CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: Cari-Azza

Anggota Tentera Dipecat Kerana Enggan Vaksin, TDM Jawab Tuduhan Liar

  [Copy link]
Post time 24-8-2021 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
kerunai replied at 24-8-2021 12:42 PM
memang bangsat

guru dan askar dipaksa cucukvaksin

X boleh la saman2  tu, klau ada side effect diorg mmg dah ada sejarah sakit jantung yg dah lama nak wat lagu mana.....
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 24-8-2021 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
nasibla. kau dah sign akujanji dlu. kau tak igt ke?
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
mejaputih replied at 24-8-2021 12:43 PM
Betul askar tidak boleh berpoligami

Apa juatifikasi x blh poligami tu? Tu kira dh tolak hukum islam
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 02:10 PM | Show all posts
Dlm ATM, arahan adalah segala2nya...
Kalau dlm masa aman pun, tak boleh ikut arahan, nanti dlm masa perang mcm mana?
Pegawai arah serang rusuk kiri, kau gi serang rusuk kanan...

Dlm ATM bukan boleh poligami suka2 mcm orang awam...
Kena mohon dan dapat kelulusan dari CO. Kalau sembunyi2 kawin kat golok ke, kalau CO dapat tahu, memang tindakan tata tertib lah...
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
guesswho09 replied at 24-8-2021 03:39 PM
Ooo… ingatkan semua mereka dak divaksin
pelik la pulak
belum vaksin

Dlm tu mcm rumah org tua2 kot..sorg darah tinggi.sorg kencing manis.sorg sakit jantung..suma takut golllll...
Jadi
mana maunyeeeee...
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
bintangterang replied at 24-8-2021 01:06 PM
tak paham anti vax ni sibuk ulang2 psl dah vaksin pn boleh dijangkiti.mmg la kan dah byk kali ckp, y ...

Tu la diorg ni x paham2 lagikan?....mcm kes pegawai khas motac haritu kan.....
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 24-8-2021 01:04 PM
Smlm aku tulis mcm ko, ada yg tanya aku if tokey kedai punya rules suruh tembak customer mcm mana? ...

Haha..lepas dia tanya soalan tu ko ada ambik suhu kat dahi dia tak? Bimbang dia demam panas melampau dan boleh sawan. Sebab soalan dia mcm sedang berhalunisasi.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 02:22 PM | Show all posts
Miss_Gam replied at 24-8-2021 01:15 PM
Sorry i beg to differ
They the antivaccine akan pecahkan herd immunity
Sebab tu polio,tb dah ada ...

i am not sure adakah kita akan  "herd immunity" lagi sekarang ?harap2 akan tercapai lah


apa definisi "herd immunity"



Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 24-8-2021 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku dgn mak pun anti vaksin jugak dulu . Tp last last mengalah la jgk sbb tmpt keje aku asyik tanya bila nak vaksin. Mak aku pun amik jgk tp alhamdulillah dia takde dpt side effect lgsg both dose smpai tanye betul ke dia kne inject vaksin bukan air hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
BoongaKertas replied at 24-8-2021 01:59 PM
chuols, ujen tu sape?

criminal loyer
try search kt fb nama ujen
iols xingat la nama penuh dia
kulit cerah comel2 pakai spec
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 24-8-2021 01:04 PM
Smlm aku tulis mcm ko, ada yg tanya aku if tokey kedai punya rules suruh tembak customer mcm mana? ...

