CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 1831|Reply: 17

Ngeri Tengok Muka- Suntik Bibir, Hidung Yang Mereput

[Copy link]
Post time 20-8-2021 09:13 AM | Show all posts |Read mode
Seorang lelaki mendakwa sebahagian daripada hidungnya 'jatuh' akibat kegagalan dalam rawatan suntikan bibir.


Thiago Delgado, 35, berjumpa doktor gigi di Angra dos Reis, Costa Verde do Rio di Brazil, tetapi mendakwa pengamal perubatan itu kelihatan gemuruh sebelum menyuntik bibirnya.


Menurut Thiago, doktor itu menggunakan asid hyaluronik untuk disuntik pada bahagian bibir atasnya.




Foto: Mirror




Dia berasa sakit ketika disuntik, namun kesakitan bertambah teruk apabila doktor tersebut mengurut bibirnya.


Setelah pulang dengan ubat-ubatan, Thiago memberitahu dia mengalami kesakitan yang tidak tertahan dan memanggil doktor gigi keesokan hari.


Dia mendakwa doktor tersebut memberitahu bahawa terdapat komplikasi semasa rawatan dilakukan.


Setelah beberapa hari, Thiago menyedari hidungnya kelihatan aneh dan berjumpa doktor kulit untuk pemeriksaan.


Lelaki berusia 35 tahun itu terkejut apabila diberitahu bahagian hidungnya mereput kerana kekurangan bekalan darah.


Pasukan perubatan dapat memulihkan sebahagian bibir Thiago menerusi rawatan, tetapi masih berasa sakit.


"Wajahku tidak akan kembali seperti dulu," katanya


Thiago terpaksa menanggung kos yang tinggi untuk melakukan pembedahan agar wajahnya kembali seperti sediakala. -CARI


Sumber: Mirror/ mStar Online
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 09:34 AM | Show all posts
ngerinya!! bersyukurlah seadanya...
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Kejadian asal dah herloks uols. Motip uols suntik bibir atas ittuew?
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Knp jumpa doktor gigi?....
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Nape gi kat dentist adoi..  filler ni jangan main2..Kalau silap injek, filler tu boleh block artery memang gini la jadinya.. Kalau kena mcm ni kat retinal artery habeh la buta la.. Pro medical aesthetician pun ada je buat silap walaupun rare ni kan pulak dentist.. Dah la nebes
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 10:24 AM | Show all posts
Nak tebalkan bibir , hidung mereput. huhu. kkdg tgk siri botched tu. Mcm2 kisah horror plastik surgery. Jenuh jumpa doc utk repair balik. Ada mcm ketagih , doc tamo bedah sbb bahaya pun , deyols tetap nak buat jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
haiyoooo nak bibir tebal sucking ****
kan dah satu hallll nak kena bedah balikkk
haihh
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Takde penyakit cari penyakit bro. Yg gi ke doktor gigi at the first place tu apsal? Mcm confius plak nak buat  yg mana sebenarnya? Gigi ke  bibior atau idung.
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 12:14 PM | Show all posts
noor2 replied at 20-8-2021 10:00 AM
Knp jumpa doktor gigi?....

mungkin doktor tu ada belajar pasal maxillofacial & plastic surgey..
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Cari pasal jumpa dentist
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 02:18 PM | Show all posts
Usaha yang sia2
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Helok kejadianmu
Tapi sayang.....
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2021 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
ala bibir nipis je pun, boleh tutup gigi tu ha. tp ye kdg2 standard kecantikan org minat beza2. ada org suka tgk bibir nipis, ada org suka bibir tebal. ko nk bibir tebal sexy, mkn la tomyam pedas bnyk2. rs kebas muncung merah je bibir kejap.
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2021 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu zaman skolah ada kawan2 rekemen pakai sabun betik pejadah entah warna oren pakai basuh muka untuk putihkan kulit. Apa punya ingredients habis mengelupas kulit muka beramai2 pegi sekolah. Memang la nampak cerah tapi kulit terkeluar2 perit wey. Pastu aku tobat xpakai dah benda2 putihkan kulit ni merapu aih..
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2021 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
fefeeling replied at 21-8-2021 12:36 PM
Dulu zaman skolah ada kawan2 rekemen pakai sabun betik pejadah entah warna oren pakai basuh muka unt ...

Haah
Skola iols punh
Depa panggil sabun papaya
Choi lah memasing show off muka putih pastu kena kawad tengah panas habis muka nipis kulitnya..
Pastu pakai colgate kat bibir ..jadi merah
Hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2021 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 21-8-2021 01:09 PM
Haah
Skola iols punh
Depa panggil sabun papaya

Yeszaa papaya soap! Siap share beli pastu potong bahagi 2-3 dgn membe2 kelas hahahah! Perit mengenangkan kulit tu rupanya menipis bila kita duk tonyoh sabun tu haiyoo
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2021 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
fefeeling replied at 21-8-2021 01:21 PM
Yeszaa papaya soap! Siap share beli pastu potong bahagi 2-3 dgn membe2 kelas hahahah! Perit mengen ...

Haah
Nak putih sangat khen..
Iols gelak je depa2 neh
Gigih btol padahal mmg bahaya kan..
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2021 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
bukan selalu enjit bawah kulit.mungkin doktor tu enjit sampai ke daging tu sampai reput
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Kuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
PulutSambalKuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
Views : 27310 Replies : 1067
Jom exercise mata bagi tajam sikit
Lavender85Jom exercise mata bagi tajam sikit
Views : 29984 Replies : 168
Social Chit Chat 6
sarah82Social Chit Chat 6
Views : 34683 Replies : 531
Tunku Panglima Johor -Tunku Abdul Rahman Hassanal Jefri  V2
Burong_HantukTunku Panglima Johor -Tunku Abdul Rahman
Views : 24543 Replies : 196
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 10252 Replies : 596
Koleksi Foto : Bunga v2
tariKoleksi Foto : Bunga v2
Views : 49427 Replies : 1121
Selepas 18 tahun hidup bersama, akhirnya berpisah? Ex menantu Rajinikanth
ZaienSelepas 18 tahun hidup bersama, akhirnya
Views : 1319 Replies : 29
Tajok Kontot Viral #44: Identiti Menantu Raje Terkaye Burjaye Ditebak Jurnalis Indon ~ Saudagar Kopi #rupenye
tumpanglalu74Tajok Kontot Viral #44: Identiti Menantu
Views : 2949 Replies : 48
Thermomix
AfnaThermomix
Views : 27495 Replies : 357



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-1-2022 12:12 PM GMT+8 , Processed in 0.120715 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list