CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: Cari-Azza

Anggota Tentera Dipecat Kerana Enggan Vaksin, TDM Jawab Tuduhan Liar

  [Copy link]
Post time 25-8-2021 01:53 AM From the mobile phone | Show all posts
midori_katana replied at 24-8-2021 08:50 AM
Betul tu.. iols semalam nak post kat fb. dah taip dah last delete sbb tak tergamak sbb kesian pu ...

Chu ols tak leh post kat sana, chu ols post kat sini   sini tenang sikit.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-8-2021 07:14 AM From the mobile phone | Show all posts
mawardia replied at 25-8-2021 01:53 AM
Chu ols tak leh post kat sana, chu ols post kat sini   sini tenang sikit.

Tu la.. pos sin,i paling2 pung bengkem ja perli2 manja.. kikikiki
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2021 07:28 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 24-8-2021 09:00 PM
Tumpang tanya...atee semua pekerja gomen mcm adakah dipaksa juga utk terima vaksin?..mana tahu nanti ...

Iols gomen gak. Iols punya setakat neh tade kluar memo/arahan lagik sis. Tu yg geram tu. Bg je la hitam putih senang ni main tarik tali. Tanak bertanggungjawab betul nyusahkah jbtn jah. Kalau tak jgn dok ckp sukarela. Tp tekanan tu ada je sis. Tiap bulan head nak kna update vaksin status  anak buah.
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2021 07:43 AM From the mobile phone | Show all posts
abangbikerz replied at 24-8-2021 10:28 PM
klu vaksin pon takut camne nk antar ke medan perang. elokle kena buang

Lbh krg je ko ngan dia.. Ko tkt covid, sbb tu ko cucuk.. Dia tk takut covid, sbb tu dia tk nk cucuk..
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2021 08:09 AM From the mobile phone | Show all posts
ketupatnasi replied at 25-8-2021 07:28 AM
Iols gomen gak. Iols punya setakat neh tade kluar memo/arahan lagik sis. Tu yg geram tu. Bg je la  ...

Nampak mcm semua kena ambil vaksin je kan?...rasanya semua sektor ni
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2021 08:17 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 25-8-2021 08:09 AM
Nampak mcm semua kena ambil vaksin je kan?...rasanya semua sektor ni

Ya. Memang ke arah tu pun. Indirectly kan.
Ni pun boleh buat masam muka sesama kolig bila asik kna tanya je dah beksin ke belum. Padahal hal2 lain kita okok je. Iols update jahh tade nk tnya knp nk cucuk or tanak cucuk..masing2 ada reason pastu dah tua pun kan. Kikikiki.
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2021 08:18 AM From the mobile phone | Show all posts
ketupatnasi replied at 25-8-2021 08:17 AM
Ya. Memang ke arah tu pun. Indirectly kan.
Ni pun boleh buat masam muka sesama kolig bila asik kn ...

Hehe sekarang kalau jumpa kawan2 atau sesiapa yg  baru kita kenal mesti tanya...dah cucuk vaksin?...
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2021 08:19 AM | Show all posts
airmineral replied at 24-8-2021 06:36 AM
criminal loyer
try search kt fb nama ujen
iols xingat la nama penuh dia

oh sheols. ok pernah baca tp x ingat nama dia before. thanks chuols.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-8-2021 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Normabaru at 25-8-2021 10:58 AM

Aik baru pasang lawyer...atm dh Uturn

Tulur suda goyang kaa???

#onlyinbolehland
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2021 09:00 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 25-8-2021 08:09 AM
Nampak mcm semua kena ambil vaksin je kan?...rasanya semua sektor ni

Mcm tu la gayanya sis, wpun kj ckp x paksa tp diorg guna cara halus, mcm cikgu2 tu dh ada persatuan yg desak cikgu x veksin x blh pg srkolah....yg x de kerja gomen ke swasta ke, org tua2 plk x veksin x blh masuk masjid, tang mana yg kata veksin x dipaksa amik?
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2021 09:07 AM | Show all posts
ketupatnasi replied at 25-8-2021 07:28 AM
Iols gomen gak. Iols punya setakat neh tade kluar memo/arahan lagik sis. Tu yg geram tu. Bg je la  ...

husband aku pon manjangla dok rekod vaksin anak buah. Ada pulak yang ketegak takmo vaksin... siap positif.. takmo swab pon ada.. mcm2 pe'el manusia ni..
aku rasa.. sebagai ketua.. boleh je dia bagi arahan.. semua perlu divaksin... kecuali dengan pengecualian doktor..