ye.. mcm2 pertanyaan dan penyataan diaorg ni bagi, mcm2 justifikasi.. hihi
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Korang boleh tak jangan sombong sangat yang tak nak vaccine ni. Kalau betul-betul tak nak, please please please just stay home and jangan bercampur dengan orang ramai sementelah belum ada herd immunity. This is for your own good too. Dua family dah yang iols kenal, parents positive and keadaan agak teruk sekarang. Anak-anak kecil lagi. Family pula jauh-jauh. Nak padankan muka, iols tak sampai hati bila tengok muka the kids .. Yang dah vaccine pun ada juga yang terkena but after 10 days, back to normal with a bit of hiccups here and there. Tapi masih lagi hidup untuk meneruskan kehidupan.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Askar mmgla wajib vaksin. Takan itupun tak tau. Dah dia ingkar, mendapatla. Sedangkan masuk hutan pun dorang wajib amb suntikan.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Mesti dia dah ready ni utk tindakan ni kalau dia refused utk vaksin..gooluck la
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 02:55 PM | Show all posts
supermum replied at 24-8-2021 10:45 AM
Boleh kan budak nak gunting rambut. Asalkan parents dah full 2 dose. Baru semalam baca Nimroc puny ...

kalau budak tu dah bujang 17 tahun cukup bawak screenshot digital cert parents ka? ka kena hangkut parents sekali


Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 02:59 PM | Show all posts
Perlu faham. Kenyataan media tu dah jelas kata, tentera ni hidup dalam kelompok. Bayangkan satu batalion kena Covid-19 disebabkan ada seorang je antivaks dalam kalangan diorang, kemudian merebak pula ke batalion lain dan seterusnya. Terjangkit pula pada orang atasan dan atas-atas lagi. Sudahnya ramai pegawai dan anggota disahkan positif Covid-19. Masa tu, dah tentu tahap keselamatan negara pun longgar sikit. Kena pula media pergi war-warkan, contohnya, "540,993 tentera disahkan positif Covid-19".  Musuh/pengganas/pendatang haram dan lain-lain 'P' apa lagi, inilah masanya diorang nak ambil kesempatan.

TDM ada alasan kukuh untuk paksa anggota/pegawainya ambil suntikan vaksin. Mana-mana yang ingkar dengan alasan yang tidak kukuh adalah wajib tarik diri. Kejam? No, masa sign aku janji dah setuju nak ikut arahan. Disuruh mengambil vaksin adalah arahan bagi mengurangkan risiko penularan dalam tentera. Tiada alasan ada sakit jantung, sakit paru-paru apa bagai. Sebelum dilantik sebagai tentera, semua perkara itu dah ditapis.

Dalam forum ni ada seekor mangkuk hayun yang giat mempertahankan antivaks. Agaknya dia dan keluarga dia dah kena nanti, barulah dia tahu nikmat penderitaan itu.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 24-8-2021 03:00 PM | Show all posts
krustykrab replied at 24-8-2021 11:56 AM
Rasanya elok asingkn dia je since dia takut mati sb vaksin, org takut kat dia sb x vaksin...

takut kat dia?


orang yang dah complete vaksin lah orang lain kena takut sebab lebih berpotensi jadi silent carrier


kalau nak kata risaukan keselamatan dia baru betul




Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 03:03 PM | Show all posts
Firenzza replied at 24-8-2021 02:08 PM
Apa juatifikasi x blh poligami tu? Tu kira dh tolak hukum islam

tak pasti pula sbb iols bukan tentera..ni iols dengar la..
tp mmg pun, ramai je yg berskandal di luar sbb tak dpt kawin lebih dari 1..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 03:55 PM | Show all posts
krustykrab replied at 24-8-2021 12:53 PM
Kan dlm islam kita dituntut utk mengamalkn langkah2 pencegahan dari sesuatu penyskit yg menular. P ...

bagus karangan tapi aku tak fikir itu yang ditanya


Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 03:58 PM | Show all posts
bintangterang replied at 24-8-2021 01:06 PM
tak paham anti vax ni sibuk ulang2 psl dah vaksin pn boleh dijangkiti.mmg la kan dah byk kali ckp, y ...

sebab acik kepam sendiri yang tak faham. beza risiko antara dah vaksin dengan belum adalah atas diri orang itu sendiri bukan atas orang lain.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

Forum Hot Topic

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-8-2022 04:11 PM GMT+8 , Processed in 0.081910 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list