CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 7565|Reply: 109

Harga Pelitup Muka Tajuddin RM1,699?

  [Copy link]
Post time 20-8-2021 10:25 AM | Show all posts |Read mode
Dalam amalan kehidupan norma baharu, pelitup muka menjadi ‘kewajipan’ yang perlu dipakai semua masyarakat.


Ia mudah dimiliki semua orang kerana dijual di mana-mana premis termasuk pasar raya dan farmasi dan pada harga  serendah 50 sen sekeping.


Tidak semua gemar memakainya kerana rimas dan menyukarkan pernafasan, tetapi demi keselamatan ia diwajibkan kepada semua pengguna.




Foto: IG




Pelitup muka yang dipakai Ahli Parlimen Pasir Salak, Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman menjadi perhatian kerana difahamkan nilainya adalah RM1, 699.


Apatah lagi sebelum ini, Tajuddin dikompaun selepas didapati tidak memakai pelitup muka ketika berada di ruang legar Parlimen.


Menerusi perkongsian seorang pengguna Twitter, pelitup muka yang dipakai Tajuddin adalah produk di bawah rangkaian LG PuriCare dan dijual pada harga RM1,699.


Apa yang membuatkan pelitup muka itu unik adalah dilengkapi teknologi pembersihan udara, sekali gus memastikan pengguna menerima udara bersih.


Jika diperhatikan, ia mempunyai lampu kecil berwarna hijau di bahagian tepi pelitup muka tersebut dan sentiasa berkelip, menandakan ia mempunyai bateri yang cukup untuk memakainya.


Turut difahamkan, pelitup muka tersebut bukan jenis pakai buang kerana ia boleh dicaj dan digunakan kembali pada hari berikutnya.


Ini bermakna, pengguna boleh memakai sepanjang hari dalam keadaan selesa dan diyakini pengudaraan yang diperolehnya bersih.


Sebelum ini, Tajuddin dikompaun selepas didapati tidak memakai pelitup muka ketika berada di ruang legar Parlimen.


Sebelum ini, Tajuddin yang juga bekas Pengerusi Prasarana Malaysia Berhad (Prasarana) dikenakan kompaun RM1,500 atas kesalahan sama semasa mengadakan sidang media selepas melawat lokasi dua tren LRT bertembung dalam terowong berhampiran KLCC pada 25 Mei lalu. –CARI


Sumber: Utusan Online
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-8-2021 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah mcm modes je tgk dari jauh
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Rupe sarung kopek. Kalau bini nak pinjam sekejap sarung kopek nak beli roti canai pun boleh. Kopek pun perlu pengudaraan yg baik supaya tak kepam.
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Rege pelitup sama dgn rege gaji netijen..
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku confident ini mesti nak elak bayar cukai ..iteww yg beli pelitup sampai beribu lemon.....

Kahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 10:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Apedehal bg dia mcm 16 hengget jer kot
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa buruk nau. Pakai je la yg kf94 tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Sekurang2nya dia bijak la berbelanja {:laugh adoiii tak bleh blah la dia ni kalau ingat pc dia pasal lrt tu {:smile
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-8-2021 10:42 AM | Show all posts

tak lama lagi nak masuk malaysia kata nye dalam 700+ hinggit

Rasa mcm nak beli.. tapi nampak macam berat giler je
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
atira replied at 19-8-2021 06:42 PM
tak lama lagi nak masuk malaysia kata nye dalam 700+ hinggit

Rasa mcm nak beli.. tapi nampak ma ...

Sudah masuk tira... I beli di malaysia.. At that time masih banyak stock... But i mentioned to @sarah82 few weeks ago dia check sudah out of stock...
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 20-8-2021 10:26 AM
Dah mcm modes je tgk dari jauh

Hahaha...mengekek iols gelak.
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
iman_kasih replied at 20-8-2021 10:49 AM
Hahaha...mengekek iols gelak.

Sama kan...haha
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 20-8-2021 10:52 AM
Sama kan...haha

Tu la kak...hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 20-8-2021 10:26 AM
Dah mcm modes je tgk dari jauh

Hahahahaha! Nasib baik tajudin ni x menyongel mcm nepal tuh......
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
tu kalau lengkap dengan atas tu dah boleh jadik otromen jahhh
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Serupa startrooper
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-8-2021 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Xreti pakai songkok betul2 ke dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 11:02 AM | Show all posts
Dwdrum replied at 20-8-2021 10:46 AM
Sudah masuk tira... I beli di malaysia.. At that time masih banyak stock... But i mentioned to @sa ...

berbaloi ke uols... rasa macam berjalan dalam aircond ke bila mask ni melekap ke muka?
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 20-8-2021 10:46 AM
Sudah masuk tira... I beli di malaysia.. At that time masih banyak stock... But i mentioned to @sa ...

Dah ada stok.. Tadi nampak kat lazada rm1099..filter dia paling murah RM99A.. tapi mmg  cepat habis. Tgg Philips yg ang mention pulak.. Baca review katanya lagi ok dari LG
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sarah82 at 20-8-2021 11:09 AM

Nah.. Aku share.. Harga lazada


Ni pulak harga filter dia


Yg ni lagi murah.. Bukan type sama mcm tajudin pakai.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-12-2022 01:50 PM GMT+8 , Processed in 0.163449 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list