CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: fritzer

Hantu Cina - Malam Cina Hantu lapar

  [Copy link]
Post time 11-8-2021 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Pasal pasang cermin kat atas pintu tu, kawan chinese iols bagitau, kalau hantu tgk cermin tu, pandang muka sendiri yg huduh, hantu jadi terkejut, so tak jadi nak masuk rumah org tu. Taktaulah kalau dia tipu iols
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-8-2021 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
lilydandelion77 replied at 11-8-2021 07:50 PM
Oh iols ingat bln Sept.
Dah lama tak keluar rumah pulak kan...
Theyols membakar ke tak masa hun ...

Kalau kt spore, tetap ada bakar2. Cuma performance untk momok tu mgkn takde.
Tak sure pulak. Lgpun cina skrg pun tak ramai yg bakar2 lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 11-8-2021 08:03 PM
Aku masa bekerja
Tk terbilang byk kali stayback sampai kul 10 sorang2 ...opis sebesar alam
Suny ...

Part tukar pad tu yg seram.. hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 09:06 PM From the mobile phone | Show all posts
adoi la teringat zaman skolah tak tau jawapan kerja rumah add math apa pastu budak cina kata u tunggu malam nanti nenek moyang i datang makan i tanya dia apa jawapan

babik!
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 11-8-2021 12:03 PM
Aku masa bekerja
Tk terbilang byk kali stayback sampai kul 10 sorang2 ...opis sebesar alam
Suny ...

opis malam2 auto seram padahal siang2 tempat orang mengumpat mencerca boss jualan mega acik2 admin carik duit tepi
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts
ellejo replied at 11-8-2021 09:08 PM
opis malam2 auto seram padahal siang2 tempat orang mengumpat mencerca boss jualan mega acik2 admin ...

Dlm hidup aku sekali jer aku rasa seram
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Nana_Man replied at 11-8-2021 08:46 PM
Part tukar pad tu yg seram.. hehehe

Aku nk feel rasa seram tp tk mari
Sepital tu sepital tuaaaa tau...mmg sunyi amat ... Hmmmm
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
havovasta replied at 11-8-2021 06:18 PM
setahu saya mereka jamu nenek moyang mereka, means hantu itu memang tok nenek mereka kot..wallahua ...

Ya Allah.. Tatau nk sedeh ke senyum neh. Comel pun ye kan bebudak kecik mana la tau.

Arwah anak sulong iols msa umo 4 - 5 thn pnh nangis teresak2 sbb apaknya ckp tak bole nak sedekah Al Fatihah pada uncle dia msa meninggal. Unclenya hindu. Pastu demam penampakan uncle dlm rmh. Abg ipar iols mmg baik dgn dia slalu bawak gi yoga ptg2. Meninggal eksiden tu yg terkejut.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-8-2021 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah kenapa iols g baca cerita ni plak dahla sejak akhir2 ni payah nk tidur malam.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Nah iols tepekkan c&p cite dr fb.
______________________________________________

Baru tadi, selepas makan malam, saya keluar berjalan (bersenam) di sekitar kawasan kejiranan. Apabila lalu di kawasan kedai, ingatkan nak beli barang tetapi teringat yang saya tak bawa duit.

So, saya call family, suruh bawa duit kepada saya.

Sementara menunggu, saya ternampak seorang lelaki tua sedang membakar wang kertas orang mati di tepi jalan, lalu saya pun pergi mendekati untuk berbual dengan dia.

"Buat apa dekat sini?" saya tanya dia.

"Wa sedang hantar duit kepada family wa," katanya.

Kemudian dia pula bertanya kepada saya, "Lu buat apa sini?".

"Saya sedang tunggu keluarga saya hantar duit kepada saya."

Selepas mendengar kata-kata itu, muka dia terus pucat dan dia terus lari.

Saya jerit, "Hey! Jangan lari! Saya cuma tunggu keluarga hantar duit kepada saya!"

Tiba-tiba, beberapa orang yang sedang membakar wang kertas orang mati berhampiran, juga melarikan diri!



#ceritabulanhantu
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
lilydandelion77 replied at 11-8-2021 07:34 PM
Iols tlg jawab. Keluarga.
Kawan iols kata mcm late mom dia suka mahjong so dia bakar la dummy set ...

Hmmm.. Serupa macam funeral biasa tu la kan. Jarang2 nampak kat taman ni yg bakar2 tuh. Ada couple cina tua dulu rajin singgah kebun iols tegur sapa..tp dh PKP ni jarang nampak. Hopefully baik2 jah..
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 11-8-2021 09:18 PM
Aku nk feel rasa seram tp tk mari
Sepital tu sepital tuaaaa tau...mmg sunyi amat ... Hmmmm

Hahahha... bagus lah tak rasa seram. Cepat2 buat, cepat2 kuar.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 11-8-2021 09:55 PM
Dah kenapa iols g baca cerita ni plak dahla sejak akhir2 ni payah nk tidur malam.

Heheheheh!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
LH76 replied at 11-8-2021 10:04 PM
Nah iols tepekkan c&p cite dr fb.
______________________________________________


Wah... ada versi bahasa melayu.
Benda ni dah kuar brape tahun lepas. Klakar seram gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 11:08 PM | Show all posts
LH76 replied at 11-8-2021 10:04 PM
Nah iols tepekkan c&p cite dr fb.
______________________________________________

hahaha lawak la
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 11:12 PM | Show all posts
makadek replied at 11-8-2021 08:03 PM
Aku masa bekerja
Tk terbilang byk kali stayback sampai kul 10 sorang2 ...opis sebesar alam
Suny ...

kalau kita x fikir pasal benda2 tu..x rasa lansung perasaan seram..tp bila terlintas, berdetak detuk jantung ni berdebar punya pasal...kiri kanan rasa mcm ada yg memerhati..tp kalau x fikir, siap tertidur dlm ofis...dulu selalu jugak la stayback kat office sorang2 sbb nak wifi punya pasal, nak download game and muvi..wifi laju ptg2 x de orang huhuhu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-8-2021 11:22 PM | Show all posts
aku ni kan noob sangat bab2 dunia hantu ni...dr dulu selalu tertanya2,hari hantu lapar ni kan mmg hantu keluar ramai2 ke hari tu? maksud aku, dlm islam yela mmg benda2 ghaib ni ada di mana2, tapi apa yg membuat kan hari hantu lapar ni berbeza dengan hari2 yg lain?  lepas tu makanan yg diaorg sediakan untuk hantu2 tu, dieorg akan biarkan sampai bila?
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2021 12:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Annaquinn009 replied at 11-8-2021 11:22 PM
aku ni kan noob sangat bab2 dunia hantu ni...dr dulu selalu tertanya2,hari hantu lapar ni kan mmg ha ...

Hantu hari-hari ada. Makanan seperti biskut ice gem, daging, arak etc untuk hantu jalanan. Kita bakar duit dan pakaian dalam bentuk kertas untuk mereka. Lepas selesai makanan dibiarkan di situ. Setengah orang keesokan hari dia kutip dan buang.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2021 12:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Nana_Man replied at 11-8-2021 08:44 PM
Kalau kt spore, tetap ada bakar2. Cuma performance untk momok tu mgkn takde.
Tak sure pulak. Lgp ...

Sama mcm bff iols. Buat pun sbb late mom dia Buddhist. Dia sendiri dah jadi Christian. Mungkin membakar tu ada la kot
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2021 01:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Uiihhh menarik citer tt

Seram nihh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2022 02:08 AM GMT+8 , Processed in 0.092773 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list