CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 2163|Reply: 16

Bukan Kita Je Pelik, Pemerhati Oversea Pun Kata Azizul Hasni Kena Sabotaj

[Copy link]
Post time 9-8-2021 11:24 AM | Show all posts |Read mode







"Nak tau napa Dato Azizul Awang kalah emas? Pasal ni .. geram betol."



Walaupun menerima keputusan keirin, Olimpik 2021 dengan pingat perak berada dalam genggaman pelumba negara, Datuk Azizul Hasni Awang, namun tidak dinafikan ada rasa ralat di hati terutama melihat permainan tadi yang seolah-olah dirancang.



Segelintir netizen berpendapat ianya tidak adil memandangkan jarak yang begitu jauh antara pemenang pingat emas dengan atlit lain.


Rupa-rupanya bukan rakyat Malaysia sahaja berpandangan begitu, tetapi pemerhati sukan di luar negara turut menyatakan mungkin ada unsur sabotaj.





Foto :Twitter



Jadi, ianya bukan lah persepsi atau reaksi berlebihan rakyat Malaysia sahaja ketika ini kerana ianya turut dirasakan oleh pemerhati di luar sana. Mengapa masih ada yang menegaskan ianya adalah adat permainan?











Foto : Awani




Apa pun, pocket rocket man sudah pun menghadiahkan pingat perak kepada Malaysia. Kita seharusnya berbangga dan menantikan Sukan Olimpik pada tahun 2024 nanti. Masa masih ada kan? - CARI








Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
mohon pakar,jurulatih,bekal jurulatih,bekas pelumba...tampil memberi penjelasan....
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
X kan semasa latihan coach x ajar apa nak buat bila berdepan situasi sebegini. Impossible.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
ai tgk semua saringan sampai final ada atau tiada wakil malaysia. yg final ni je ada pelumba buat loqlaq buat gap masa pacer ada kt depan.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 12:06 PM | Show all posts
RatuDunia94 replied at 9-8-2021 11:38 AM
X kan semasa latihan coach x ajar apa nak buat bila berdepan situasi sebegini. Impossible.

tak pernah kot. gap macam tu tak pernah ada sebelum pacer keluar. kalau A. Awang kejar time awal2 pun rasanya meletop peha dia tak terkejar. Sape je boleh pecut basikal 2 minit nonstop?
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 12:36 PM | Show all posts
Lagubestbest replied at 9-8-2021 12:06 PM
tak pernah kot. gap macam tu tak pernah ada sebelum pacer keluar. kalau A. Awang kejar time awal2  ...

azizul mmg x boleh terus duduk dibelakang jason kenny ke dr 1st lap tu? kenapa duduk dibelakang australia?
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
cuba check bank acc si oz tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 01:29 PM | Show all posts
RatuDunia94 replied at 9-8-2021 12:36 PM
azizul mmg x boleh terus duduk dibelakang jason kenny ke dr 1st lap tu? kenapa duduk dibelakang au ...

x boleh selagi pacer x kluar x bleh potong memotong...kena kekal dalam kedudukan..
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 02:37 PM | Show all posts
RatuDunia94 replied at 9-8-2021 12:36 PM
azizul mmg x boleh terus duduk dibelakang jason kenny ke dr 1st lap tu? kenapa duduk dibelakang au ...

posisi dah voted sejurus sebelum masuk gelanggang. boleh start pintas lepas pacer dah blah je.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam i ckp kt thread sebelah. Kena ada rule yg depa tak boleh duduk jarak sgt selagi pacer tak keluar. Sebab harey sgt jauhnya. I dh cuba fikir positif. Tp nampak sgt kesialan rider oz tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
i baca azizul kata tk bole simply potong.kedudukan dia bahaya klu potong bole eksiden.jd lebih teruk nti. dia yg ada atas trek jd dia yg lebih tau keadaan camne. apa pun azizul still keep on fighting.tahniah
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 04:59 PM | Show all posts
mmg chibai pelumba australia tu...dr awal lg aku prasan...dia fokus toleh blkg tanak bg org pecut walhal yg kt dpn mula pecut jauh..AA plak mcm dikepung tanak bg potong..
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 05:04 PM | Show all posts
tgk dr segi persiapan, energy dan performance masa peringkat awal smp separuh akhir kita mmg sudah bersedia utk mendapat emas..benda ni tak jd jika AA undian kedudukan di no 2...mcm dh pakat je nak blocking msia dr pecut awal
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 06:45 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 06:58 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Lama dah kot mereka pelumba2 keirin ni buat style ni, nak menang so mereka berpakat dengan rakan2 senegara untuk sekat pelumba berbakat lain. Sabo je la. Tapi azizul ni banyak improve gak, semoga kat paris nanti dia dapat pingat emas. Dia upgrade dari gangsa ke perak. InshaAllah nanti dari perak ke emas pula. Mana la kita tahu future. Paling best atlet paralimpik. Lawan dengan semua orang putih yang kuat2 besar dan hebat tapi asia juga yang terbaik dan menang. Menunjukkan kemampuan mamusia tu bukan bergantung kepada bangsa. Contoh cam atlet kulit hitam yang selalu dikatakan lebih kuat dan hebat tapi kat paralimpik atlet Oberoi lompat jauh tu lompat lebih pendek dqri Abdul Latiff Romly. Ziyad pun sama, masa paralimpik di Rio, ada atlet kulit putih tu nama Sinekid ke apa ntah nama atlet tu kuat juga balingan dia tapi masih ziyad atlet asia yang terbaik balingan dia siap pecah rekod dunia lagi. Aku tengok sampai mat saleh wanita yang tukang kutip bola cakera tu geleng kepala terkejut tengok kekuatan Ziyad. Kalah habis semua orang putih kat situ. Punya la ramai atlet kulit putih wakil negara barat tapi yang menang atlet kuliti brown si Ziyad dari asia keturunan bangsa yang kecil dan pendek juga menang penuh bergaya dan selesa jauh dari rekod balingan atlet2 orang putih tu semua.
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
tuttt: Macam i ckp kt thread sebelah. Kena ada rule yg depa tak boleh duduk jarak sgt selagi pacer tak keluar. Sebab harey sgt jauhnya. I dh cuba fikir posit ...

Sebenarnya masih ada masa berbaki yang banyak time tu untuk azizul kejar rapatkan jarak, sekurangnya dapat jarakkan jarak dan jauhkan dari rider yang menang pingat gangsa tu. Rapat sangat dia punya jarak time kat garisan penamat tu, pandai sungguh si pemenag pingat gangsa tu buat trick pecut saat akhir, dia tiru trick si azizul selalu buat, dia hampir berjaya. Memang nampak cam kureng tak cantik je kemenangan dia kali ni sebab menang atas kelebihan tayar dia depan sikit dari tayar pemennag pingat gangsa tu. Malangnya si azizul ni takut kat psycho riders lain apa ntah dia kata dan dia percaya kemampuan dia tak seberapa sebagai atlet bangsa asia maka dia malas dah nak kejar. Ni kira main dalam safe zone la kiranya, sebab dia takut yang dikejar tak dapat yang dikendonng berciciran. Kalau aku, aku akan kejar gak, buat pecutan maut cam lari dari anjing yang dok kejar aku dr belakang masa aku gi rumah mak cik aku dulu2. yang penting jangan menoleh ke belakang. Aku tengok si azizul dan bebudak cycle lain suka sangat toleh ke belakang nak tengok pesaing dekat ke tak..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-5-2022 01:27 PM GMT+8 , Processed in 0.217159 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list