CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 877|Reply: 13

Serang IG Jack Carlin Marah Langgar Shah Firdaus, Konon Savage La Tu

[Copy link]
Post time 8-8-2021 12:32 PM | Show all posts |Read mode





Gara-gara insiden pelumba basikal negara, Shah Firdaus yang terjatuh di trek yang kononnya dilanggar oleh seorang lagi pelumba Jack Carlin,  segelintir netizen telah menyerang laman instagram pelumba dari Britain itu.


Beberapa batalion Bawang Rangers telah meninggalkan komen yang menghina, mencarut di kemaskini terbaharunya dengan 7,000 komen negatif. Walhal untuk hantaran lain,  sekadar 100 komen sahaja.


Serangan bertubi-tubi ini menyebabkan Jack Carlin menutup ruangan komennya.


Budaya menyerang dari rakyat Malaysia ini sebenarnya memalukan kita dan menunjukkan sikap tidak terbuka dalam bersukan.








Foto : IG




Mungkin apa yang diingini oleh bawang rangers adalah keadilan kepada Shah Firdaus, namun sebenarnya ia telah memalukan Malaysia sendiri. Malahan Shah sendiri meminta peminat-peminat tidak menyalahkan pelumba lain atas insiden tersebut.





Foto : IG



Jadi, apabila Jack yang pada mulanya menghadkan ruangan komen kemudiannya terus menutup ruangan komen sudah jelas menunjukkan ramai daripada kita adalah pembuli.





Foto : Twitter




Alahai, sampai macam tu sekali perangai orang-orang kita. Anda rasa bagaimana? - CARI



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Budaya menyerang dari rakyat Malaysia ini sebenarnya memalukan kita dan menunjukkan sikap tidak terbuka dalam bersukan.

baru tau ke netijen kita low class...
sukan kalau ada accident sebegini memang perkara biasa
netijen ni tak pernah bersukan kottt
sukan jari main dance2 revolution jahhh
dok naip maki atlet orang
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 01:48 PM | Show all posts



Buat malu Negara...peragai dah terikut2 dengan bocah2 Indon

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 01:49 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Netizen low class mentality indon
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Sukan lain pun ada risk dia tersendiri termasuk lah sukan basikal. X pernah masuk sukan ke apa haters ni serang ig org tu.

Respect la org sikit.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 02:27 PM | Show all posts
baik gi hencap pelumba oz tu....
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 02:34 PM | Show all posts
tiada semangat kesukanan mmg sesuai dihencap
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 02:46 PM | Show all posts
ibaratnya you reap what you sow

mcm libertard dan blm cancelism - dua dua perangai babi menonong keje nak menyondol xde belok2
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Apala memalukan sgt perangai. Masing2 nak jadi jaguh kampung.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Memalukannya pengkomen2 ni…. Cukup umur ke belum tu
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 09:21 PM | Show all posts
Malaysian x penah x gelabah
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 10:24 PM | Show all posts
i guess dah tiba masanya untuk gomen start implement 'social media communication' dalam silibus pendidikan. start lah dari sekolah rendah & even sampai pengajian tinggi sekalipun.

integrate sekali dlm subjek agama & pendidikan moral or whatever tak kisah macam mana pun.

tabiat jari menaip lagi pantas dari otak berfikir sangatlah berleluasa tak kira generasi muda hingga ke yang tua sekali pun. rasanya masalah ni bukan negara kita je yang duk hadap malah seluruh dunia.

jangan hairan lah lepas ni kalau masyarakat luar akan generalize & pandang kita sebelah mata sebab isu-isu tak masuk akal macam ni.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 01:38 AM | Show all posts
tenang2 shj lah wahai netizen..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-1-2022 10:24 PM GMT+8 , Processed in 0.111999 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list