CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 31756|Reply: 278

Anak Sakit Akibat Sihir? Kak Gee Santau Adik Sendiri?

  [Copy link]
Post time 7-8-2021 02:59 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Lagubestbest at 16-8-2021 10:36 PM



GEMPAR: ORANG ISLAM KITA MAIN SANTAU
"Raja bomoh" pun boleh geleng kepala perangai diorang ni.
Okay-okay I buat karangan. Haiss korang otak lemah, beri points tak reti nak hadam? I ni (censored VPN) negara tau sebabtu I tulis points penting je. Untuk yang nak lagi clear, sila baca komen #121 dia kata dia dah follow dari awal cerita Kak Gee ni.

15/8/2021 - Dituduh lakukan sihir dan amalkan ilmu hitam, Kak Gee saman malu Tok Singa, Wea Selamos, Tok Hijau dan Ustaz Perlis dengan tuntutan RM1juta setiap seorang. [Youtube]

Tok Singa komen balas macam ada "something wrong" la dalam kes ni. Nak saman orang memang syok tapi nak jawab balik tu jenuh, tak cukup bukti tak cukup apa kita saman balik teruk. Wae Selamos pernah buat live 8K viewers minta no. akaun, sumbangan untuk Kak Gee tapi sekarang dapat saman 1 juta. Terbaik. [Youtube]

11/8/2021 - Tok Singa Beri Penjelasan [Facebook]

UPDATE 8/8/2021



Rohayu (adik Kak Gee) memohon..
1. Pokja Selipar
2. Peniaga2 pasar borong (gambar ada sekali dalam beg santau)
.. untuk tolong cari/ untuk sama-sama beri kerjasama hadir buat laporan polis terhadap kakaknya Kak Gee yang kini "menghilang" dari dihubungi.
Hubung Rohayu: www.wasap.my/60169803060

sumber: https://www.facebook.com/rohayu.ramli.37/posts/2950817955193142


PERINGATAN. JANGAN MAIN SIHIR.



Watak:
Wae Selamos (Malik) https://www.facebook.com/Wea-Selamos-Official-101442081615818/
Tok Singa (Penang) https://www.facebook.com/toksingachannel/
Tok Hijau (Ganu) ---
"Ustaz" Perlis ---
Kak Gee (Rozita) https://www.facebook.com/rozita78
Emak Kak Gee (Lama sakit, meninggal, katanya santau)
Anak sulung (Meninggal 2 tahun lepas, katanya ada kaitan santau)
Acik (Anak lelaki Kak Gee)(Sakit buah pinggang tahap 5. kena santau)
Adik (Anak perempuan Kak Gee)(kena santau)
Rohayu (Adik perempuan Kak Gee)(Kak Gee/ Ustaz perlis santau suami dia ni) https://www.facebook.com/rohayu.ramli.37

Pada zaman dahulu (last week)...
Intro:
Kak Gee, seorang peniaga pakaian dan barangan kecantikan di pasar borong terbesar di bandar Kota Bharu Kelantan. Kak Gee ada dua orang anak yang sedang sakit teruk muntah darah bagai akibat santau. Atas permintaan ramai pihak, 3 orang pengamal perubatan tradisional dengan nama Wae Selamos (dari Kelantan), Tok Singa (dari Penang) dan Tok Hijau (dari Terengganu) bersetuju bekerjasama turun Kota Bharu tolong ikhtiar beri rawatan. Pada masa sama, rupanya Kak Gee sedang mendapatkan bantuan berubat dengan seorang ustaz dari perlis.

Homestay (Venue Rawatan):
Alang-alang Wae Selamos dah sewa homestay, mereka ajak ustaz perlis tu join homestay sama. Tapi, di homestay, pada hari yang dijanjikan, bangun pagi je tau-tau ustaz perlis ada bersama anak perempuan Kak Gee yang sakit. Ustaz tu kata dia bawa anak perempuan Kak Gee masuk homestay sebab anak Kak Gee suicidal. Waktu rawatan yang dipersetujui adalah malam nanti 9 malam, bukan pagi, jadi 3  pengamal perubatan ni pun kemudian sewa lagi satu homestay dan pindah pergi homestay sebelah.

