CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: kakikuDibibirmu

[Lain-Lain] SPIDER-MAN: NO WAY HOME (2021)

  [Copy link]
Post time 17-12-2021 12:09 PM | Show all posts
ishh korang ni.. Daredevil tu Matt Murdoch, lawyer buta, salah satu Marvel character juga. Dulu ada movie ni, si Ben Affleck ada bawak. La ni cite ni jadi series kat Netflix. byk sbrnya Marvel character nk cite, cuma Daredevil ni bkn members Avengers jer laa.

By da way iols pun bersorak juga masa dia muncul dlm cite Spidey, dah semua yg tak tau trtya-tya sape, trmasuk laa esok nya budak opis pun bertya hahaha
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-12-2021 05:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kakikuDibibirmu at 17-12-2021 05:50 PM
lasagna replied at 17-12-2021 12:09 PM
ishh korang ni.. Daredevil tu Matt Murdoch, lawyer buta, salah satu Marvel character juga. Dulu ada  ...

semasa felem Daredevil Ben Affleck punya version tu kerajaan Malaysia haramkan tayangan Daredevil dekat negara Malaysia, tak ingat sebab apa, sebab terlampau violent kot, dengan atokcow ijau tak nak ada unsur sanjung setan dalam Daredevil (sama penyakit kenapa RTM kena censored perkataan Morphine  dalam Mighty Morphine Power Rangers, sebab atokcow ijau betul-betul anti najis dadah Rakan Muda time tu), perempuan Elektra tu pun tersangkut sama, buatkan apa-apa Daredevil related akak tak berapa minat dan tak nak ambil tahu, wah, kah, kah, kah!

Tapi serpihan felem Daredevil tu diluluskan oleh Lembaga Penapisan Felem untuk jadik music video Evanescence: Bring Me To Life

Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2021 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 17-12-2021 05:43 PM
semasa felem Daredevil Ben Affleck punya version tu kerajaan Malaysia haramkan tayangan Daredevil d ...

daredevil haram...tp.main di tv sekarang

schindler list haram...tp main di tv

iols.heran filem Fiza...haram tahun 2000 dlu..tp tak main main di tv sampai sekarang

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-12-2021 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kakikuDibibirmu at 17-12-2021 11:19 PM
sekngucing replied at 17-12-2021 09:15 PM
daredevil haram...tp.main di tv sekarang

schindler list haram...tp main di tv


Kartun DreamWorks bertajuk Prince of Egypt pun diharamkan tayangannya di Malaysia karena Nabi Moshe/Moses/Musa A.S. tak boleh dilukis-lukis muka para ambiya' (felem pendek Fitna aman-aman adja konsepnya tersenyum sinis tunjuk gambar karikatur Nabi Mohammed S.A.W. )

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-12-2021 01:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Soundtrack ke-19, sembilan belas, 'alaiha tis'ata'asyar betul, Shield of Pain, minit ke 1:12 ada theme James Horner, minit ke 1:52 ada theme Danny Elfman

Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2021 05:37 PM | Show all posts
Best sgt 10/10...xsngka rumors thn lps charlie cox (matt murdock) jd lawyer peter parker betul, terubat rindu tgk matt murdock walaupn cameo je part 3 spider bergabung mmg best tul....
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2021 10:04 AM From the mobile phone | Show all posts
2jam+ macam x terasa sgt kan.. So good la this film...
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2021 10:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Lps tgk, baru la i paham naper la ada remake Spiderman sampai 2 x selepas versi Tobey... Masa keluar versi Andrew and Tom i was like pekehal nak remake 2x cerita sama je pon.. Hahaha.. (sorry i bkm fan marvel + comic) so i x tahu pasal multi universe semua tu.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-12-2021 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kakikuDibibirmu at 19-12-2021 07:04 PM
cicicumel replied at 19-12-2021 10:09 AM
Lps tgk, baru la i paham naper la ada remake Spiderman sampai 2 x selepas versi Tobey... Masa keluar ...


Reboot pertama tahun 2012 sebab Spider-Man 3 tahun 2007 flop, kena batalkan proyek Spider-Man 4, Sam Raimi tak nak buat Spider-Man 4, Sony kena cari pelakon baharu yang lagi hensem daripada Tobey Maguire, dapatlah ummah suci yehudi Andrew Garfield

Reboot kedua tahun 2016 (Spider-Man masuk Captain America) sebab The Amazing Spider-Man 2 tahun 2014 flop, Sony akhirnya sumbat Spider-Man sekejap dalam MCU (Marvel Cinematic Universe) kerjasama Marvel+Disney, cari pelakon baharu yakni Tom Holland gantikan ummah suci yehudi Andrew Garfield

Reboot taufan Rai yang buatkan Sogo banjir Selangor banjir Kuala Lumpur banjir sebab senjata HAARP ummah suci yehudi yang cemburu dengan pencapaian ummah
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2021 10:47 PM | Show all posts
Baru tengok. BEST GILER BABENG !!!!
suka betul scene kat mirror world & liberty statue. Nak tengok lagi !!!
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 03:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Nostalgic untuk peminat spider man.. Tapi storyline so so je.. Could have been better
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 08:42 AM | Show all posts
Ini review den..

