CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: Cari-Azza

Anggota Tentera Dipecat Kerana Enggan Vaksin, TDM Jawab Tuduhan Liar

  [Copy link]
Post time 24-8-2021 05:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dah masuk tentera tu arahan dah mmg wajib ikut
Mcm kwn ank aku, aritu kena gak masuk blk kampus UPNM, kuarantin kat sana, last2 sesi kadet xleh mula jg sebab ada yg kena covid
Skrg dia tgh risau kot terkena skali
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 24-8-2021 07:11 AM From the mobile phone | Show all posts
jahcomel replied at 23-8-2021 09:55 PM
Somi sy pn tntera gak, dh lngkap 2dos sbln lpas tp kesannye masih trase sakit dada, brdebar2, sakit  ...

Hahaha...uols lantakkn je ye tok laki uols
Cool sgt uols
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 07:17 AM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 23-8-2021 09:58 PM
"Pengambilan vaksin dalam kalangan anggota TDM diwajibkan atas dasar mereka hidup secara berkelompok ...

Ada dia bg 3 alasan
1- vaksin msh di prgkt ujikaji
2- dh kj kata tak wajibkn/xde paksaan
3-dia x yakin dgn vaksin...lgpn katanya memaksa seseorg utk divaksin adalah btentangan dgn the nuremberg code 1947 (prinsip perubatam antarabgsa)
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 07:18 AM | Show all posts
tindakan tatatertib dh serupa hukum gantung..lg teruk dr amik dadah dan rasuah…no wonderla ada yg tpaksa tny doctor utk beli digital cert vaksin yg palsu tu…klu tgk context mcm ni smpi hilang kerja hilang pencen..so siapa yang terkutuk zalim keji sekarang?pffttt
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 07:19 AM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 23-8-2021 10:20 PM
pentaksub vaksin konfem kepuasan bila baca berita ni

"padam muka antivaksin tu" kata mereka denga ...

Hahaha...tergelak baca ayat last tu bang kem...nada psycho eh
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 07:21 AM | Show all posts
jahcomel replied at 24-8-2021 01:09 AM
Tak..tp pas beksin jd bdebat2, cpt mngah n letih sblum nih x pn...

semoga laki jah cepat sihat..bykkan makan benda2 antioksida..elak inflammation
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 07:25 AM From the mobile phone | Show all posts
sayawifenikmie replied at 23-8-2021 11:19 PM
Aishhhhh ... .. jangan lah sampai macam ni ...

pada pandangan saya, org yg tak vaksin HANYA MEMBA ...

aik DG pun dah bagitahu press yg vaksin yg ada skrg tidak boleh melindungi. Belum ada lagi vaksin covid yg betul2 melindungi….  Yg ada masalah kesihatan/ambik drug/hisap rokok/ bekerja pakai tenaga kuat etc pulak  berisiko ada awat hg letak capital letters tu… hg lagi power dari DG ka. sorry kalau salah. tapi dah brp byk masuk paper cakap pasal vaksin covid ni. awat semua tak pandai baca ka tak pandai faham. Selama ni aku bukan antivaxx . Tiap2 tahun aku ambik vax hepatitis … tapi ayat2 simple kita baca news pasal covid vaxx apa yg susah sgt nak faham
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 07:25 AM | Show all posts
tai_digidestany replied at 24-8-2021 02:27 AM
Banyak aku baca komen dari FB dan juga dari forum ni yang bersimpati kepada Sarjan ni.

Buat maklu ...

analogy tu mcm xbpe kena je..sbb skrg ni xterbukti pon dia dijangkiti..dia cuma xnk vaksin je..pada kaka unless situasi mngancam bahaya terjadi..alasan sbb dia askar so kena patuh tu xblh pakai sbb bukan konteks perang pon..pukul rata babi buta gini la yg buat hidup ni jadi hamba sbnrnya..xdan nk fikir..ikutttttt je...wpon xlogik dan xbkesan
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 24-8-2021 07:26 AM | Show all posts
manzilla replied at 24-8-2021 02:47 AM
Bab ini aku lebih respek dengan Taliban berbanding ATM.

khuenssss..taliban pon xsekejam itu.yg dlm atm amik vaksin tu confirm ke xlari medan perang..rasuah siap belot negara bg penjenayah masuk pon ada..tetap dpt pencen segala.apooooo.....
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 07:30 AM | Show all posts
exclusive_vvip replied at 24-8-2021 12:19 AM
askar dan guru dah dipaksa..kenapa staf2 KKM yg xmo vaksin boleh dibiar pulak ek?

jgn ckp psl staff kkm.yg wakil kt parliament tu pon ado 40 lg xlengkap dos..siap ada yg xamik lgsg..xde plak pecat jawatan segala...

