CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 1057|Reply: 5

Sebulan 3 Kali Beli Jam, Isteri Larang Seller Online Jual Jam Pada Suami

[Copy link]
Post time 23-8-2021 04:33 PM | Show all posts |Read mode
Tindakan seorang wanita yang meminta agar peniaga secara siaran langsung di laman Facebook tidak menjualkan jam tangan kepada suaminya mencuit hati pengguna media sosial.


Kejadian tersebut yang dikongsikan oleh wanita berkenaan di laman TikTok semalam menerima pelbagai reaksi daripada pengguna aplikasi berkenaan yang merasa terhibur lebih-lebih lagi apabila permintaan itu dipersetujui oleh si penjual.


“You (kamu) jangan jual sama suami saya okay,” tulis wanita berkenaan di ruangan komen.




Kredit foto: TikTok




Seakan-akan terkejut dengan permintaan itu, si penjual kemudiannya memaklumkan kepada rakan sekerjanya yang kemudiannya disambut dengan gelak ketawa.


“Bos, jangan jual kepada individu tersebut kerana isteri dia sudah datang ‘complain’. Erin Aris boleh bos, kalau suami kamu datang saya akan suruh dia cari kamu dulu lah, saya hormati kamu,” balas penjual tersebut.


Jelas wanita berkenaan di ruangan komen, suaminya sudah banyak kali membeli jam tangan berjenama menerusi siaran langsung berkenaan namun hanya memakai seutas sahaja.


“Beli jam banyak-banyak lepas tu simpan pakai satu sahaja. Kalau dua bulan sekali beli tidak mengapa, ini sebulan dekat tiga kali mana tak angin,” kata @erinladolly.


Menurut seorang pengguna, dia juga menghadapi masalah yang sama dan turut terispirasi untuk menggunakan cara serupa agar suaminya gagal membeli.


“Suami aku pun sama macam ni, tidak henti-henti beli jam online, pakainya tidak. Tunggulah nanti aku guna taktik macam ni biar dia kena blok (sekat),” ujar @IzzatiAm.


“Comel pula abang tu setuju sekali tak kasi suami kakak tu beli, terhibur bila tengok content (kandungan) macam ini,” kata @lianMay.


Perkongsian oleh wanita berkenaan setakat ini telah mendapat lebih daripada 86,000 tanda suka serta 1,582 komen.




Sumber: K! ONLINE
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2021 05:01 PM | Show all posts
Zaman ramai hadapi masaalah kewangan bila ada yang suka beli barangan yang bukan keperluan pasti ada yang angin jadinya
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2021 06:05 PM | Show all posts
baguslah ayat penjual tu. Hormat isteri pembeli tu
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2021 08:44 PM | Show all posts
beli banyak2 pastu pakai sekali??
hmmmmm...
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Jam mahal2..pastu xreti tepati masa..binatang pink berkaki pendek betul
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 04:10 PM | Show all posts
harus lakinya keja gomen
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-5-2022 01:46 AM GMT+8 , Processed in 0.074107 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list