CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: Cari-Azza

Anggota Tentera Dipecat Kerana Enggan Vaksin, TDM Jawab Tuduhan Liar

  [Copy link]
Post time 24-8-2021 04:38 PM | Show all posts
imanjannah replied at 24-8-2021 12:17 PM
aku malas nk kecam org yg x nk vaksin ni, dah itu pilihan diaorg, tapi yg aku x faham, suruh org hor ...

kebebasan memilih ni ada banyak level

paling bawah kebebasan memilih untuk diri sendiri janji tak kacau orang

paling extreme kebebasan untuk membunuh

... somewhere in the middle ialah kebebasan untuk mendiskriminasi, merasis, merasa pandai



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-8-2021 04:57 PM | Show all posts
Firenzza replied at 24-8-2021 02:08 PM
Apa juatifikasi x blh poligami tu? Tu kira dh tolak hukum islam

Supaya askar fokus dan tak serabut dengan masalah rumahtangga.
Serta berani mati
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 05:01 PM | Show all posts
melainkan org yg ade surat akuan dari doktor.. xbole di vaksin... bkn antivaksin

selain drpd alasan diatas sengaja xnak vaksin...haa silakan... tapi pandai2 laa nk hidup... cari mkn dgn mkn gaji pandai2 laa bwk diri dgr ckp majikan kalo xbole follow order keje sendiri jer   
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 05:09 PM | Show all posts
krustykrab replied at 23-8-2021 09:58 PM
"Pengambilan vaksin dalam kalangan anggota TDM diwajibkan atas dasar mereka hidup secara berkelompok ...

askar ni dari latihan dihutan smpi cara hidup dlm kem... memang campur2 share brg kira berkelompok dh tu

bila satu down.. yg lain pun down kene kuarantin sekali.... susah nk hantar pasukan yg ade jenis degil xnak vaksin ni... tgh elok2 bertugas kt sempadan ikut schedule tup2 sume down kene kuarantin... team lain yg whole members ade effort amik vaksin yg kene ganti asek2 ganti team yg down... smpi bila covid ni forever dlm kehidupan melalui skrg... elok jgk sape xnak vaksin kick out dari pasukan


Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 05:54 PM | Show all posts
binipopeye replied at 24-8-2021 05:09 PM
askar ni dari latihan dihutan smpi cara hidup dlm kem... memang campur2 share brg kira berkelompok ...

Well said.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 05:58 PM | Show all posts
sekarang korang guna alasan tentera bukan macam civilian biasa kan

kita tengok la alasan korang bila kakitangan kerajaan lain dipecat kalau tak vaksin

maybe akan ada kata cikgu bukan macam manusia biasa, tapi haiwan
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
forum ada masalah ke 2 hari lps
xboleh masuk
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
miss_white replied at 24-8-2021 06:42 PM
forum ada masalah ke 2 hari lps
xboleh masuk

Akibat golongan yg tak nak vaksin, habih berjangkit kobis kt forum
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-8-2021 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 24-8-2021 05:58 PM
sekarang korang guna alasan tentera bukan macam civilian biasa kan

kita tengok la alasan korang b ...

Kalau staff swasta dipecat tak nk vaksin acaner lak?
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 06:57 PM | Show all posts
krustykrab replied at 24-8-2021 06:49 PM
Kalau staff swasta dipecat tak nk vaksin acaner lak?

ntah

tanya ler pejuang hak tokey untuk mendiskriminasi tuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
miss_white replied at 24-8-2021 06:42 PM
forum ada masalah ke 2 hari lps
xboleh masuk

Yg x nak beksin, cari block juga kot.....
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 07:01 PM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 24-8-2021 06:57 PM
ntah

tanya ler pejuang hak tokey untuk mendiskriminasi tuuuu

Mana boleh ntah...fokus dan simpati byk kat staff gomen je..staff swasta tak de yg nk perjuangkn ke? Diskriminasi jgk tu..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Vaksin adalah wajib bagi anggota keselamatan.. Depa level lain dari org awam.. Jadi dia dah langgar apa yg diwajibkan tanpa ada alasan2 yg tak boleh dia ambik vaksin. Mcm tu la yg aku faham dari page rasmi TDM.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 07:18 PM | Show all posts
krustykrab replied at 24-8-2021 07:01 PM
Mana boleh ntah...fokus dan simpati byk kat staff gomen je..staff swasta tak de yg nk perjuangkn k ...

dalam thread lain bangkem ada perjuangkan nasib pekerja swasta dari didiskriminasi

bangkem for PM!
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 07:20 PM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 24-8-2021 07:18 PM
dalam thread lain bangkem ada perjuangkan nasib pekerja swasta dari didiskriminasi

bangkem for  ...

Jgn duk dlm ni je, perjuangkn kat luar nu..baru blh vote as piyem
Kalau idak..pakat jadi piyem tepi je la sampai kiamat
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 07:22 PM | Show all posts
kluangman replied at 24-8-2021 04:57 PM
Supaya askar fokus dan tak serabut dengan masalah rumahtangga.
Serta berani mati

dan gaji askar tak banyak. separuh dah tolak kat bini siap2. duduk quaters askar. so mmg xder duit lah nak berbini lebih.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-8-2021 07:26 PM | Show all posts
krustykrab replied at 24-8-2021 07:20 PM
Jgn duk dlm ni je, perjuangkn kat luar nu..baru blh vote as piyem
Kalau idak..pakat jadi piyem te ...

bangkem hebat ramai yang dengki
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 07:50 PM | Show all posts
Firenzza replied at 24-8-2021 02:08 PM
Apa juatifikasi x blh poligami tu? Tu kira dh tolak hukum islam

bila laki tu askar satu keluarga tu askar - kebajikan keluarga tu dijaga esp bila apa2 terjadi pada laki tu.

ofkos pihak tentera tak mau double the load, double the trouble.



Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Ingat ya tuan2 puan2,

bermula 2021 bukan setakat agama dan politik sahaja yang memecah-belahkan ummah, tetapi coronavax jua.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Naya kat abg askar ni. Tade warning dulu ke b4 buang?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-8-2022 01:05 PM GMT+8 , Processed in 0.208652 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list