ikutkan siapa lg byk ke sana ke mari jumpa org awam ni? kahkah

Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 07:31 AM From the mobile phone | Show all posts
primarikey replied at 24-8-2021 07:17 AM
Ada dia bg 3 alasan
1- vaksin msh di prgkt ujikaji
2- dh kj kata tak wajibkn/xde paksaan

yg no2 tu win
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 07:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 24-8-2021 07:30 AM
jgn ckp psl staff kkm.yg wakil kt parliament tu pon ado 40 lg xlengkap dos..siap ada yg xamik lgsg ...

enggang & pipit . mana nak sama
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 07:49 AM | Show all posts
noor2 replied at 23-8-2021 09:46 PM
Dah la kedai gunting rambut pun diskriminasi kena ada sijil 2 dos ...anak aku rambut dah mcm sarang  ...

kalo budak sekolah, amik je mesin tu, shweennggg terus. gondol. nanti rambut baru tumbuh lagi sihat

Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 08:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Masalahnya dah vaksin pun boleh jangkitkan pd org lain..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 08:11 AM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 24-8-2021 12:46 AM
Pentaksub vaksin usually ada empati mcm iols la x ada rasa nak pdn kan muka cuma hope ada solution ...

Begitu lah hitam nya  ciri ciri hati penghuni neraka khann
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts
klu dapig perintah, mesti ada yg histeria dh kn
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 24-8-2021 08:26 AM From the mobile phone | Show all posts
I rase org yg jd prochoice ni bukan saje2 tolak vaccine......bukan semua yg tolak tu xtau sains & xtau baca data. In fact nak menongkah arus ni kene lg bg effort drpd ikut je arus. Penat kot depa nak konflik sana sini. Ni hilang kerja....ade kene jumpa anak raja. Sure kwn2 pun kecam jugak depa semua ni. Tp kuat betul pendirian depa ni. Masalah utama nye bila company2 vaccine diberi indemnity.....maksudnye kalau jd ape2 x boleh claim. Dah mmg skrg ni tgh clinical trial....so xde siape tau long term effect nye ape....lg pulak kene sign agreement sbelum inject...kalau jd ape2 kite xleh salahkan sesape sbb mmg inject secara sukarela. So kalau lah kerajaan mmg telus siasat kes2 aefi ni.....I rase ramai yg yakin utk ambil. Tp kerajaan xde dana sebanyak itu ye.....dana2 tu lg baik disalurkan kpd program2 lain. Kite bukan US atau Singapore.....xde duit nak bg pampasan kpd mangsa aefi.

Jgn ckp I antivac...I dah complete dose ... tp pasal kesan tu....mmg ade kesan nye...I anggap bdn I tgh nak adapt dgn new internal environment....harapnye mRNA tu xdelah boleh tembus nuclear pore & ubah DNA I..haha..coz even the vaccine scientist sendiri pun xleh ckp 100% safe  this mRNA won't alter the DNA ......& I cume harap xde coagulation  dlm darah I ni.....kalau I tetibe mati....harapnye jgnlah mati dalam buat maksiat.
Kalau spike2 protein tu harm my body later.....I doa lah sakit2 tu basuh dosa I. Nak elak drpd ajal ni mane boleh.....so hg konar tang mana pun hg akan mati jugak.
Yg still selamat lps inject x termasuk golongan 0.1%. Tahniah....semoga gunakan nyawa utk perkara yg berfaedah.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 08:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Gila....kesian pulak pd askar nih
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 08:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 24-8-2021 07:25 AM
analogy tu mcm xbpe kena je..sbb skrg ni xterbukti pon dia dijangkiti..dia cuma xnk vaksin je..pad ...

Dalam tentera; mana mana tentera kat dunia; perang ke tak perang; you have no more choice. Kalau tak patuh, ingkat arahan; memang dismissal. Kejam? Mungkin. Tapi itulah harga yang dibayar bila kau taat sumpah tentera.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 24-8-2021 12:46 AM
Pentaksub vaksin usually ada empati mcm iols la x ada rasa nak pdn kan muka cuma hope ada solution ...


Betul tu.. iols semalam nak post kat fb. dah taip dah last delete sbb tak tergamak sbb kesian pula ingat tentera tu dah hilang sumber pendapatan.. Iols nak post kata;

“kalau antivaks kata dia ada hak untuk pilih takmau vaksin, jadi majikan pun ada hak untuk pilih nak pekerja yg divaksin sahaja. So antivaks carilah majikan yg antivaks juga.”
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-8-2022 04:37 AM GMT+8 , Processed in 0.080781 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list