CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: Cari-Azza

Anggota Tentera Dipecat Kerana Enggan Vaksin, TDM Jawab Tuduhan Liar

  [Copy link]
Post time 24-8-2021 08:51 AM | Show all posts
aku doakan ada keadilan pada sarjan ni



cuma PATUH / TIDAK ENGKAR  dalam askar meliputi semua perkara kah?

maksud meliputi kehidupan peribadi , perubatan, keimanan dll?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-8-2021 08:57 AM From the mobile phone | Show all posts
tai_digidestany replied at 24-8-2021 12:27 AM
Banyak aku baca komen dari FB dan juga dari forum ni yang bersimpati kepada Sarjan ni.

Buat maklu ...

Penjelasan yg terang dan jelas.. well said
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 09:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 24-8-2021 07:30 AM
jgn ckp psl staff kkm.yg wakil kt parliament tu pon ado 40 lg xlengkap dos..siap ada yg xamik lgsg ...

MP ka? Siapa yg 40 org belum cucuk?
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 09:08 AM From the mobile phone | Show all posts
primarikey replied at 24-8-2021 07:17 AM
Ada dia bg 3 alasan
1- vaksin msh di prgkt ujikaji
2- dh kj kata tak wajibkn/xde paksaan

Alasan tu mcm tak brp kuat sgt..sb aku.ingatkn heol ada alahan..
Tp dr pecat dia ni, lebih baik TDM trf ke dept yg tak bercampur dgn siapa2..biar dia kerja sorg2 tanpa.kenaikan gaji/pangkat..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 09:30 AM | Show all posts
Tentera ni lain bukan mcm org awam. dia org ada undang2 sendiri, ada mahkamah tentera, ada polis tentera dan ada lokap dia org sendiri. Org awam yg tak faham akan nampak ianya kejam. Biasa procudure dia org ni dah cantik kalau follow. Dia org dah ikut step2, kalau sama gak ingkar dengan arahan mmg mendapat lah. Ayah aku ni pernah naik court martial sebab ada kes, end up pangkat dia koperal sampai lah pencen 21 tahun tuh. Bagi yg tak beberapa faham fungski mahkamah tentera bole google di bawah

https://en.wikipedia.org/wiki/Court-martial

https://ms.wikipedia.org/wiki/Mahkamah_Tentera


Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 09:31 AM | Show all posts
Guccibamboo replied at 24-8-2021 08:26 AM
I rase org yg jd prochoice ni bukan saje2 tolak vaccine......bukan semua yg tolak tu xtau sains & xt ...

Paranoid gila hg ni. LOL
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 09:35 AM From the mobile phone | Show all posts
kami yg line F&B pun kene complete vaccine. kalau tak x boleh msuk keje.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 09:38 AM | Show all posts
baiklah bagi tatatertib dlu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-8-2021 09:47 AM | Show all posts
midori_katana replied at 24-8-2021 08:50 AM
Betul tu.. iols semalam nak post kat fb. dah taip dah last delete sbb tak tergamak sbb kesian pu ...

sape cakap camtu pasal hak? budak tiktok ke
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 09:48 AM | Show all posts
sweetpeppermint replied at 24-8-2021 09:35 AM
kami yg line F&B pun kene complete vaccine. kalau tak x boleh msuk keje.

kamu pon ada undang2 sendiri macam tentera ke
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
jahcomel replied at 23-8-2021 11:09 PM
Tak..tp pas beksin jd bdebat2, cpt mngah n letih sblum nih x pn...

Memang banyak baca komen kata lepas vaksin jantung jadi laju..berdebar2..kan. ada yang jumpa doktor pun. Tapi tidak diterima alasan lepas vaksin jadi camtu..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 09:58 AM | Show all posts
guesswho09 replied at 24-8-2021 11:06 AM
MP ka? Siapa yg 40 org belum cucuk?

ye laaa..masa nk buka parlimen hari tu kan masuk paper..sikit pon xde sape kecam..tang rakyat gigih plak.apooo
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts
jahcomel replied at 24-8-2021 12:32 AM
Nmpk x beksin punca mnusia jd brpecah n bpuak2, thn lps xde beksin kobid aman je idup lockdown pn lo ...

Ya jahh..aku rasa tak lama lagi ada adegan mengamuk baling meja makan kerusi kalau tak dibenarkan dine in tanpa vaksin. Maklumlah orang laparr..tak bagus lah wujud diskriminasi macam ni..bagi aku vaksin ni hak individu dan kesannya pada itu individu itu sendiri je. Masalah sekarang orang yang dah vaksin pun boleh jadi penyebar..so how?
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 10:02 AM | Show all posts
genUmi replied at 24-8-2021 08:51 AM
aku doakan ada keadilan pada sarjan ni

semua kecuali perkara berkaitan agama.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 10:05 AM | Show all posts
tai_digidestany replied at 24-8-2021 10:39 AM
Dalam tentera; mana mana tentera kat dunia; perang ke tak perang; you have no more choice. Kalau t ...

oo cmtu eh..ntahla..tgk rasuah ke apa xpulak treatment gitu..paling2 pon pindah lokasi xpon tindakan tatatertib yg mild2 aje..xpulak hilang pencen..

[youtube]aL3Wo4ADvYw[/youtube]
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 10:08 AM | Show all posts
iqbalriad replied at 23-8-2021 09:57 PM
Kita tak boleh ada anggota yg jenis mcm ni. Boleh kalah perang. Kecuali mmg ada kebenaran atau ala ...

tulah tentera mana boleh ingkar arahan. kalau tak nanti kalau perang boleh jer lari balik kampung hahaha.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-8-2021 10:08 AM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 24-8-2021 09:08 AM
Alasan tu mcm tak brp kuat sgt..sb aku.ingatkn heol ada alahan..
Tp dr pecat dia ni, lebih baik T ...

Yg no.1 tu rasanya kuat jgk...sbb benda msh dlm kajiankn..pas cucuk nt ape2 jd dia yg kena tanggung....mgkn dia takut jd yg pertama mati slps divaksin...hang tau la kn...kt negara kita stakat ni xde lg yg mati sbb vaksin...statistik pn x wujud...tu yg dia risau sgt
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 10:18 AM | Show all posts
primarikey replied at 24-8-2021 10:08 AM
Yg no.1 tu rasanya kuat jgk...sbb benda msh dlm kajiankn..pas cucuk nt ape2 jd dia yg kena tanggun ...

Masih dalam kajian? Di peringkat negara kita ke?
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 10:20 AM | Show all posts
Edited by awanearisu at 24-8-2021 10:22 AM
primarikey replied at 24-8-2021 10:08 AM
Yg no.1 tu rasanya kuat jgk...sbb benda msh dlm kajiankn..pas cucuk nt ape2 jd dia yg kena tanggun ...

FDA dah meluluskan vaksin Pfizer semalam. Berikut merupakan petikan perenggan pertama artikel. Kita kongsikan sekadar makluman. Tiada niat lain.  
Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine gains full US regulatory approval

WASHINGTON: The US drug regulator on Monday (Aug 23) granted full approval to the Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine - the first to secure such Food and Drug Administration validation - prompting President Joe Biden to make a fresh pitch to vaccine sceptics to get the shot to fight the relentless pandemic.



Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 10:23 AM | Show all posts
Padan muka anti vax ni. Hope semua acik kepam govt yang tak nak vaccine kena buang kerja as well
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-9-2022 02:18 AM GMT+8 , Processed in 0.079528 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list