CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 1713|Reply: 9

Lampin Kotor, Berpeluh-Peluh- Pengusaha Taska Sorok 26 Orang Budak Di Sebalik Di

[Copy link]
Post time 2-9-2021 11:03 AM | Show all posts |Read mode
Seorang pengusaha taska dan pekerjanya didapati bersalah melakukan penderaan kanak-kanak selepas menyembunyikan 26 budak di sebalik sebuah dinding bagi meraih pendapatan tambahan.


Carla Faith, 58, hanya mempunyai lesen untuk menjaga enam kanak-kanak di sebuah taska di Colorado, Amerika Syarikat.


Kegiatan mereka bagaimanapun terbongkar selepas pihak berkuasa menerima maklumat mengenainya, pada November 2019.




Carla Faith, Foto: Mirror




Menurut laporan gazette.com, kebanyakan kanak-kanak mempunyai kesan kotor pada lampin selain berpeluh.


Salah seorang kakitangannya, Christina Swauger, turut disabitkan dengan 26 pertuduhan melakukan penderaan kanak-kanak.


Dia bertindak untuk memastikan dia boleh menjaga lebih ramai kanak-kanak setelah ibu bapa mengadu kesesakan di rumahnya.


Mereka mendapati 26 kanak-kanak di bawah usia tiga tahun disembunyikan.


Dipercayai sewaktu polis tiba di lokasi kejadian, wanita itu menyembunyikan kanak-kanak berkenaan.


Polis bagaimanapun dapat mendengar suara mereka dan melakukan pemeriksaan lanjut.


Mereka kemudian menemui satu 'dinding rahsia' yang membawa kepada tingkat bawah tanah.


Faith didapati bersalah terhadap 26 pertuduhan mengakibatkan kecuaian dan penderaan kanak-kanak tanpa kecederaan.


Ini termasuk kesalahan menjalan operasi pusat jagaan kanak-kanak tanpa lesen yang sah.


Mahkamah dijadual menetapkan hukuman buat kedua-dua tertuduh pada Oktober. -CARI


Sumber: Mirror
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2021 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Osh xpaham la sapa sapa boleh terangkan x
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2021 01:13 PM | Show all posts
[[lesen CF <= 6 org ] > 26 org ] = polis

Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2021 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Muka pun dah macam witch...
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2021 02:05 PM | Show all posts
tamak haloba..
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2021 02:12 PM | Show all posts
Yang difikirkan hanya duit bukan kebajikan budak2 tu sebab tu dia sanggup berbuat macam tu
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2021 02:20 PM | Show all posts
gila...nak jaga budak ramai semata2 duit? memang kes penderaan la walau dia tak mendera. penderaan zahir la kiranya ni..
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2021 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
batmana replied at 2-9-2021 01:13 PM
[[lesen CF  26 org ] = polis

SET CHILD = CHILD + 1
IF CHILD = 6 CALL POLICE
ENDIF

abang decaff dulu belajar FORTRAN dek

Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2021 02:27 PM | Show all posts
entah la aku x boleh tgk anak2 duk taska... cikgu x ramai, kesian tgk budak melalak2 dahaga susu minta dipeluk.. boleh jatuh air mata. tp kawan2 aku hantar je. mls nk story pjg2 nt kena bash, cuma pandangan aku mmg aku x boleh tgk situasi tu.. nt ada yg jawab kalau ata pengasuh pun blm tentu jaga herlox jugak....
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Ini kalau tak kena cantas mau jadi kes kematian, bagus parent bdak2 nie report awal2
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-5-2022 02:01 AM GMT+8 , Processed in 0.088569 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list