CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 11237|Reply: 89

"Memang Aku Ditahan Untuk Bantu Siasatan, Bukan Jadi Bapa Ayam", Tauke

  [Copy link]
Post time 8-8-2021 03:06 AM | Show all posts |Read mode





Sejak minggu lalu kecoh diperkatakan mengenai seorang pelawak terkenal tanah air yang ditahan polis kerana disyaki terbabit dalam kegiatan pemerdagangan manusia bagi tujuan seks di sebuah hotel di Kuala Pilah, Negeri Sembilan.


Netizen mula berteka-teki siapakah pelawak tersebut, beberapa nama pelawak terkenal mula "dipetik" antaranya Shahrol Shiro, Joey Daud dan juga Tauke Jambu namun ketiga-tiga pelawak ini menafikan individu yang ditahan polis itu adalah mereka.


Terkini, Tauke Jambu  atau nama lengkapnya Zamatul Amri Zakaria, 45, menerusi akaun Instagram miliknya petang semalam mengakui dia ditahan polis bagi membantu siasatan kegiatan pemerdagangan manusia baru-baru ini.






"Kepada yang tidak puas hati, memang aku ditahan untuk bantu siasatan dan aku telah pun memberikan kerjasama yang sepenuhnya kepada pihak berkuasa. Bukan jadi bapa ayam atau pengedar, tiada kaitan aktiviti tersebut," ujarnya.


Terdahulu, polis dalam satu serbuan telah menyelamatkan seorang wanita berketurunan Melanau daripada menjadi mangsa pemerdagangan orang bagi tujuan eksploitasi seks.



Berdasarkan laporan media, Ketua Polis daerah Kuala Pilah, Superintendan Amran Mohd Ghani memaklumkan, pelawak yang ditahan merupakan seorang lelaki dalam lingkungan 40-an ketika Ops Pintas dilaksanakan Bahagian Siasatan Jenayah (BSJ) Daerah.


Nampaknya hingga kini masih belum ada jawapan jelas siapakah pelawak yang dimaksudkan itu. - CARI



Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 03:14 AM | Show all posts
mengaku pulak hari tu bukan ke nafi kena tahan

tak boleh ke wartawan tanya direct kat polis siapa pelawak tu? kan senang

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 03:27 AM From the mobile phone | Show all posts
so ko nak kata ko ada accomplice laa ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 03:28 AM From the mobile phone | Show all posts
sahih lahhhh tu.. muka tikus bendang tak leh nk sorook, last2 mengaku jua.  
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 03:31 AM From the mobile phone | Show all posts
wnwa05: mengaku pulak hari tu bukan ke nafi kena tahan tak boleh ke wartawan tanya direct kat polis siapa pelawak tu? kan senang


Tak leh rasanya kalau masih dalam siasatan. Kalau tak, takdenya nak teka tekuk sampai skang
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 06:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak eran pn
Ko bkn ade value pn kn
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 07:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Tp dalam report polis yg org share tu mmg nama tikus bendang ni kan.nk konar mana lg
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 07:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah konar baring pulak

Tu hari Kata di rumah dgn bini dia
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 07:20 AM From the mobile phone | Show all posts
bellaamsar replied at 8-8-2021 07:03 AM
Tp dalam report polis yg org share tu mmg nama tikus bendang ni kan.nk konar mana lg

Ah tu lah dlm report polis nama dia bukan sebagai informer..tunggu csi lebih lanjut dari forumers...
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 07:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Eh eh eh.. Mengaku plak.. Hr tu ye ye cakap ko kat bkt jalil je... X kemane pon.... Hahahahah... Kantoi
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 07:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Sejak dua menjak ni retis2 suka bagi statement yang blh buat tambah nasik..x ramai retis yang classy, professional..{:nose
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 08:27 AM | Show all posts
eh babi. ko nak aku paku kan repot ni kat muka kau yang hodoh cam babi tu ke hanat? dah sah2 repot tu tulis telah tangkap 1 lelaki melayu kerana menjadi agen serta transporter dalam menguruskan aktiviti pemerdangan manusia?

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 08:30 AM | Show all posts
babi punya tokeh jubo. dah salah nak jugak konar kata tak salah? ko ni sama babi macam si syura tu dah kena saman 200k kata tu bukan duit saman jadah apo? hujung2 kena up bayar 500k selayaknyalah dengan perangai babi kau tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 08:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Leh tahan putar alam gak mamat ni. Tp toksah sembang la, dr awal netzs dah tau sape
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 08:40 AM From the mobile phone | Show all posts
doubleharmonic replied at 8-8-2021 08:27 AM
eh babi. ko nak aku paku kan repot ni kat muka kau yang hodoh cam babi tu ke hanat? dah sah2 repot t ...

Kannn, nama penuh dia pun sah2 terpampang dlm repot polis tu, lagi mau putar alam. Diamkan diri sudahla, tak yah ribut nak kuar statement menipu bagai sbb lagi la buat org tambah meluat. Tp tu la, retis kan, tak ramai yg nak pakai otak.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 08:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni mesti dh koyak kena sindir ngn pelawak2 lain yg x psl2 nama kena petik dek dia. Antara diorg mesti ada kata mengata. Msg2 pun dh tau sapa punya keje sebenarnya.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 08:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Bukan ko dok kt rumah je ke....kemain bini cover eh...pandai betul laki bini ni buat lawak
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 09:42 AM | Show all posts
So da kompem la kan mamat tiang jamban nih

lg maw nafi
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 10:00 AM | Show all posts
baru betul perangai seindah wajah
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
dah agak dahhh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-1-2022 03:19 AM GMT+8 , Processed in 0.078963 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list