CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: kakikuDibibirmu

[Lain-Lain] SPIDER-MAN: NO WAY HOME (2021)

  [Copy link]
Post time 17-11-2021 10:16 AM | Show all posts
Edited by wajaman at 17-11-2021 10:17 AM

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-11-2021 10:34 AM From the mobile phone | Show all posts
OMG! OMG! OMG!
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2021 10:46 PM | Show all posts
tak sabarnyaa nak tengokkk... asalkan ada jejan herlokkk kita kena sokong filem tu...

harap2 ada banyak scene tom holland shirtless... dah dalam semua filem spiderman tu tak pernah heols tak buka baju khennn...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-11-2021 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
3 Spider-Man lawan Electro:

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-11-2021 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Detailnya:

Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 11:46 AM | Show all posts
bodoh nye tgv ni...
GSC dah kuar segala maxx sume
yang tgv ni hold IMAX dulu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-11-2021 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
lil_honey replied at 30-11-2021 11:46 AM
bodoh nye tgv ni...
GSC dah kuar segala maxx sume
yang tgv ni hold IMAX dulu...

@aechae tersenyum sinis dengan TGV
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 01:06 PM | Show all posts

Tobey dah berumur sikit. tapi still the best spiderman/peter parker to me.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-11-2021 09:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Trailer lagi:

Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 02:54 PM | Show all posts
really excited.

ade dr strange, dr octopus, norman osbron, sandman, lizard dengan electro
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2021 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Sukaaaaaaaa...

Semua dlm hall td excited and meriah sgt..each time muncul watak2 best mesti bersorak semua org..

The best spidey movie so far tp at the same time nk bgtau kita each spidey movies dh perfect the way it is..

You will cheer in excitement and there are some parts yg auto air mata mengalir..

Go go watch..i xnak kasi spoiler..you all need to experience yourself

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-12-2021 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kakikuDibibirmu at 16-2-2022 10:22 PM

Spoiler alert

1.  Akak dah tengok felem Spider-Man : No Way Home ni tadi, nak tunggu kalu @aechae reply PM punya lah lama, kadang-kadang berasa macam mesej dengan tali bra, tak reply-reply

2. Akak bagi 10 bintang daripada 10 bintang.  Full bintang agittewww. Nostalgia sungguh. Terharu sesangat akak dengan felem nim. Inilah felem yang paling best yang pernah akak tonton sepanjang hidup akak nim. 80 juta kali lagi best daripada Avengers: Endgame, dan 2.6 billion kali juta kali lagi best daripada felem Eternals yang persis pantek kegaung tu

3.  Terharu gila babi bila akak dengar olahan semula theme soundtrack The Amazing Spider-Man 1, karya Allahyarham James Horner, Allahummaghfirlahu wa'afihi wa'fu'anhu. Terkenang akak dengan kemunculan TASM1, 10 tahun lepas, tahun 2012. Jujurin, akak macam tak berapa in sangat dengan soundtrack karya Michael Giacchino ni untuk Spider-Man: Homecoming 2017 dengan Spider-Man: Far From Home 2019, tetapi entah kenapa untuk felem ketiga nim, Michael Giacchino dengan tiba-tibanya memang naik level score muzik dia, memang grand dan menjadik, scene sedih tersangatnya sedih, scene lawan sangat sedap muzik, sekarang jugak akak nak pergi beli soundtrack Michael Giacchino untuk felem Spider-Man: No Way Home dalam iTunes Music dekat iPad Pro 2021 akak nim. Last akak minat Michael Giacchino semasa soundtrack felem John Carter of Mars walaupun banyak orang kata John Carter tu flop namatey, tapi soundtrack Michael Giacchino sedap, pedulilah apa orang nak kata pasal John Carter bertambah-tambah sedap sebab akak tengok Spider-Man: No Way Home dekat GSC Maxx punya Dolby Audio punya bombastik punya sound system. Jujurin akak macam tak berapa dengar sama ada ada atau tidak theme yang Hans Zimmer buat untuk TASM2 2014, macam tak ada rasanya, yang score muzik Danny Elfman trilogi Sam Raimi pun akak macam tak berapa perasan ada ke tak, theme James Horner TASM1 tu tersangatnya ikonik untuk tak perasan, sampaikan akak belajar main piano sebab James Horner lah, RIP James Horner my maestro  

4.  Terharu gila babi dapat tengok ummah suci yehudi Andrew Garfield The Amazing Spider-man, dahlah mamat hensem tu kena pecat oleh Sony Jepun punya CEO sebab tak nak hadir majlis makan-makan dekat Jepun, sampaikan Sony Jepun pergi batalkan terus nak buat TASM3, bodoh punya Jepun mata sepet, pergi reboot semula dengan Tom Holland tahun 2016. Seronok gila dapat tengok Andrew Garfield dalam felem Spider-Man nim, banyak betul dialog untuk Andrew Garfield, memang terubatlah kekecewaan pembatalan TASM3.

