CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 4145|Reply: 23

Tony Fernandes Tunjuk Kereta Tesla Baru, Dikritik Sebab Tak Bagi Refund Tiket

[Copy link]
Post time 2-9-2021 11:07 AM | Show all posts |Read mode






Apabila taikun penerbangan, Tony Fernandes memuat naik status kegembiraan dengan kereta Tesla yang baru dibelinya, ruangan komen pula mengkritik kerana polisi Air Asia (AA) yang tidak menyebelahi penumpang.


Dengan penerbangan yang ditunda entah sampai bila, penumpang yang sudah membeli tiket AA sejak tahun lepas mahukan pemulangan wang tunai berbanding janji untuk terbang.




Foto :





Bagi netizen, T20 boleh berbuat apa sahaja dengan wang yang dimiliki namun tidak mahu memulangkan hak yang sepatutnya kepada golongan bawahan mereka. Penindasan kolar putih?


Ni laa kot the dark side yang filem Parasite nak tunjuk. Bukan orang miskin yang jadi parasite orang kaya. But, they actually yang hisap darah orang miskin untuk kekal selesa kat atas. Malaysian punya situation lagi teruk because we are too underpaid and overworked. And when people speak up, orang lain suruh bersyukur dan redha dengan penindasan tu."


Foto : FB




Bukan sahaja pelanggan rasa terpedaya namun dikhabarkan kakitangan mereka juga rasa teraniayai kerana diminta bercuti tanpa gaji dan lain-lain?





Foto : IG


Jadi, kita tunggu apa kata Tony Fernandes pula. - CARI









Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2021 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
orang orang kayangan macamni selayaknya kita boikot aje.
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2021 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Adik ai mntak refund diorg xbg.suh masuk kt air asia credit ke apa gitu
Lepastu aritu nak balik semenanjung amboi harga naik 3x ganda rupanya
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2021 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
hasniey replied at 2-9-2021 11:42 AM
Adik ai mntak refund diorg xbg.suh masuk kt air asia credit ke apa gitu
Lepastu aritu nak balik sem ...

kalo rega drng beza rm100... aku lebih suka naik MAS..tak kalut masa 'check-in'(domestik).
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2021 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru ritu baca, dia ni t'senarai sbg org kaya yg x menunjuk2. Ermmmm
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2021 12:31 PM | Show all posts
Boleh tunggu ucapan rasmi daripada beliau terhadap perkara ini
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2021 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
duit aku pun dia tak refund2 lg. siap suruh submit dokumen hari tu. berdebah kau tony
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2021 01:46 PM | Show all posts
Keter tu hasil hasil titik peluh dia jd rider.tlg jgn jeles

Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2021 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
padan muka {:hooray
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2021 02:30 PM | Show all posts
Teringat satu kalimat. Dengki ke
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2021 02:48 PM | Show all posts
Kadaisaku replied at 2-9-2021 03:20 AM
orang orang kayangan macamni selayaknya kita boikot aje.

i tak pernah sokong Moratirum pada T20
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2021 03:07 PM | Show all posts
big points hujung tahun ni dah nak expired
dah dapat email
huh..
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2021 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
mesti tony dalam hati macam...

#dengkike
#iolmampubelitesla
#kohadoo
#yourmoneyismymoney
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2021 07:13 PM | Show all posts
Lepas dia post tesla ni, aku dh x redho duit aku tu.. geram betul
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2021 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Cis.. Bedebah engkau Toni.. Duit orang tk refund tayang kereta baru pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2021 10:45 PM | Show all posts
Pulgkan rm5k aku…
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-9-2021 11:11 PM | Show all posts
gekkou replied at 2-9-2021 03:07 PM
big points hujung tahun ni dah nak expired
dah dapat email
huh..



Sama uols, gi Langkawi 1, balik kampung 1 fam, tak tau lah camna ni

Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 01:20 AM From the mobile phone | Show all posts
dia ni handsome bg i ..xtau la handsome di poketnya kot..tp syg dah kawen ngn korea tu khenzz..dulu company lama selalu la jgk ada deal..pastu selalu meeting..i berangan la jgk meeting kot jmpa heols..nan hado
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 01:32 AM From the mobile phone | Show all posts
edayildiz replied at 3-9-2021 01:20 AM
dia ni handsome bg i ..xtau la handsome di poketnya kot..tp syg dah kawen ngn korea tu khenzz..dulu  ...

U should check ur eyes my dear
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 01:32 AM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 3-9-2021 01:32 AM
U should check ur eyes my dear

ha ha ha

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-7-2022 08:07 AM GMT+8 , Processed in 0.087133 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list