CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: Cari-Azza

Anggota Tentera Dipecat Kerana Enggan Vaksin, TDM Jawab Tuduhan Liar

  [Copy link]
Post time 24-8-2021 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
tak paham anti vax ni sibuk ulang2 psl dah vaksin pn boleh dijangkiti.mmg la kan dah byk kali ckp, yg dah vaksin pn boleh dijangkiti covid cuma simptom tak teruk
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 24-8-2021 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
zuraidah1 replied at 24-8-2021 12:27 PM
Somi aku tudm pon engkar posting labuan trus brenti 15 taun BLK kg..Masa tu umo 35 ..mintak spa phg  ...

Bagus la tindakan suami chuol..rasa tak suka resign je..
Bukan mcm sestgh propesion yg dianggap lilin & penyelamat nyawa, siap meroyan, nk demoetc
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
chinta89 replied at 24-8-2021 12:40 PM
kerja kerajaan ni mana ada pilihan. walaupun dikata vaksin ni boleh tola, but when u masuk gomen, se ...

Sama la Yg jadi cikgu 5 - 6 kali data kena amik nak cucuk vaksin.. selagi tak cucuk selagi tu kena amik nama..
Mmg kira menjawabla klau sengaja tak nak cucuk
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
mejaputih replied at 24-8-2021 12:43 PM
Betul askar tidak boleh berpoligami

Askar dan polis
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
sayawifenikmie replied at 23-8-2021 11:19 PM
Aishhhhh ... .. jangan lah sampai macam ni ...

pada pandangan saya, org yg tak vaksin HANYA MEMBA ...

Sorry i beg to differ
They the antivaccine akan pecahkan herd immunity
Sebab tu polio,tb dah ada balik kat Malaysia
Just to name a few
But nvm,agree to disagree   
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
jahcomel replied at 23-8-2021 09:55 PM
Somi sy pn tntera gak, dh lngkap 2dos sbln lpas tp kesannye masih trase sakit dada, brdebar2, sakit  ...

Org tgh galak nk cucuk vaksin skrg ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
matseh replied at 23-8-2021 10:45 PM
Zaman perhambaan di eropah dan amarika. dan sehingga abad ke 21.

there are 3 toilets.

Or rather apa yang antivaccine boleh buat supaya tak mematahkan usaha orang lain yang dah ambik vaccine sebagai sejenis ikhtiar untuk curb pandemic ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 01:32 PM | Show all posts
Lula2 replied at 24-8-2021 02:32 PM
Setahu i askar dilarang berpoligami. Memang ada dalam rules kawan i kata.
Tu pun mcm takde kaitan ...

manalaaaa kawan ko dpt kabar angin tu... ni ha elok je ada borang poligami ATM siap disediakan lg...

http://syariah.terengganu.gov.my/files/AA201110.pdf


Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 24-8-2021 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
supermum replied at 24-8-2021 10:45 AM
Boleh kan budak nak gunting rambut. Asalkan parents dah full 2 dose. Baru semalam baca Nimroc puny ...

Oh ye ke....tq info....
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 24-8-2021 09:58 AM
ye laaa..masa nk buka parlimen hari tu kan masuk paper..sikit pon xde sape kecam..tang rakyat gigi ...

Ooo… ingatkan semua mereka dak divaksin
pelik la pulak
belum vaksin
mereka ni sepatutnya awal2 lagi dah dapat
melainkan mmg tak mau haha…
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Dengar2 dah kena panggil balik. Taktaula sahih ke tak. Based on gosip2 askar pencen.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Oiiii perhal arr tak boleh masuk forom ni...iols is nagis tau..hahahah..smlm x masuk tak keruan gittew..hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
ATM kan ada undang2 sendiri. Dulu masa sign mati x fikir pulak.. ni kira ingkar lah..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 01:52 PM | Show all posts
Decaffeinated replied at 23-8-2021 02:07 PM
Pelik juga dorang ni kan dah di brain wash kalau suruh tembak dia tembak. Boleh pulak yang ni semp ...

iols legit terfikir senario mcm ni. dah kenapa sampai sggup hilang pencen sbb vaksin. ya Allah.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 01:53 PM | Show all posts
tak rasa kesian, pasal dia pentingkn diri, dia tentera bukan ada pHD dlm perubatan ke apa.. tkde background kedoktoran pun. tapi feeling2 lagi superior dari pakar perubatan.

org cmni mmg tklayak jadi tentera..

pasni buat syarat kemasukan tentera ' berkorban untuk negara (kecuali vaksinasi) ...' baru sign masuk..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 01:56 PM | Show all posts
tai_digidestany replied at 23-8-2021 04:27 PM
Banyak aku baca komen dari FB dan juga dari forum ni yang bersimpati kepada Sarjan ni.

Buat maklu ...

bagusnya komen ni. membuka mata meols nature askar ni. thanks chuols.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 24-8-2021 01:57 PM | Show all posts
anony-mous replied at 23-8-2021 04:46 PM
Pentaksub vaksin usually ada empati mcm iols la x ada rasa nak pdn kan muka cuma hope ada solution ...

terbayang sohai flatearth pulak ayat chuols
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 01:59 PM | Show all posts
airmineral replied at 24-8-2021 04:25 AM
iols rasa staff ni mesti xde alasan munasabah dr faktor perubatan yg halang dia amik beksin sbb tu t ...

chuols, ujen tu sape?
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 02:02 PM | Show all posts
krustykrab replied at 24-8-2021 04:53 AM
Kan dlm islam kita dituntut utk mengamalkn langkah2 pencegahan dari sesuatu penyskit yg menular. P ...

well said chuols
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
bintangterang replied at 24-8-2021 01:06 PM
tak paham anti vax ni sibuk ulang2 psl dah vaksin pn boleh dijangkiti.mmg la kan dah byk kali ckp, y ...

So, nk takut apa dgn org yg tk vaksin? Apa yg nk marah n sakit hati sgt..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

15-8-2022 02:14 PM GMT+8 , Processed in 0.211621 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list