CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12
Return to list New
Author: CARI-MAL

Nak Rakam Rumah Pusaka, Lain Pula Yang Keluar! Siap Jiran Tolong Siasat

  [Copy link]
Post time 3-9-2021 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-9-2021 10:10 AM
Pintu mcm kotak saja.. X ada apa

Ye ke.. maknanya ada org tolak kotak kat situ la...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-9-2021 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 3-9-2021 10:13 AM
Ye ke.. maknanya ada org tolak kotak kat situ la...

Mungkin mmg ada kotak kat situ.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-9-2021 10:20 AM
Mungkin mmg ada kotak kat situ.

Eh tak la.. kotak tuh tiba2 muncul
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 01:30 PM | Show all posts
mementang tengah rekod, suka2 je munculkan diri...kan dah kantoi dah nampak 'dia'
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-9-2021 10:10 AM
Pintu mcm kotak saja.. X ada apa

boleh nmpk ke sarah?i nk mntk tlg tgk tpk nk buat rmh...tp kwsn tu kg tggl la...mcm video ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
jiwakacau06 replied at 3-9-2021 04:48 PM
boleh nmpk ke sarah?i nk mntk tlg tgk tpk nk buat rmh...tp kwsn tu kg tggl la...mcm video ni

Yg tu.. Kena pi sendiri pijak kwsn tu.. Kalau tgk video.. X leh rasa..
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Biasa je bg aku
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2021 01:12 AM | Show all posts
sarah_ary2 replied at 3-9-2021 08:37 AM
Haah betul hehehehh pastue jenis semangat kuat kan?

Ha'ah haha, iol kdg2 komen jugak kat YT yg psl dia kinda good looking haha.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-9-2021 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Xnampak haper pon. Macam best je kawasan ni kalau dibuat elok.
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2021 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Kita tinggal rumah kita sat ja pun dah ada yg mai huni , inikan pula rumah yg kosong bertahun2.. eiii.. awatlah dok mai thread ni malam2 buta ..
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2021 06:24 PM | Show all posts
Masa usia remaja dulu, saya pernah pergi mencari kawan yang hilang. Carinya tapak perumahan pekerja buruh yang sudah lama ditinggalkan di mana rumah diorang ni dibuat daripada Plywood. Jadi, boleh bayangkan rumah-rumah tu buruk dimamah usia. Ada yang tak beratap, tak berdinding bagai.

Masa itu waktu malam sekitar jam 9 kalau tak silap. Usaha mencari lebih kurang 6 orang. Dalam keadaan gelap dengan hanya berbekalkan bantuan cahaya dari bangunan kedai. Berkali-kali kitorang panggil nama dia, sebab fikir dia mungkin menyorok di kawasan itu. Secara tiba-tiba ternampak satu sosok kain putih di sebalik pintu. Tergamam sekejap dibuatnya.

Setahu saya, tiada kain di tempat tu + tiada apa-apa barang peninggalan penghuni pun. Memang sekilas pandang je, lepas tu terus hilang. Tanya pada kawan lain, "korang nampak tak kain putih tu tadi?" diorang jawab "tak nampak apa-apa pun?"

Saya abaikan saja, tetapi saya memang yakin apa yang saya nampak itu memang kain putih.

Berbalik kepada cerita dicedok oleh mStar ini, tak mustahil apa yang dirakam itu memang benar berlaku. Bagi yang tak pernah mengalaminya, mungkin fikir "biasa je", "fake ni" bagai. Bagi yang pernah nampak, takkan nafikan penampakan seperti ini.
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2021 06:47 PM | Show all posts
Rockafella replied at 2-10-2021 06:24 PM
Masa usia remaja dulu, saya pernah pergi mencari kawan yang hilang. Carinya tapak perumahan pekerja  ...
Jumpa tak kawan tu ...?

Saya abaikan saja, tetapi saya memang yakin apa yang saya nampak itu memang kain putih.
FC cayer jer ... tapi sama macam Rock ... selalu nya abaikan jer sebab ... kadang menda tu ... samada jin atau bunian ... dier rang pun lapar perhatian macam kita2 manusia ni...
Kalau kita bagi perhatian kat mereka ... apalagi lah seronok la mereka ... makin menjadi2 la gedik nya dier rang tu main muncul2 ...

Dan bagi FC ... asal tak kacau ... abaikan jer ...


Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2021 05:52 AM | Show all posts
Area Ummah Melayu Isle, area Kg lagi tu..rata rata penduduk Melayu Isle..
Tapi berpuaka bagai..
Nak cakap apa...Solat lima kali tak miss
Kehulu kehilir halal haram syurga neraka
Macam komfem je Ummah ni masuk Syorga gitu
Tapi perangai..kalah si Kafirun..
Na Bei chi baii....
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2021 08:03 PM | Show all posts
pacak layar putih kat dalam kebun durian tu, bagi takut sikit pencuri buah durian nak masuk... hehehe....
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2021 02:59 PM | Show all posts
rumah lama dan dibiar kosong pulak kan, kalau tak dak bukti bergambar pun , saya percaya ja ada jin bertendang di situ... eeee
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2021 04:57 PM | Show all posts
sy ni jenis mata yg takkan nampak apa2... korang bulat  & kaler la bahagian yg konon entiti..puas perhati tapi mmg aku takkan nampak....huhuhuhu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-10-2021 08:38 AM | Show all posts
ke I yg rabun..... tapi memang I tak nampak apa2 pun...
dah puas merenung lama2... hampeh....
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 01:07 PM | Show all posts
twins replied at 18-10-2021 04:57 PM
sy ni jenis mata yg takkan nampak apa2... korang bulat  & kaler la bahagian yg konon entiti..puas pe ...

Haaah.. samalah pun.. terbuntangkan mata pun still x leh nampak.. elokla x nampak.. ghisau je nnt
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 03:03 PM | Show all posts
penunggu la tu
pe nak heran klu lama sgt ditinggalkn
ada la yg tukang jaga
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-8-2022 07:03 PM GMT+8 , Processed in 0.259099 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list