CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: Cari-Azza

Anggota Tentera Dipecat Kerana Enggan Vaksin, TDM Jawab Tuduhan Liar

  [Copy link]
Post time 24-8-2021 10:24 AM | Show all posts
Kita setuju selagi tidak diwajibkan, masing-masing berhak memilih.
Namun situasi ini berlainan dengan mereka yang berkhidmat sebagai tentera.
Sebagaimana yang telah dijelaskan oleh forumer lain sebelum ini.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 24-8-2021 10:25 AM | Show all posts
awanearisu replied at 24-8-2021 10:20 AM
FDA dah meluluskan vaksin Pfizer semalam. Berikut merupakan petikan perenggan pertama artikel. Kit ...

jadi sebelum ni tak dapat kelulusan la kan

vaksin jenama lain camne pulak
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 10:27 AM | Show all posts
kemaruk replied at 24-8-2021 10:25 AM
jadi sebelum ni tak dapat kelulusan la kan

vaksin jenama lain camne pulak

Vaksin lain masih menunggu masa agaknya.
Kita tak ambil tahu apa yang berlaku di belakang tabir FDA
Sekadar berkongsi berita yang hangat sejak semalam.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 10:37 AM | Show all posts
Dia lebih tau apa yang akan berlaku kalau dia insist taknak ambik vaksin dan most likely dia dah bersedia untuk terima apa juga tindakan yang bakal dikenakan.  Kalau dia lepas boleh jadi precedence case, tapi kalau sangkut hilang pencen.  Dia pun dah buat calculation tu.. mungkin duit tak jadi hal, ntah2 dah ada business atau banyak harta.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 10:43 AM | Show all posts
kemaruk replied at 24-8-2021 10:25 AM
jadi sebelum ni tak dapat kelulusan la kan

vaksin jenama lain camne pulak

FDA bertanggungjawab apa2 berkaitan medical kat amareka. tiap negara ada procedure  sendiri. contoh eropah sana dorang ada TUV.  samalah KKM lom lulus guna iver tp ramai yang beria kata ok dan dah telan risiko tanggung sendiri. kalau kkm lulus iver pastu ada masalah rakyat boleh sue KERAJAAN.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 10:44 AM | Show all posts
zamzam replied at 24-8-2021 10:43 AM
FDA bertanggungjawab apa2 berkaitan medical kat amareka. tiap negara ada procedure  sendiri. conto ...

thank u for stating the obvious
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 10:45 AM | Show all posts
noor2 replied at 23-8-2021 09:46 PM
Dah la kedai gunting rambut pun diskriminasi kena ada sijil 2 dos ...anak aku rambut dah mcm sarang  ...

Boleh kan budak nak gunting rambut. Asalkan parents dah full 2 dose. Baru semalam baca Nimroc punya rules. Kalau kedai tu taknak accept pergila bawak kedai laki Betty tu
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 10:48 AM | Show all posts
Decaffeinated replied at 23-8-2021 09:39 PM
Kesalahan dia ialah engkar. Diorang kan sain mati.

betul...  tentera ni lain dari rakyat marhaen biasa yang keje kat company2 biasa ni...
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 24-8-2021 10:48 AM | Show all posts
kemaruk replied at 24-8-2021 10:44 AM
thank u for stating the obvious

hehe dulu aku mmg dok urus export medical appliances  kat dorang. tu yg tahu fakta bukan main sembur jer...hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 10:52 AM | Show all posts
tai_digidestany replied at 24-8-2021 12:27 AM
Banyak aku baca komen dari FB dan juga dari forum ni yang bersimpati kepada Sarjan ni.

Buat maklu ...

Well said. So harapnya ada sorang forumer yg kurang bijak sebok nak compare nak pertikai undang2 tentera n sivil tu hadam benda ni.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 10:57 AM | Show all posts
Gila la, bukannya kawan tu ingkar gi perang. Ingkar ambik vaksin je terus nak pecat?
Vaksin tu pon bukan suci kalau dah kena suntik xdenye ko xde risiko kene covid lg teruk lagi ade la nk nanggung side efek.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 11:01 AM | Show all posts
Decaffeinated replied at 23-8-2021 09:39 PM
Kesalahan dia ialah engkar. Diorang kan sain mati.

ye...yang tu netijen tak paham...askar ni lain macam sikit..absent pun boleh kena buang keja
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 11:11 AM | Show all posts
naina replied at 24-8-2021 10:01 AM
Ya jahh..aku rasa tak lama lagi ada adegan mengamuk baling meja makan kerusi kalau tak dibenarkan  ...

Dah ada jadi pun ada yang share dimedia social ada yang dah mengamuk sebab tak dibenarkan masuk kerja kejadian dikilang kalau tak silap.  
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 11:29 AM | Show all posts
sebab ko tu bawahan jah dekk so kena lah hadap dipecat ke apa bagai kan? kalau atasan yang buat salah semua silent jah lepas tu case closed kan dekk?
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 11:34 AM | Show all posts
tai_digidestany replied at 24-8-2021 12:27 AM
Banyak aku baca komen dari FB dan juga dari forum ni yang bersimpati kepada Sarjan ni.

Buat maklu ...

bukan bila  jadi askar dah takde hak asasi manusia. Semuanya atas arahan

Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 11:42 AM | Show all posts
beksin beksin. eja jelah betul betul vaksin lol
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 24-8-2021 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
lonelymd replied at 23-8-2021 10:29 PM
Tentera kena ikut arahan.... antara hidup dan mati ni..

Ya tentera ke ikut arahan. Kalau nak berdegil sila berhenti kerja.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 11:56 AM | Show all posts
jahcomel replied at 23-8-2021 09:55 PM
Somi sy pn tntera gak, dh lngkap 2dos sbln lpas tp kesannye masih trase sakit dada, brdebar2, sakit  ...

Kalau ada rasa tak kena pergi la klinik buat checkup, ntah2 ada penyakit lain. Kalau side effect dose pon kena maklum jugak, jadi apa2 susah nanti.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
primarikey replied at 24-8-2021 10:08 AM
Yg no.1 tu rasanya kuat jgk...sbb benda msh dlm kajiankn..pas cucuk nt ape2 jd dia yg kena tanggun ...

Rasanya elok asingkn dia je since dia takut mati sb vaksin, org takut kat dia sb x vaksin...
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 11:58 AM | Show all posts
tai_digidestany replied at 24-8-2021 12:27 AM
Banyak aku baca komen dari FB dan juga dari forum ni yang bersimpati kepada Sarjan ni.

Buat maklu ...

Betul tu. Anggota tentera mmg kena patuh and akur jah, lagi2 yang bawah2 tu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-8-2022 07:17 PM GMT+8 , Processed in 0.091962 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list