CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: fritzer

Hantu Cina - Malam Cina Hantu lapar

  [Copy link]
Post time 11-8-2021 09:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Hui smpi boleh nmpk tu seram sangat weh..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-8-2021 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Huhu... menakutkan siap boleh nampak tu...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak dapat nak imagine la anto tu, tt lukis ckit boleh?
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Just in time skrg dh start bulan hantu kan? Hehe dlu mse i kecik2 duduk kat area chinese housing area, stiap kali bulan hantu mesti ade bakar2 dpn rumah chinese and ade ltk mknn kn, setiap kali lalu balik skolah bapak i akan suruh diam semua adik bradik. Hahaha die ckp klau ckp dpn tu nnt ade yg ikut. Bapak i chinese btw
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Ade yg cdg tt lukis
Iols rs x yh lh
Bangga plk die nnt
Plus nnt jd reference duk terbayang2
But up to u tt

Anyway 1 of my colleague Chinese
Kelmarin ade lh sembang2 psl bln hantu lapor ni
Katanya almost every night pun ada upacara
Ada mlm2 tertentu die sndiri pun seram dgn upacara tu
X tau die nk describe mcmn


Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Ms duk seri kembangan bnyk dipasang colok yg besar gabak mcm tiang dlm 2m ke lebih mcm tu kt tepi jln dpn kedai perabot kt pasar tu

Mcm2 corak kt tiang tu

Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa dieorg meraikan hari hantu cina lapar ni?  serius nak tahu.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
staff office i mostly memang chinese.. so bila time qing ming ni memang dorang akan inform sebab i selalunya balik lewat.. seram oi
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-8-2021 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Hungry ghost ni sebab dia stuck kat neraka tak dpt masuk syurga... So klu nak suruh dia jgn kacau or suruh balik neraka cepat, bagi la dia makan dan buat "doa"...

I tengok kt drama siri netfix mcm tu la kisahnya...

Siapa tengok drama eh lupa la tajuk apa... Kisah orang keluar dari kubur... Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
LoveSungmin replied at 11-8-2021 12:48 PM
staff office i mostly memang chinese.. so bila time qing ming ni memang dorang akan inform sebab i s ...

Qing ming x sama dgn hantu lapar..

Qing ming pi lawat dan bersihkan kubur nenek moyang..
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 11-8-2021 02:01 PM
Qing ming x sama dgn hantu lapar..

Qing ming pi lawat dan bersihkan kubur nenek moyang..

eh hahaha.. tersalah pula.. thanks sis betulkan i..
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Dari gambar pun tahu rumah ko angker bang. Kalau yang pandai tengok/kuat sixth sense, barangkali boleh nampak seswatuh dari gambar tu.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringat teori @sekngucing, hantu Melayu lapar sebab tu suka kacau orang karna tak diberi makan.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
AKAZ85 replied at 11-8-2021 09:10 AM
Kakyung ingat lagi masa kerja insurance dulu.. Ada sorang kawan chinese ni tegur masa tu kakyung bal ...

Masa zaman iol kecik2 dulu, budak2 lelaki sellau curi buah2 yg letak dlm tokong kecik tepi jalan
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 11-8-2021 02:55 PM
Masa zaman iol kecik2 dulu, budak2 lelaki sellau curi buah2 yg letak dlm tokong kecik tepi jalan

Kezen mak ai @ pakcik ai lagik hanat pi makan limau dari kubur orang. Ok jek dia.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
miszclassique replied at 11-8-2021 09:28 AM
Cermin cina tu yg macammana? Bentuk mcm hexagon tu ker?

Haishhh.. Terus teringat cite antu siam ke pilipin pasal cermin neh. Mmg hexagon la jugak bentuknya. Hantu yang terperangkap dlm tu keluar carik new host/soul cam tu la.

Iols ada cermin kayu hexagon yg cantik letak dpn sinki kat luar..beli 2nd hand kt Cash Converter. Tapi kan..klu terpaksa keluar memalam amik daun limau ke kunyit ke...mmg idok la jeling kt cermin tu. Basuh kt dlm rmh jah. Hihihi.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-8-2021 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 11-8-2021 02:58 PM
Kezen mak ai @ pakcik ai lagik hanat pi makan limau dari kubur orang. Ok jek dia.

Kdg iol terpikir hantu2 ni kalau nk.merasuk dia pilih2 org jugak kot
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 11-8-2021 02:52 PM
Dari gambar pun tahu rumah ko angker bang. Kalau yang pandai tengok/kuat sixth sense, barangkali bol ...

Tt kata tu bukan rmh dia...tu contoh rumah
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
juliesha replied at 11-8-2021 12:18 AM
1st time dgr org nampak hantu Dina

Sapa lak hantu Dina tu?
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
LoveSungmin replied at 11-8-2021 02:09 PM
eh hahaha.. tersalah pula.. thanks sis betulkan i..

No worries.. Dulu iols ingat sama juga.. Kwn cina iols betulkan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 02:52 AM GMT+8 , Processed in 0.092817 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list