CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 19988|Reply: 167

Ustaz Persoal Kebaikan, Hina Kematian Siti Sarah?

  [Copy link]
Post time 9-8-2021 11:25 AM | Show all posts |Read mode
Pemergian Siti Sarah benar-benar memberi kesan kepada pelbagai pihak.


Dalam ramai yang mendoakan, ada pula yang seolah-olah tak puas hati dengan kesedihan yang dizahirkan oleh rakyat Malaysia.




Foto: Twitter, IG




Di Twitter, seorang pengguna, Mohd Hazizi Ab Rahman menyatakan dia pelik dengan semua ini.


Menurut profilnya, Hazizi merupakan seorang penganalisi Syariah dan politik. Malah mereka memanggilnya sebagai ustaz.


Ini ciapannya.




Kredit foto: Twitter




Di ruangan komen ramai yang menghentam dirinya.





Kata mereka, dia tiada hak untuk menghakimi amalan dan kebaikan yang dilakukan seseorang.


Baca lagi komen:













Sedar dirinya menjadi bahan kecaman, Hazizi tampil memberikan penjelasan.








Mungkin benar salah faham. Kadang-kadang apa yang cuba disampaikan lain tetapi orang yang menerimanya menganggapnya lain pula.


Apa pendapat semua? -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
bodoh bukan memain
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
X boleh ucap takziah je ke...
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Lah dah kenapa ustaz ni??? Kebaikan dia more than RM13k la bodoh. Bukan nilai sumbangan org pandang. Kalau perangai hauk mcm ni, ko sumbang 13,0000 pon aku xhingin nk doa baik2. Ko baca la semua DM2, ayat yg keluar dari mulut sarah ni semua kata yg baik2.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni sama mcm tweet kononnya maki ‘nerakazens’ …bila kantoi pusing. Ucaplah kata2 yang baik bila orang tu dah meninggal. Bukannya persoalkan kenapa ramai sebut2 dia.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Ok done report n block.

Org seperti ini tidak layak berada di media sosial.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Itulah setat oii.. pasaipa nak sarkastik sangat.. tulis ayat biasa sudahlah senang org nak faham dan tak berlaku salah faham.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 11:36 AM | Show all posts
lebih baik meninggal dan disebut kebaikan
daripada hidup dikata dan dicerca
mati pun diketawakan saja
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by RatuDunia94 at 9-8-2021 12:42 PM

For me walaupun iols x kenal sarah secara fizikalnya.. At least dia pernah menghiburkan iols dgn lagu2 dia.. that enough for me to feel sad and sorry for her.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Ustaz ni sebijik perangai acik2 forum kepom jgk. Buat baik pun kena kecam, buat jahat lagi la berbakul kena kecam. pujian untuk cerita humblebrag acik2 kepom jah
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Asal tak nampak buat kebajikan sana sini dituduh tak buat kebaikan.
korban tu pun org yg bgtau tidak takde sapa tau dia ada wat korban tu.
Takde plak dia bergambo dengan lembu 13k bgtau seantero dunia dia wat korban.
So mestila ada je kebaikan dia yg lain2 org tak nampak sbb dia tak tunjuk.
Bukan semua org harapkan pujian manusia, sbb tu ada je yg senyap2 buat kebaikan.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Pon nak tumpang cerite orang mati xugak..  Inilah yang dinamekan gatei mulot.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Better diam la enchik oii.. Lain kali baca betul2 ayat sendiri sebelum post kat medsos.. Baca dgn bnyk intonasi ok.. Watever ja ko nihhh...
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
aku pun tak gemar couple ni tapi bad move,bro..diam je.. citer kat kawan yg sama thinking cukupla setakat ni. meh bro dm aku. hihi
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
willow12 replied at 9-8-2021 11:34 AM
Ok done report n block.

Org seperti ini tidak layak berada di media sosial.

boringla org macam kau ni sikit sikit report
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak perlu pun petik nama arwah.
Diam-diam sudahlah.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Ustaz legit ke ni..nk ckp arwah korban lembu 13k je, knp ramai yg doa utk sarah? S3ngaja mengundang fitnah, baiklah ko diam je pacik oi
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa problem dia ni
Org nak zahirkan rasa sedih & simpati je pun
Lebih baik diam dr takde benda baik yg nak diucapkan
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Ko x faham ke kat msia ni kalo artis atau ahli politik yg meninggal ianya satu kehilangan besar?

1 malaysia akan bersedih.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94 replied at 9-8-2021 11:36 AM
For me walaupun iols x kela sarah secara fizikalnya.. At least dia pernah menghiburkan iols dgn lagu ...

sama. plus dia juga manusia sama mcm kita. ada life ada keluarga. apa salah ucap takziah. obvious nmpak ramai sebab dia dikenali itu sahaja
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-7-2022 11:53 PM GMT+8 , Processed in 0.085857 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list