CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 7543|Reply: 86

Polis Minta Bantuan Interpol Untuk Berhubung Dengan Caprice Dan Nadir

  [Copy link]
Post time 20-8-2021 11:27 AM | Show all posts |Read mode
Polis telah memohon bantuan Polis Antarabangsa (Interpol) bagi berhubung dengan Ketua Pegawai Eksekutif Cinta Gaza Malaysia, Muhammad Nadir Al-Nuri Kamaruzaman dan penyanyi rap yang juga aktivis kemanusiaan, Caprice.


Ketua Polis Daerah Wangsa Maju, Superintendan Ashari Abu Samah berkata, setakat ini, pihaknya masih belum menerima tarikh untuk mengambil keterangan Nadir Al-Nuri dan Caprice atau nama sebenarnya Ariz Ramli .


“Kita telah memohon bantuan Interpol dan sedang menunggu jawapan daripada pihak Interpol bagi sebarang perkembangan terbaharu,” katanya ketika dihubungi Kosmo! di sini hari ini.




Foto: Kosmo




Kosmo! pada 10 Ogos lalu melaporkan polis sedang berhubung dengan aktivis kemanusiaan, Caprice dan Ketua Pegawai Eksekutif Cinta Gaza Malaysia, Muhammad Nadir Al-Nuri Kamaruzaman untuk menetapkan tarikh diambil keterangan secara dalam talian.


Ashari memberitahu, tindakan tersebut dilakukan berhubung laporan yang dibuat pendakwah terkenal, Ebit Lew di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Dang Wangi pada 21 Julai lalu.


“Kita sedang berhubung dengan kedua-dua mereka untuk menentukan tarikh dan masa yang sesuai untuk diambil keterangan secara dalam talian,” katanya.


Difahamkan, tindakan dan arahan lain berkaitan kes itu sudah diambil termasuk laporan daripada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia membabitkan kenyataan di media sosial.


Kes itu disiasat mengikut Seksyen 500 Kanun Keseksaan, Seksyen 504 kanun yang sama serta Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998. -CARI


Sumber: Utusan Online

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-8-2021 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
kalau contactable dan boleh buat online, kenapa guna interpol juga eh
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
airmineral: kalau contactable dan boleh buat online, kenapa guna interpol juga eh

ads la tu kja dorang yg kita tak tahu
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Lawaknya kalau benar guna interpol takat nak amek statement Nadir atas repot bahawa kononnya Nadir fitnah Ebit bayar ratus ribu ringgit kat hala. Memang betul kan ebit cakap bayar usd10k sorang. Dia pergi team 17 orang. Lawaklah kalau nak kena extradite Nadir bawa balik Msia. LOLLLL.  
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
airmineral: kalau contactable dan boleh buat online, kenapa guna interpol juga eh

Terfikir benda sama jgk
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 12:10 PM | Show all posts
tak abis lagi kes ni rupa nya
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Ado isu bosar lg dari mengotey
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Siasat habis habisan kot....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-8-2021 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Oo..mmg x bleh kontek online eh?
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Eh japp.. nih psl kes capmelan ka psl kes duit? Takkan interpol masuk campuq kes capmelan?
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
speechless smpi panggil interpol...apalah...
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
So, ini ada kaitan dengan tangan ghaib ke?
Pada pandangan mata kasar, buat perabih boreh je nak guna interpol.
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
xhbs lg rupanya kes ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Audited acc dah siap lah nie sebab tu boleh teruskan siasatan

Semuga kebenaran dapat ditegakkan
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 01:23 PM | Show all posts
Tang pitenah yinni gigih smpi interpol bagai...tang geledah rumahnya sopan je statement n artikel meleis the
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg geng kartel dato muda / sajat/ 1mdb ada guna interpolx
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-8-2021 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Meols ada 2cent, tapi takut tred ni tak berpagar.. Kalau betullah apa yg meols rasa, kesian Nadir...

Cha ya nun alif tetaplah cha ya nun alif...
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Alah...bang pulis try lah pm die tak pon spam ig live diorang ni.....diorang ok je balas... arwah siti sarah ok jer bleh wasap ngan dia.....
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
crossline replied at 20-8-2021 01:30 PM
Meols ada 2cent, tapi takut tred ni tak berpagar.. Kalau betullah apa yg meols rasa, kesian Nadir... ...

Yep

Apa yg hang rasa tu walau aku xtau tp kalu betui apa yg aku syak aku nk bgtahu hang ada kemungkinan

Kalau dah betia sampi guna interpol paham2 jalah
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Eh..dorang bukan larikan diri..Kan masih contactable...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-3-2023 04:07 PM GMT+8 , Processed in 0.115055 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list