Banyak2 SM.. yang ni paling puas hati.. macam tgk End Game kekdahnya..
Fakta2 lain semua dah cerita cuma yang aku nak pin point watak si andrew garfield dia masuk terus aku rasa sedih sebab dia memang bagus bab bawak watak sedih dan Tobby pulak character dia dan reaction shot dia ala2 bodoh2 alang gitu..

Datang si Tom Holland korang boleh nampak yang Tom Holland adalah gabungan antara Tobby dan Adrew sebab masa May Ma*i bergenang jugak air mata tapi tak separah aku tgk Adrew masa dia bagitau yang dia tak dapat selamatkan Gwen dan masa dia selamatkan Zendeya tu alahai Adrew..

Anyway aku bagi 9.5/10.. 0.5 tu aku hold sebab scene mirror tu.. pening arr..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 10:07 AM | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 17-12-2021 05:43 PM
semasa felem Daredevil Ben Affleck punya version tu kerajaan Malaysia haramkan tayangan Daredevil d ...

haram masa time tu, tapi cite tu dok ulang2 juga kat asteruk gak skrg nya.
tapi skrg dah ada series kat netflix, so sesapa yg tak tau bleh jer folo tgk n tau sape daredevil ittew.
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 10:10 AM | Show all posts
buragazz replied at 20-12-2021 08:42 AM
Ini review den..

Banyak2 SM.. yang ni paling puas hati.. macam tgk End Game kekdahnya..

tapi iols rse movie spidey lagi best rsenya dari end game hihiihiihihi..
part masa dia selamat kan MJ-Tom Holland dr jatuh tu, mcm sedih laa sbb awek Andrew si Gwen mati kan, tapi msa dia sedih tu, semua org cam gelak plak dlm cinema, pd hal tu laa moment yg paling dia sedih, sbb awek mati dia tak dpt selamatkan.
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Gwen ni actually mmg ada dlm versi Andrew Garfield je ke.. Atau mmg spiderman ada 2 org awek.. Mcm Superman ada Lana Lang sebelum hadir Louis Lane
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 10:59 AM | Show all posts
Menjerit jerit cinema dengan kemunculan andrew & tobey. lebih2 lagi tobey. maybe dlm hall yg aku tgk ramai baya2 aku kot. sbb tu lebih menjerit semasa kemunculan tobey. kalau yg muda sikit, lebih kepead andrew kot.
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 01:54 PM | Show all posts
cicicumel replied at 20-12-2021 10:18 AM
Gwen ni actually mmg ada dlm versi Andrew Garfield je ke.. Atau mmg spiderman ada 2 org awek.. Mcm S ...

ada dlm semua universe, tapi lain2 movie adapt differently. dalam andrew garfield punya patutnya diorang introduce MJ diwatakkan oleh Shailene Woodley, tapi kena cut sbb diorang rasa x sesuai nk introduce dlm TASM2 masa Peter masih grive selepas kematian Gwen. Dlm comics ada byk versi, jadi depends comic mana diorang adapt
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 01:55 PM | Show all posts
movie ni terbaik sbb watak utama mmg dpt menyerlah, watak tambahan pun dpt menyerlah jugak dlm cara mereka tersendiri tapi tak lebih dari watak utama. mmg balance, memuaskan hati lagi2 utk peminat spiderman yg dah berzaman.
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru lepas tengok.. 9/10. mzz simpan 10/10 utk dsmom nnt. Separuh je hall tapi ramai bbny so memang meriah lah dgn sorakan. Penat juga lah kejap gelak, kejap nangis, pastu gelak, then nangis lagi.

In love betul dgn abam ben. Last tengok dia dlm the power of the dog, rupa selekeh je tapi tetap mampu buat meolls terkesima. Memang xde dah lah sherlock, bz sgt org tua ni.

Kesian dekat andrew, rasanya dia spidey paling lonely. Tapi sekarang tom pun sama sbb semua dah lupa dia. Mzz tengok trailer sepatutnya venom ada keluar dekat tower fight tu.. tapi dlm movie takde. Takpelah i still. love mcu.

Post credit scene terus dpt trailer dsmom. Selama ni ingat wanda bakalan villain.. tersasar jauh nampaknya sangkaan meolls.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-12-2021 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
mzzenma replied at 20-12-2021 03:05 PM
Baru lepas tengok.. 9/10. mzz simpan 10/10 utk dsmom nnt. Separuh je hall tapi ramai bbny so memang  ...

Tertanya-tanya akak siapa abang ben?  Uncle Ben yang dah mampos tu ke? Sekali Benedict Cumberbatch /Dr. Strange daaa....

Venom tak datang sebab tengah layan minum arak alkohol dalam bar Mexico
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-7-2022 07:01 PM GMT+8 , Processed in 0.160578 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list