CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: fritzer

Hantu Cina - Malam Cina Hantu lapar

  [Copy link]
Post time 11-8-2021 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Meremang jgk bulu roma kaka. Tq tt share pic rumah. Ada pekdah sikit cite tt ni jadi pedoman. Hehehe
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-8-2021 04:12 PM | Show all posts
kena ready kertas  kuning tampal dahi hantu cina lompat lompat laa
tp ini hantu tinggi lampai tgh makan.. hehheee.. gurau aaa jgn marahhhh

dorang kan mmg ada sambutan hari hantu.. merata hala makanan
biasanya org letak buah limau, tp ada jgk yg letak nasi lemak, bihun goreng dll
matpet nampak mesti dorg rembat.. dorg spesis tak takut segala benda...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
AKAZ85 replied at 11-8-2021 09:10 AM
Kakyung ingat lagi masa kerja insurance dulu.. Ada sorang kawan chinese ni tegur masa tu kakyung bal ...

Kaka dlu kecik2 mmg lalu tmpt sembahyang cina sikit pon xsentuh apa.. Xberani. Lgpon fmly mmg ajar jgn amik hak org. So lalu jelaa. Hehe
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
miszclassique replied at 11-8-2021 09:28 AM
Cermin cina tu yg macammana? Bentuk mcm hexagon tu ker?

Iye. Selalu atas pintu masuk
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 11-8-2021 11:58 AM
Ms duk seri kembangan bnyk dipasang colok yg besar gabak mcm tiang dlm 2m ke lebih mcm tu kt tepi jl ...

Yup. Ni tmpt ofice lama kaka pon buat. Nk halau hantu katanya. Hmm.. Tmpt tu mmg keras pon. Tp so far kaka xpernah plak jumpa hantu.alhmdlh
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 11-8-2021 02:58 PM
Kezen mak ai @ pakcik ai lagik hanat pi makan limau dari kubur orang. Ok jek dia.

Hahahahhaaa. Ni lawak
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts
ketupatnasi replied at 11-8-2021 03:16 PM
Haishhh.. Terus teringat cite antu siam ke pilipin pasal cermin neh. Mmg hexagon la jugak bentukny ...

Ot jap. Cash converter tu ok ke price dia? Kaka ingt nk jual brg kt sana laaa
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 04:23 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 11-8-2021 03:18 PM
Tt kata tu bukan rmh dia...tu contoh rumah

Rumah contoh tu pun mmg skeri ghoman eh. Bygkn penampakan melambai2 kt tgkt atas tuh.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-8-2021 05:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 11-8-2021 04:18 PM
Ot jap. Cash converter tu ok ke price dia? Kaka ingt nk jual brg kt sana laaa

Berbaloi harga pd iols kaka. Dulu byk barang rare situh. CC biasa ada pemenat tau yg akan pigi 2 - 3 bln skali. Skrg mcm byk barang 5 hengget dlm tuh.

Untuk tak OT :
Nk tnya TT klu dia tahu. Antu lapar neh adakah mmg ahli kuarga penjamu or mna2 antu yg berkeliaran dtg makan...like stray cats camtuh.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
ketupatnasi replied at 11-8-2021 04:23 PM
Rumah contoh tu pun mmg skeri ghoman eh. Bygkn penampakan melambai2 kt tgkt atas tuh.