5.  Jujurin, akak tak berapa terharu sangat dengan kemunculan semula Spider-Man 20 tahun lepas, iaitu Spider-Man Tobey Maguire 2002, mungkin sebab akak tak minat sangat Sam Raimi punya trilogi dan/atau ummah suci yehudi Andrew Garfield lagi hensem dan cute

6.  Memang sedih gila babi scene Aunt May tu mati, bercucuran air mata akak dibuatnya, habis basah tisu muka akak lap air mata, jauh lagi sedih daripada tengok Gwen Stacy mati dalam TASM2, dahlah Aunt May boleh pulak pura-pura okay macam tak ada apa-apa berlaku walaupun paru-paru bocor nak mampus kena tembak/tusuk glider Green Goblin dan dibom pumpkin tu, siap sempat pergi nasihat Spider-Man, apa yang Spider-Man buat untuk selamatkan villains tu semuanya betul dan with great power comes great responsibility, lama betul akak nak move on dengan scene terpaling sedih tu, sampai habis wayanglah akak menangis.

7.  Pandai gila writer olah semua elemen-elemen felem-felem Spider-Man yang lepas, kaitkan villain tu semua dengan situasi semasa, kaitkan pasal cara maut diorang lawan masing-masing punya Spider-Man dan memang banyak lawak pasal incompatibility Spider-Man Tobey yang boleh keluarkan web melalui urat lengan tangan padahal 2 Spider-Man yang lain guna mechanical web shooter, bila Tom Holland cakap dia ahli Avengers, lagi 2 ekor Spider-Man tu tak tahu binatang apa Avengers, kumpulan band muzik ka? wah, kah, kah kah! Dan banyak lagi lah lawak, terhibur akak dibuatnya, satu punggung wayang gelak, Tobey pernah lawan alien (Venom), Tom Holland pernah lawan alien, tapi Andrew Garfield komplen dia hanya lawan badak sumbu dalam suit besi jah Masa Ned panggil Peter Parker, ketiga-tiga Peter Parker menyahut

8.  Bising betul pawagam, dok jerit-jerit nama Andrew, nama Tobey, nama Wanda, memang terhibur lah, seronok dapat crowd yang happening

9.  Akak agak ternganga sekejap sebab dekat end credit dia tulis biri-buri butania dan terima kasih banyak-banyak dekat ummah suci yehudi Avi Arad, sebab menjayakan crossover event nim, macam nak gugur jantung akak, dah mati ke Avi Arad, bila masa dia masuk alam barzakh untuk menghadap elohim 'azza wajalla? tengok Wikipedia sat, owh hidup lagi ummah suci yehudi ittewww

10.  Ada 2 post end credit, yang pertama pasal Eddie-Brock/Venom kena hantar balik dekat universe yang asal, tapi, darah venom tertinggal atas meja, yang kedua pasal Dr. Strange kena mintak tolong Scarlet Witch Wanda pasal isu multiverse dengan Sorcerer's Supreme apakejadahentahakutakambikport, post-end credit ni betul-betul dekat hujung movie, jenuh tunggu, tapi score muzik Michael Giacchino memang sedap, layan jah walaupun jenuh nak tunggu post-end credit.

