CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: kakikuDibibirmu

[Lain-Lain] SPIDER-MAN: NO WAY HOME (2021)

  [Copy link]
Post time 24-12-2021 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Levespa at 24-12-2021 05:53 AM
lil_honey replied at 23-12-2021 01:26 AM
graphic cun. 10/10
every fight clear.




spoiler alert



tu la.. storyline dia agak silly utk mulakan keseluruhan cerita..dan ada banyak persoalan jugak

antara yg best for me

1.  menggabungkan semula  3 spiderman tu, dalam NWH ni, memang menarik dan sangat nostalgik bagi fans.. betul2 a fan service element dalam movie ni

2. Konsep multiverse akan membuka storyline yang limitless dan menarik utk franchise spiderman akan datang.. hopefully the writers will come out with awesome storylines lah for the next movies

3. The cgi effects are awesome of course

4. Baru tau spiderman andrew garfield paling baik hati.. ye la semua baik kan tapi dia macam paling affectionate.. tiber je ucap I love you guys.. peter 1 and 2 jawab thank you je haha


yang kurang best/questionable/ kinda silly just to keep the story going:

1. dr strange ringkas je explain kat peter dan terus mulakan spell..tak pastikan peter faham betul2 consequences spell tu.. peter pulak teragak2 dan annoying sangat masa tu.. my daughter yg kecik pun annoyed kat peter masa scene tu hahaa..

2.why do they need to make people totally forget about peter parker, might as well just make people forget that peter parker is spiderman.. but again, this silly point is just to create the whole plot of this movie

3. kenapa ned mudah je bukak portal tanpa training.. sedangkan dr strange dulu berlatih bagai nak rak.. tapi mungkin jugak sebab ned ada sebut keluarga dia ada some kind of magic, that might explains it

4. suppose orang yg kenal peter parker as spiderman je akan dibawa dari universe masing2 ke universe ni.. tapi macamana electro dan venom tau peter parker tu spiderman..sebelum ni diorang tak tau pun kan.. entahla mungkin tak ditunjukkan sebelum ni tapi ada la tu any other way.. gitu ai berhusnozon

5. geram rasa masa osborn punya alter ego tu start bercakap dan pengaruhi orang lain.. rasa nak suruh je peter spider web kan mulut dia.. ye la kalau peter cepat2 buat mcm tu tak jadi la jalan ceritanya

6. Kenapa peter tak try cure setiap villain tu one by one.. sembuhkan sorang2.. bawak sekaligus macam tu kan susah nak kawal.. siap tinggalkan dr lizard tu dalam van sorang2.. tepuk dahi..

itula rumusannya from me, terhibur la jugak dengan movie ni.. tapi dengan expectation ai yg tinggi, sedikit kecewa la jugak..  sepatutnya they could have made it better

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 24-12-2021 03:04 PM | Show all posts

kalau perasan, andrew garfield spiderman yang the most lonely. dah la takde gwen. lepas tu dia takde bestfriend.. tak lawan dengan alien
yerp. i'm a bit confuse how multiverse MCU ni works. sebab Dr. Strange tak explain lanjut. atau sebab tak tgk hawkeye dgn loki lagi.
combine all 3 spidermans is quite interesting, tapi akan buat byk kacau bilau la. sebab byk jalan cerita yang lama dah lari.

other sorcerers pun takde keturunan magic or wizard etc. susah payah gak nak bukak portal.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 03:53 PM | Show all posts
Best sgt....hujung cite byk scene sedih emosi sgt tgk. Aunty may dan last part kt kedai donat buat iols nangis
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-12-2021 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Levespa replied at 24-12-2021 01:12 PM
spoiler alert



Venom tahu pasal Peter Parker tu Spider-Man sebab collective knowledge hivemind across multiverse apakejadahentah, symbiote sentiasa berkait rapat antara satu sama lain walau mana-mana universe pun masa dia terangkan dekat Eddie. Venom dalam Spider-Man 3 tahu Peter Parker so dia pass away knowledge tu ke Venom Eddie.

Electro tu memang plothole, sebab Electro lawan Spider-Man dalam The Amazing Spider-Man 2 memang Peter Parker sentiasa kepala berbungkos, siap dia ingat Spider-Man tu orang kulit hitam macam dia jugak, paling-paling hampir pun dia cuma bertegur sekejap dengan Gwen Stacy dalam lif, awek Peter Parker, fan theory cakap Electro jadi electric sedut segala data internet elektronik dalam bangunan Oscorp, jadi semua project rahsia Oscorp, CCTV kamera Andrew Garfield kena gigit labah-labah dekat Oscorp dan projek rahsia ayah Peter Parker nak masukkan DNA dia dalam labah-labah mesti Electro dah tahu by now
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 08:31 PM | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 24-12-2021 11:29 AM
Venom tahu pasal Peter Parker tu Spider-Man sebab collective knowledge hivemind across multiverse  ...