Vaksin ni usaha untuk kita perangi covid.. supaya 1 masa nanti.. covid ni ala2 demam selsema aje.. yg kita boleh live together dalam komuniti. Penyebaran boleh dielak hanya dengan penjarakan sosial n sanitizing. Tapi sampai bila nk pakai mask nk wfh? So kita kena belajar hidup dengan covid. Tapi kita kena ada perisai, vaksin tu.. sebab tu DG kata.. kemasukan ke ICU dah kurang.. walaupon kes tak turun2.. sebab kita takleh control jangkitan.. tapi vaksin boleh bantu kurangkan kesan.

BTW.. company aku contractor TDM.. bila ada team dia nk datang.. siap tanye.. staff semua dah complete dose ke? haha.. mujur ramai masih wfh.. and tak semua dh complete.. yg AZ mereput la tunggu 2nd dose. Tapi dari situ dah nampak.. nampak gaya semua staf kena vaksin.. atas tuntutan kerja.


Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2021 09:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Dengan senjata tak takut tapi dgn vaksin bole takut. Pelik...
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2021 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
srjebat replied at 25-8-2021 07:43 AM
Lbh krg je ko ngan dia.. Ko tkt covid, sbb tu ko cucuk.. Dia tk takut covid, sbb tu dia tk nk cucu ...

die bkn tak takut covid, die bodoh sebenarnya. mungkin org kelate kot die tu. mmg keturunan bodoh. xleh buat apa dah
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2021 03:47 PM | Show all posts
caca_eric replied at 24-8-2021 01:14 PM
Sama la Yg jadi cikgu 5 - 6 kali data kena amik nak cucuk vaksin.. selagi tak cucuk selagi tu kena ...

yg kat johor tu kata cikgu2 x nk vaksin tu mcmna eh sultan nk jumpa ke ape mcm ada terbaca somewhere
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2021 03:55 PM | Show all posts
kalau tolak kena ada alasan yg kukuh sebab musababnyer, sebab dia ni frontliner.  If not follow the orders je la.
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2021 04:15 PM | Show all posts
engkar arahan.  bukan sign mati da ka mereka ni?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-8-2021 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 24-8-2021 11:48 AM
Akibat golongan yg tak nak vaksin, habih berjangkit kobis kt forum

kesian golongan yg xnk vaksin asyik di persalah kn je
dh mcm buat kesalahan jenayah pulak skrg ni iols rasa
sana sekat sini sekat jgn layan kami mcm penjenayah ye
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2021 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
fairy_fairy replied at 24-8-2021 02:41 PM
Korang boleh tak jangan sombong sangat yang tak nak vaccine ni. Kalau betul-betul tak nak, please pl ...

yg xnak vaksin kena bg perumpanan cmni kot sb diorang guna statement "dah vaksin pun kena virus jgk"..ngap

ni perbandingan...

tak vaksin
100 kena = 50 mati

dh vaksin
100 kena = 5 mati...

ha cer depa pilih nk yg mana
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2021 07:09 PM From the mobile phone | Show all posts
miss_white replied at 25-8-2021 06:25 PM
kesian golongan yg xnk vaksin asyik di persalah kn je
dh mcm buat kesalahan jenayah pulak skrg ni ...

Sekatan tu adil lah sb tak vaksin lagi...sb ada yg kata tak terkesan pun dgn sekatan yg dibuat sb korg mmg pilih utk duduk diam di rmh saja.. Bukan salah gomen bukan salah sesiapa..my body my choice achgiteww
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2021 07:16 PM From the mobile phone | Show all posts
b_n_c replied at 25-8-2021 07:07 PM
yg xnak vaksin kena bg perumpanan cmni kot sb diorang guna statement "dah vaksin pun kena virus jg ...

Nanti diorang konar lain plak ..meratib dok kata org yg dah vac ni jadi superspreader..vac shedding lah ape bende lah..merepek2 perginya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-9-2022 02:37 PM GMT+8 , Processed in 0.079084 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list