CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 4799|Reply: 52

Bimbang Menyesatkan, China Kini Haramkan Program Realiti Pencarian Bakat

[Copy link]
Post time 2-9-2021 11:47 PM | Show all posts |Read mode
Disifatkan membawa pengaruh buruk kepada anak muda, China kini mengharamkan penyiaran program realiti pencarian bakat.


Kerajaan mengarahkan stesen televisyen berkenaan mempromosikan peserta lelaki dengan penampilan lebih maskulin dan berperwatakan sopan.


Tindakan keras itu bagi mengekang 'budaya tidak bermoral' yang boleh menyesatkan golongan muda.


Program bakat menerusi perkhemahan itu mempertaruhkan ratusan peserta muda yang bercita-cita tinggi merebut undian orang ramai.




Kredit foto: Daily Pop




Program yang semakin popular di China itu mendapat kritikan kerana menonjolkan idola yang kurang sesuai dengan budaya tempatan.


"Institusi penyiaran dan televisyen tidak boleh menyiarkan idola atau pelbagai pertunjukan dan program realiti," kata Pentadbiran Radio dan Televisyen Nasional dengan merujuk kepada peraturan baharu negara itu.


Stesen penyiaran juga diarahkan menolak penyiaran estetika tidak normal seperti lelaki 'lembut', 'pempengaruh kurang sopan' serta bintang yang 'moralnya rendah'.


Pihak berkuasa China berusaha menerapkan nilai tradisional terhadap golongan lelaki di negara itu dengan meningkatkan penyediaan kelas gimnasium.


Mereka mengkritik penghibur lelaki yang mempamerkan penampilan K-Pop.


Sebaliknya, stesen penyiaran disaran 'mempromosikan budaya tradisional Cina dan sosialis yang maju'.


Stesen penyiaran TV Beijing menayangkan rancangan bakat idola 'Youth With You 3' yang disiarkan Mei lalu selepas peminat membeli dan membuang sejumlah besar yogurt untuk memilih peserta pilihan mereka.


Kini, mereka tidak lagi dibenarkan membeli produk ditaja seumpamanya untuk memilih idola mereka.




Sumber: Harian Metro
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-9-2021 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
lebih maskulin hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 12:27 AM From the mobile phone | Show all posts
{:hooray{:hooray{:hooray
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 01:50 AM From the mobile phone | Show all posts
"Stesen penyiaran TV Beijing menayangkan rancangan bakat idola 'Youth With You 3' yang disiarkan Mei lalu selepas peminat membeli dan membuang sejumlah besar yogurt untuk memilih peserta pilihan mereka"

yg ni mmg teruk giler. semata2 nm support idola idaman habis bazir benda2 ni. mcm xingat dunia bebudak zmn skrg ni.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 04:05 AM | Show all posts
I.K.A888990 replied at 3-9-2021 01:50 AM
"Stesen penyiaran TV Beijing menayangkan rancangan bakat idola 'Youth With You 3' yang disiarkan Mei ...

Mksudnya girls beli yoghurts psl kat dlm bekas yoghurts tu ada muka2 idols kgmaran dorg ke?
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 04:16 AM From the mobile phone | Show all posts
tu laaa
dah sepesen nengoknya
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 04:55 AM From the mobile phone | Show all posts
gideoncross: Mksudnya girls beli yoghurts psl kat dlm bekas yoghurts tu ada muka2 idols kgmaran dorg ke?


Rasenye untk voting.. sebb tu mmbazir gile... beli srmata2 nk vote je
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 07:09 AM From the mobile phone | Show all posts
YWY season 2 ada contestant dari Malaysia. Joey Chua. Cantik.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-9-2021 07:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Lepas beli tuh, derma la kat org2 yg nak mkn.. jgn membazir

Stesen penyiaran TV Beijing menayangkan rancangan bakat idola 'Youth With You 3' yang disiarkan Mei lalu selepas peminat membeli dan membuang sejumlah besar yogurt untuk memilih peserta pilihan mereka.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 09:53 AM | Show all posts
Harap kat Malaysia pun stop penerbitan rancangan realiti hiburan macam ni. Tak mendatangkan faedah langsung.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 09:56 AM | Show all posts
ideologi komunis memang begini.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 12:15 PM | Show all posts
Mereka mengkritik penghibur lelaki yang mempamerkan penampilan K-Pop.

Malaysia bila lagi? Dengan JAKIM JAWI MAWI bagai tak kan dengan kominis pun kalah

Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 12:23 PM | Show all posts
Hahaha... baguslah. Kurang2 china masih ingat lelaki secara tradisinya itu bergelumang dengan makeup kah atau lumpur..
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 12:28 PM | Show all posts
lwyl replied at 3-9-2021 07:09 AM
YWY season 2 ada contestant dari Malaysia. Joey Chua. Cantik.

cantik dia..

Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 12:34 PM | Show all posts
wow, strict betul ye pemantauan budaya  ala North Korea ...kalau kita akana dikecam ke akalau agensi kerajaan mcam JAKIM even dalam bentik saranan ? hmm?

nanti hak asasi bising ...
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 01:35 PM | Show all posts
gideoncross replied at 3-9-2021 04:05 AM
Mksudnya girls beli yoghurts psl kat dlm bekas yoghurts tu ada muka2 idols kgmaran dorg ke?

Deyols beli , buang air utk dptkan kod utk undi peserta fav deyols katanya. Lg bbrp hari final , tetiba scandal ni meletus. Trus show tu kena kansel.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-9-2021 01:39 PM | Show all posts
ywy3 pun ada peserta msia plak. Taklah ensem tp pandai choreography. Tho final kensel , tp tetap buat group juga n heols terpilih jd member.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
xmnt show gini walaupun i suka kpop
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
kpop terlalu lama berkuasa...lebih sedekad dah ni..takda gelombang baru ke?
mufti dan org agama pun diam ja..zaman hindustan/dangduts/rock dlu kemain bising
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau iols, iols faham kenapa kerajaan dia sampai buat  macam ni. Deme punya tahap fanatik tu memang gila. Bukan level orang Malaysia hatta Korea sekalipun deme punya fanatik tu.

Kalau kata ada 1000 dekat tangan, semua sekali deme sanggup spend dekat idol ni.

Ni kira tip of the iceberg je. Showbiz diorang memang full of hardcore fans. Susah jugak nak control tak nak bagi diorang over sangat dalam menyokong idol masing2

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-8-2022 10:06 AM GMT+8 , Processed in 0.082697 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list