oh I see..thank you, you.. for the thorough explanation
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 09:37 PM | Show all posts
ramai cakap best cuma belum ada kesempatan nak tengok....
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2021 11:38 AM | Show all posts
sony gigih lobi nak hantar spiderman masuk oscar.bukan utk kategori teknikal hokehh ...best picture bagai.dune yg boring tu pun lepas golden globe pun aku rasa memualkan
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2021 12:05 PM | Show all posts
iols bru tgok aritu, mmg best.... semua cukup, sedih, lawak, action, semua ada... lawak pasal may tanya nak air paip ke nk air garam tu lawak hurkeh
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 28-12-2021 01:00 PM | Show all posts
korang sbnrnya penah tgk movie kartun spiderman:into the spider-verse?
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2021 04:09 PM | Show all posts
mejaputih replied at 28-12-2021 01:00 PM
korang sbnrnya penah tgk movie kartun spiderman:into the spider-verse?

aku nengok sampai spiderman jd raksasa labah2 je,pastu xtau ape kesudahan,
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2021 04:12 PM | Show all posts
lil_honey replied at 24-12-2021 03:04 PM
kalau perasan, andrew garfield spiderman yang the most lonely. dah la takde gwen. lepas tu dia tak ...

kesian dia,xpernah jumpa alien,tempat dia xde avangers,
pastu dia tanye peter,selain web tu kuar kat tangan,kat mana lagi? sambil senyum peter jwb situ je hahahaha,masing2 dah fikir kot2 boleh kuar kot bontot hahahahha,
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-12-2021 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
copy_paste replied at 28-12-2021 04:12 PM
kesian dia,xpernah jumpa alien,tempat dia xde avangers,
pastu dia tanye peter,selain web tu kuar k ...

Akak pulak fikir dia keluar terpancut dari batang zakar, web fluid in your body sesangat
Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2021 09:46 AM | Show all posts
Edited by lasagna at 29-12-2021 09:54 AM
mejaputih replied at 28-12-2021 01:00 PM
korang sbnrnya penah tgk movie kartun spiderman:into the spider-verse?

tak pernah lagi. tapi tau ada version Miles Morales, pastu dia kena face Kingpin. Si Kingpin ni ler si botak badan besar yg si Daredevil dok bengang slalu tu.

Sbrnya suka tgk utube lagu Sunflower by Post Malone tu, so tu laa Spidey nama Miles Morales.



Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2021 11:09 AM | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 28-12-2021 10:20 PM
Akak pulak fikir dia keluar terpancut dari batang zakar, web fluid in your body sesangat

mungkin mereka fikirkan begitu juga hahahha
Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2021 11:19 AM | Show all posts
lasagna replied at 29-12-2021 09:46 AM
tak pernah lagi. tapi tau ada version Miles Morales, pastu dia kena face Kingpin. Si Kingpin ni ler ...

miles tu kawan peter kan,aku xtau universe mana,tapi aku layan game,last skali kawan dia miles pun jd spiderman
Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2021 12:29 PM | Show all posts
copy_paste replied at 29-12-2021 11:19 AM
miles tu kawan peter kan,aku xtau universe mana,tapi aku layan game,last skali kawan dia miles pun ...

ya kwn peter. tapi tu lahh tgh mencari sbrnya movie ni, still blom ada kesempatan. kot sape2 ada link movie ni bleh laa share share sini. waaa tak sangka plak dalam game pun ada seiras sama cam movie yaa? mesti dalam PS5. cuma miles morales ni version bukan org kulit putih jer laa, costume pun ada kaler black sket.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 29-12-2021 03:26 PM | Show all posts
lasagna replied at 29-12-2021 12:29 PM
ya kwn peter. tapi tu lahh tgh mencari sbrnya movie ni, still blom ada kesempatan. kot sape2 ada l ...

movie lakonan utk miles xde lg kot, dlm movie spiderman siapa itu miles,tapi dalam game miles tu kawan baik peter,dalam youtube ade jalan cerita game utk spiderman dan spiderman miles moral
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2021 07:12 PM | Show all posts
awesome film
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2021 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru tgk pg td, iols bukan peminat siri marvel ni tp kadang terpaksa tgk sbb laki selalu duk ulang tgk kat tv.
So laki ajak tgk kita layankan je laa tak sangka plak iols bebetul layan td sampai berkali2 menangis ler plak.
Iols nk layan cite Sing 2 dan Kingsman plak matilaa nak hari2 memuvi kat GSC

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-12-2021 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 30-12-2021 07:45 PM
Baru tgk pg td, iols bukan peminat siri marvel ni tp kadang terpaksa tgk sbb laki selalu duk ulang t ...

Alamanda ke IOI City Mall?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-8-2022 06:38 PM GMT+8 , Processed in 1.704384 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list