CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: fritzer

Hantu Cina - Malam Cina Hantu lapar

  [Copy link]
Post time 12-8-2021 01:36 AM From the mobile phone | Show all posts
ellejo replied at 11-8-2021 09:06 PM
adoi la teringat zaman skolah tak tau jawapan kerja rumah add math apa pastu budak cina kata u tungg ...

Hahaha
Add math punya pasal memang pecah pala memikir...
Susah giler nak past
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-8-2021 02:46 AM From the mobile phone | Show all posts
da_lynn replied at 11-8-2021 08:21 PM
Pasal pasang cermin kat atas pintu tu, kawan chinese iols bagitau, kalau hantu tgk cermin tu, pandan ...

Ahaha bayangkan la pulak bila bukan hantu tengok muka sendiri kat cermin tak nampak reflection. Mesti terkejut serupa hantu.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2021 08:34 AM From the mobile phone | Show all posts
lilydandelion77 replied at 12-8-2021 12:27 AM
Sama mcm bff iols. Buat pun sbb late mom dia Buddhist. Dia sendiri dah jadi Christian. Mungkin mem ...

Yup, ada yg bakar pasal org tua. But dah tak ramai cina yg bakar. Pasal kalau semua non-Christian chinese bakar, mesti dah jerebu. Kt tmpt i yg majority cina pun cuma 2-3 org je yg bakar. But nanti this mth ada another round of bakar2 jgk.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2021 11:33 AM | Show all posts
i pernah lalu kat area bukit bintang
waktu tu baru balik melepak dlm 2-3am

sekali nampak mcm pesta api besar-besaran dorang duk bakar kertas org mati tu

naseb waktu balik rumah, tak da yg mengikut.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2021 05:37 PM | Show all posts
I jumpa artikel lama di cari ttg perayaan hantu lapar.. jom baca
https://bm.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=892359
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2021 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 11-8-2021 03:19 PM
Sapa lak hantu Dina tu?

Hahaha typooo nak tulis Hantu CINA
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2021 08:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Seremnmmmm tt
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2021 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
haku pernah duduk kws melayu, cina dan india, setiap Kaum tu semua bende haku da lalui masa fasa umur kanak2 hingga remaja n pernah umo lingkungan kanak2 ikut ank2 jiran da sibuk main Kat Padang otw nak balik rumah setiap tokong yg ade Kat persimpangan Jln tu mesti ade Kuih pau ngan epal besar tu...join ngan ank2 jiran ambik buah epal sambil jln tp yg pelik pau x ambik sbb x halal...hahaha..kenangan dolu2
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-8-2021 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
duk perumahan lama dulu kiri Kanan rumah parents haku cina depan belakang rumah Indi n Kat lorong tu Ade 6@7 org je malayu, india dlm 6@7 rumah kot yg lain semua cina... tanya ngan auntie sebelah rumah cermin Kat pintu tu utk ape? auntie ckp halang hantu masuk rumah mcm tu la, n kalo time maghrib jiran india pulak bunyi loceng diselami ngan bau setanggi tu.... tp jiran2 haku semua satu lorong tu baik2 semua nyer...
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2021 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 11-8-2021 03:18 PM
Tt kata tu bukan rmh dia...tu contoh rumah

Rumah sapa tu? Boleh tahan angker tu kalau takat tengok gamba. Unless gamba tu edited.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-8-2021 05:20 PM | Show all posts
gambar rumah yg saya letak tu dalam taman yang sama la,lorong je lain2.  tu contoh je nak bttau bentuk rumah sambung2 ni. and gitu la rumah betul masa duduk dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2021 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
2-3 tahun lalu satu perumahan kat PJ area, kat park tu dah ready dah bahan bahan nak dibakar. tapi orang takde, kosong sunyi sepi. maybe untuk tunggu malam sikit sebab time tu baru 8pm-9pm. seriau sebab banyak barang LIFESIZE carriage, kuda, kereta kertas kat padang permainan tapi NO one. mmg creepy macam town tak berpenghuni.

tu first experience nampak banyak macam tu, paling creepy sebab kosong takde orang agaknya tunggu midnight baru bakor kut.
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 01:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Sabtu 21 ogos ini kalau tengok kalender kuda hari hantu lapar
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2021 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
acikbrown replied at 11-8-2021 08:24 AM
Cerita Seram/hantu kena baca waktu siang...
Utk yg penakut cam iols.

Haha sama la kita. X berani nak baca mlm...
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2022 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Ai heran cina2 melahap makanan yg dihidang ada buah2, ayam golek, kira hantu lapar ambil bau ka
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 03:08 AM GMT+8 , Processed in 0.092585 second(s), 34 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list