show all posts
Ciktiekus replied at 3-9-2021 08:17 AM
Takziah..tgh berseronok tiber mati..

pesanan yang sama dari mak aku everytime aku cakap nak gi karok
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
benda yg xdijangka berlaku
mesti trauma family ni
agak2 bole saman ke
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 09:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Teringat kat theme park TS ade 1 yg pusing2 mcm ayam golek tu...tiapkali pusing ade je yg muntah smpi bau muntah lekat kat situ...aku pon tanak naik game tu sbb bau loya kang ngan aku2 skali muntah
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
tgk dlm gambo tu dia pakai mask masa main ke?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-9-2021 09:56 AM | Show all posts
Innalillah…
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
ikmanurz replied at 3-9-2021 09:21 AM
pesanan yang sama dari mak aku everytime aku cakap nak gi karok

Betul..die takut ko tecekik mic..maka karok la lagu rabbani atau raihan lebih afdhol
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Baca tajuk macam yg termakan muntah sendiri tu penjaga taman tema.

Apa teruk sgt kualiti editorCari ni, ooopps tak leh sebut kualiti pun sebab takde langsung value di situ. Pastu tak layak makan gaji hasil konon bergelar editor.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 11:13 AM | Show all posts
psl mask ni... ptut xleh pakai.. mainan cmtu perlu oksigen
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Aduh siannya... Innalillahiwainnailahirojiun.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
takziah diucapkan...
kalau gi funfair iol main yang stall cucuk belon dapat teddy bear takpun main langgar2 kete tu je hahah
kalau yang camni
letak sejuta hengget pun takmo
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
sorry OT, tapi cara mati dia tu macam sama dengan yg dalam cerita Breaking Bad. Watak tu mati sebab airway dia tersumbat dengan muntah sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
ikmanurz replied at 3-9-2021 09:21 AM
pesanan yang sama dari mak aku everytime aku cakap nak gi karok

haha, kalau ibu iols pulak dia alright je. Asalkan tak pergi merata & call/mesej kalau dah sampai rumah. Satu lagi, dia bagi karok kalau dengan girls je
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-9-2021 03:24 PM | Show all posts
Risiko main permaianan macam ni kalau jenis cepat pening muntah eloklah elakkan sebelum membahayan diri dan orang lain
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Ciktiekus replied at 3-9-2021 08:17 AM
Takziah..tgh berseronok tiber mati..

Nampaknya anak muda aekarang suka.pendekkan kata ganda

Agaknya dema ni.malas tulis panjang2

Maka jadilah perkataan tiba tiba menjadi tiber
Labah labah menjadi laber

Kura kura menjadi kurer..
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
sekngucing replied at 3-9-2021 03:28 PM
Nampaknya anak muda aekarang suka.pendekkan kata ganda

Agaknya dema ni.malas tulis panjang2


Tak muda mana..dah bangka jua bang cing..bukan malas..jimat masa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 05:59 PM GMT+8 , Processed in 0.244429 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list