Sbb tu la aku tak beli rmh bertingkat2 ni...seremmmm
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru tau function cermin tu
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 06:18 PM | Show all posts
ketupatnasi replied at 11-8-2021 05:01 PM
Berbaloi harga pd iols kaka. Dulu byk barang rare situh. CC biasa ada pemenat tau yg akan pigi 2 - ...

setahu saya mereka jamu nenek moyang mereka, means hantu itu memang tok nenek mereka kot..wallahualam.. cuma kawasan rumah TT ini ikutkan dekat juga dengan rumah mak dekat ampangL: ingat masa kecil-kecil dahulu adik saya pernah berjoget dan bergelak dengan irama gendang kaum cina masa ada kematian dekat lorong rumah mak pada ketika ini, malamnya adik meracau macam kena sampuk...yala time tu dia baru umur 5 tahun..dia ingat ada gendang, khemah colok dan mentera ini semua even keramaian kot
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 06:52 PM | Show all posts
Edited by midori_katana at 11-8-2021 07:40 PM

dulu masa zaman sekolah i tak sabar tunggu bulan hungry ghost ni sbb nak tgk citer hantu kat tv!.. hantu lompat2 tu tak takut sangat..
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Bulan depan kan start hungry ghost festival? Kat jln ipoh/jln kuching dulu sebelum zaman kobid, selalu ada stage utk festival ni. Row depan dua tiga row kosong, tempat duduk special
Selalu mcm ada persembahan opera cina.
Dulu iols berjiran dekat kejiranan yg ramai cina. Jenuh la mengemas sampah bakar-bakar theyols yang berterbangan masuk dalam porch rumah. Iols tgk dorang tunggu berapa lama baru kemas. Mungkin pantang larang.  Rumah iols plak dekat simpang. Theyols tak bakar kat depan umah sendiri. Kawan iols kata selalu bakar2 kat simpang sbb laluan katanya. Entah le. Tapi mmg bkn depan rumah. Dulu tak tau pasal ni selamba lepak balik lewat. Bila dah tau..seram ploppp
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
ketupatnasi replied at 11-8-2021 05:01 PM
Berbaloi harga pd iols kaka. Dulu byk barang rare situh. CC biasa ada pemenat tau yg akan pigi 2 - ...

Iols tlg jawab. Keluarga.
Kawan iols kata mcm late mom dia suka mahjong so dia bakar la dummy set mahjong gitu. Duit. Utk kegunaan theyols di alam bazrah theyols. Gitu la. Kira masa bakar tu ada ler baca ayat sebut nama. Ke tulis nama.
Iols pernah tanya kawan, betul ke atok nenek dia yg mari bukan roh atok nenek org lain? Dia pun entahkan je.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
LoveSungmin replied at 11-8-2021 12:48 PM
staff office i mostly memang chinese.. so bila time qing ming ni memang dorang akan inform sebab i s ...

Qing ming tu hari bersihkn kubur ancestors cina
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-8-2021 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Kt Sentul ni pon mesti ada dorg buat pentas bila time hungry ghost festival..
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 07:37 PM From the mobile phone | Show all posts
lilydandelion77 replied at 11-8-2021 07:28 PM
Bulan depan kan start hungry ghost festival? Kat jln ipoh/jln kuching dulu sebelum zaman kobid, sela ...

Dah start hungry ghost mth ni pd 8 aug ari tu
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Nana_Man replied at 11-8-2021 07:37 PM
Dah start hungry ghost mth ni pd 8 aug ari tu

Oh iols ingat bln Sept.
Dah lama tak keluar rumah pulak kan...
Theyols membakar ke tak masa hungry ghost zaman kobid ni?
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
AKAZ85 replied at 11-8-2021 09:10 AM
Kakyung ingat lagi masa kerja insurance dulu.. Ada sorang kawan chinese ni tegur masa tu kakyung bal ...

Aku masa bekerja
Tk terbilang byk kali stayback sampai kul 10 sorang2 ...opis sebesar alam
Sunyik nak mampus
Magrib2 p stor cri barang urgent stor sunyi jauh dr opis sblh tandas kot mampus tk de yg perasan..

Terbaru p toilet kt sepital time magrib jauh gila sepital ni tk ramai org ...sunyi krik2
Terdengar napas sendiri... Tukor pad lg
Allhamdulilah tk dihadirkan rasa tkut seram
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2022 02:31 PM GMT+8 , Processed in 0.097103 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list