CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: Cari-Azza

Anggota Tentera Dipecat Kerana Enggan Vaksin, TDM Jawab Tuduhan Liar

  [Copy link]
Post time 24-8-2021 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 24-8-2021 02:11 PM
Dlm tu mcm rumah org tua2 kot..sorg darah tinggi.sorg kencing manis.sorg sakit jantung..suma takut ...

Nak jugak tau siapa antara mereka2 ni
bung dah vaksin belom
hmm just wonderrrr
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 24-8-2021 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
ally9970 replied at 24-8-2021 02:10 PM
Dlm ATM, arahan adalah segala2nya...
Kalau dlm masa aman pun, tak boleh ikut arahan, nanti dlm masa ...

org awam pun kalau ikut islam
tak semua org boleh berpoligami
kalau tak mampu pun tak layak berpoligami
tapi melayu biasa la
bab poligami ambik ajaran islam
sekerat2
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 24-8-2021 01:32 PM
manalaaaa kawan ko dpt kabar angin tu... ni ha elok je ada borang poligami ATM siap disediakan lg. ...

Kawan i tu laki nya askar kaka.
Tu forummer lain pun ada yg ckp gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Firenzza replied at 24-8-2021 11:59 AM
Yg x nak beksin, cari block juga kot.....

hahaha poyo ahhh
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Tumpang tanya...atee semua pekerja gomen mcm adakah dipaksa juga utk terima vaksin?..mana tahu nanti nk kerja opis balik dijabatan2 kerajaan x dibenarkan bekerja...

Swasta pun rasanya sama juga...
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 09:07 PM | Show all posts
otai_g replied at 24-8-2021 08:26 PM
Naya kat abg askar ni. Tade warning dulu ke b4 buang?

Kalau baca dalam siaran akhbar TDM tu difahamkan dia awarre apa yang berlaku kalau dia tak terima vaksin. Ada baca gak yang dia ni dah banyak kali kena kaunseling tapi dia masih tetap dengan pendirian dia.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 09:10 PM | Show all posts
Sorry off topic. Nak tanya, kalau sapa kerja kerajaan kena sign surat Aku Janji kan? Dalam surat tu mostly pasal apa? So kalau tak ikut apa terjadi?
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Tentera memang tak sama dengan kakitangan kerajaan yang lain. Ada undang-undang sendiri Akta Angkatan Tentera 1972, macam-macam jenis kesalahan berkaitan perkhidmatan ada dalam akta ni, salah satunya kesalahan ingkar perintah yang boleh dibuang kerja atau kalau dalam perang boleh dihukum mati. Itu kira hukuman maksimum la. Ada je hukuman lain macam turun pangkat, kawad tambahan etc..Sarjan ni sengaja mencabar la, maybe dah kena Court Martial aka dibicarakan di bawah mahkamah tentera, ikut mana pun ko tetap salah, dah cop 10 jari kan, servis pun dah lama patut dah tau. Nak lawan boleh je macam kes Mejar Tudm yg kena buang pasal kes dakwat, tapi lepas dah kena berhenti la
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 24-8-2021 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
guesswho09 replied at 24-8-2021 10:28 PM
Nak jugak tau siapa antara mereka2 ni
bung dah vaksin belom
hmm just wonderrrr

Ntahla labuuuu....Haha...
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Lula2 replied at 24-8-2021 10:42 PM
Kawan i tu laki nya askar kaka.
Tu forummer lain pun ada yg ckp gitu.

xkisah la laki dia ke ank dia ke..

kaka lg caya borang poligami dlm website mahkamah tu..xkn benda tu ada saja2 klu askar mmg xblh kawen lebih dr 1..btw topik xmo cucuk dgn kbenarn kwen poli xde kaitan langsung..so lantok lerr.

Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 24-8-2021 02:55 PM
kalau budak tu dah bujang 17 tahun cukup bawak screenshot digital cert parents ka? ka kena hangkut ...

Kena hangkut hahha sebab kena list dalam dependents parents, bukan standalone
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Rockafella replied at 24-8-2021 02:59 PM
Perlu faham. Kenyataan media tu dah jelas kata, tentera ni hidup dalam kelompok. Bayangkan satu bata ...

Tq bagi penerangan. Tak terfikir aku sejauh tu
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Td aku g spedmart x boleh masuk sbb tak complete dos....depan pintu spedmart ada tulis hanya dua dos vaksin shj dibenarkan masuk.terbipanah payar aku kat situ jap..budak tu ckp kalo akak nak beli...sy akan tolong ambikkan ..aku nak beli jajan utk bekal bebudak pdpr jeh pon. Speedmart dah implement jap lg semua pasaraya palak x leh masukk..menangis dibucu kedai la jawabnya
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 10:22 PM | Show all posts
Rockafella replied at 24-8-2021 02:59 PM
Perlu faham. Kenyataan media tu dah jelas kata, tentera ni hidup dalam kelompok. Bayangkan satu bata ...

Senario ni datang dari TDM ka ko yang reka? Kalau Covid menyerang, antivax tu yang akan mati dulu manakala yang dah lengkap dos akan kena selsema manja sambil slow2 menjangkiti orang lain. So tang mana salah antivax?

Actually TDM could have just said sarjan ni engkar arahan.


Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 10:25 PM | Show all posts
supermum replied at 24-8-2021 09:54 PM
Kena hangkut hahha sebab kena list dalam dependents parents, bukan standalone

apa rasionalnya nak suruh mak bapak yang takde nak gunting rambut hadir sekali? Orang yang dah vaksin pun carrier so why risk it.

Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
klu vaksin pon takut camne nk antar ke medan perang. elokle kena buang
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 24-8-2021 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah tentera tu ikutlah cara tentera, apehal fefeeling civilian hak asasi bagai.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 10:36 PM | Show all posts
Ceo vaksin pun lom cucuk. Askar usa 1/3 tanak cucuk. Selewatnta pertengahan september baru nak usulkan utk wajibkan vaksin askar amerika ni.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 24-8-2021 10:25 PM
apa rasionalnya nak suruh mak bapak yang takde nak gunting rambut hadir sekali? Orang yang dah vak ...

Idokla aku tau. Aku bukan policy maker
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
jalfa replied at 24-8-2021 10:15 PM
Td aku g spedmart x boleh masuk sbb tak complete dos....depan pintu spedmart ada tulis hanya dua dos ...

Smlm sy pegi kdai kosmetik mmg dia tampal y lngkap 2dos leh masuk, sy ckp sy xsuntik tokey Kedai suh masuk gak, dia Kata tampal tu sbb ikut arahan je kalu nk ikut beto2 pelanggan xkn masuk rugi nnti dia... Dia ckp suntik or xsuntik sama je leh bjngkit gak...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-8-2022 12:45 PM GMT+8 , Processed in 0.090783 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list