11. Yang bertongkat buta tu siapa? Daredevil ke? Akak tak kenal, muahhahaha

12. Kiranya ni memang betul-betul No Way Home lah, dengan Aunt May mati, dengan semua orang dalam dunia ni lupa Peter Parker tu Spider-Man termasuklah Dr. Strange sundri, semua memori hilang, tak ada orang ingat semua pengorbanan Tom Holland sepanjang tahun 2016-2019, takkan balik kepada asal dah, MJ tak kenal Peter Parker, Ned tak kenal Peter Parker, kesian pulak akak dekat Tom Holland, ni felem terakhir beliyau menjadi Spider-Man sebab Marvel+Disney tak dapat agreement lagi dah dengan Sony Jepun, sampaikan Disney kata lepas Sony tayang wayang dekat punggung wayang, lepas tu tempoh 3 tahun masuk tayang dalam Netflix lepas tu semua felem-felem Spider-Man wajib dimasukkan dalam Disney+ jah, Netflix pun takkan boleh tayang apa-apa felem Spider-Man lagi dah, mesti guna Disney+, ini lagi satu sedih

13.   Terharu tengok 3 Spider-Man berbeza generasi berbual-bual antara satu sama lain dan saling peluk-memeluk antara satu sama lain sebelum di hantar semula ke universe masing-masing, sedihlah cerita ni, best gila lah movie ni, kalu tak ada aral melintang aral membujur, membujur lalu melintang pukang, akak nak repeat tengoklah movie Spider-Man : No Way Home ni minggu depan, doa-doa akak tak terkena covid-19 varian Omicron Megatron dan Decepticon.

Comments

Banyak sangat spoiler. pada yang nak baca tu sila highlight pos ni ye  Post time 16-12-2021 11:26 AM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-12-2021 03:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kakikuDibibirmu at 16-12-2021 03:35 AM

Pelik pulak kali nim, akak masih ingat lagi dahulu semasa The Amazing Spider-Man 1  dan  TASM2 tahun 2012 dan 2014, soundtrack music score sudah boleh dibeli digital download dekat iTunes Store sebulan sebelum felem release, sampaikan bila kita baca tajuk-tajuk music score tu kita dah boleh agak dah Gwen Stacy mati dalam TASM2

Kali ni lain pulak strategi Sony Classical Music, 17 Disember 2021 (yakni besok) baharu ada digital download dekat iTunes Store, release movie dahulu baharu release soundtrack kemudian, tazzabarnya akak nak beli album soundtrack Michael Giacchino untuk Spider-Man: No Way Home nim
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2021 08:27 AM | Show all posts
THE BEST SPIDEY MOVIE EVER chuolsssss..!!

dgn kaka cheering sna sni, tepuk tgn laa apa semua.. wehhh seghonok kali ni! crowd paling happening di hujung bulan taon 2021.

Yessszaaaaaaaaaa! bakal tgk skali lagi cite ni.
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2021 10:04 AM | Show all posts
Edited by annehuda at 16-12-2021 11:27 AM

time andrew garfield muncul 1 panggung bersorak & tepuk tangan. happening betul
note dr momod : sapa nak baca spoiler sila highlight ye
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2021 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 15-12-2021 11:07 PM
Spoiler alert

1.  Akak dah tengok felem Spider-Man : No Way Home ni tadi, nak tunggu kalu @aechae r ...

Bongokk lh sama kn iols dgn tali bra
Uols pm i kt penang cuti2 okeh.. apa barang duk KL je … nxt monday bru boleh pegi tgk spiderman…nasib baik ada member lain yg sudi ngedate dgn iols…

Dh pm spoiler plak k
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2021 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 15-12-2021 11:07 PM
Spoiler alert

1.  Akak dah tengok felem Spider-Man : No Way Home ni tadi, nak tunggu kalu @aechae r ...

Si buta tu daredevil..haha..iols.mcm perpinga2 juga sb ramai menyorak time dia keluar..so terus google..


Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2021 12:59 PM | Show all posts
fuhh baca review merata kata bagus filem ni... nk g tgok la nnt
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-12-2021 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kakikuDibibirmu at 16-12-2021 04:57 PM
SedihPedih replied at 16-12-2021 12:48 PM
Si buta tu daredevil..haha..iols.mcm perpinga2 juga sb ramai menyorak time dia keluar..so terus go ...


Kita satu geng, yang lain-lain semua bersorak merembes berlendir puki bila tengok tongkat si buta Daredevil tu, tapi akak tak kenal langsung mukanya, siapa mamat ni?
Sekali Daredevil daaa.... sumpah tak minat


Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2021 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 16-12-2021 01:14 PM
Kita satu geng, yang lain-lain semua bersorak merembes berlendir puki bila tengok tongkat si buta  ...

Yg bersorak kt hall iols tu jejants akak.. he ols bukan level utk kita rembes..hahaha

Abam andrew yessssss...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-7-2022 10:28 PM GMT+8 , Processed in 0.094719 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list