Rawatan Bersama "Siaran Langsung":
Waktu rawatan officialnya 9 malam nanti. Masa rawatan, dari ibu hinggalah pengamal perubatan, semua buat siaran langsung tiktok. Ada aksi buka silat, keluar gumpalan rambut, macam-macam lagilah. Sesi perubatan kemudiannya selesai.



Jumpa Gambar Cucuk Jarum?:
Keesokan hari sebelum check-out homestay, kantoi ada beg (milik ustaz Perlis) berisi gambar-gambar adik beradik Kak Gee dan peniaga-peniaga sekitar khemah jualan Kak Gee di pasar borong. Ada gambar satu dah dicucuk jarum. Kak Gee tak mengaku dia santau. Ustaz tak mengaku dia santau. Tapi lepas Tok Singa tengking Ustaz mengaku salah [Youtube]. Masa ni, Kak Gee dah "menghilang". Kak Gee bagaimanapun update facebook kata dia tak izin siapa-siapa buat live sewaktu rawatan.


Penafian dan Pergaduhan:
Menurut cerita Rohayu (adik Kak Gee)... "Yang Menuduh" dan Rohayu dah lama bergaduh. Suami Rohayu dituduh hantar santau, dan Rohayu pernah cabar kalau suami dia santau, hantar balik lah santau. Akibat tak tahan, Rohayu buat saman malu. Bila tahu disaman, "yang menuduh" arahkan ustaz buat suami Rohayu sakit agar boleh tunjuk "suami Rohayu dah terkena" [Youtube].
3 pengamal perubatan ini kemudiannya mahu tolong jernihkan keadaan antara adik beradik ni tapi lain pula jadinya dituduh "cubaan cabul", kenapa "tak rawat di rumah Kak Gee", "gila viral" oleh netizen.

Ending Tergantung:
PS: Kata orang anak lelaki Kak Gee dah arwah (Innalillah, baca alfatihah dibawah sedekah pada arwah). Anak perempuan Kak Gee masih lagi sakit. Kak Gee tidak mengaku dia santau siapa-siapa (Update: video Rohayu dedahkan Kak Gee mengaku santau suami Rohayu [Youtube]). Kak Gee juga sedang mengamuk menyalahkan pengamal perubatan sebab buat live tiktok semasa sesi rawatan. Siapa yang santau anak Kak Gee pun kita tak tahu. Ustaz perlis pula telah ditahan polis. 3 pengamal perubatan tradisional ini dah tidak mahu terlibat isu Kak Gee.



AMARAN:
Siapa-siapa yang baca ni jangan kutuk sangat (JANGAN KUTUK I JUGAK!!!), pastikan identiti korang betul2 anonymous dari ID facebook tiktok twitter ke ape. Kang tak pasal korang pulak yang kena santau. Yela dari video2 yang I tengok, ustaz perlis tu print gambar profile facebook, kemudian cucuk jarum je.


HARAPAN:
Tak kira siapa yang buat, siapa punca, siapa salah siapa betul. Anak perempuan Kak Gee sekarang sedang sakit. Siapa dah habes solat tu, tengah mengaji ke ape, jom la kita pakat doa moga-moga anak perempuan Kak Gee sembuh seperti sediakala. Tu #1 dan paling utama. Yang #2 #3 #4 seterusnya biar setel sendiri.

IKHTIAR:
Ni i jumpa kat internet, santau kategori barang ditanam, kena cari keluarkan barang sihir tu dan ulang-ulang baca surah Al Falaq dan An Nas sampai terlerai santau tu. https://www.mstar.com.my/xpose/addin/2019/12/13/nabi-disihir



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Satu patah perkataan aku x faham..
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Apokah kehanatan karangan iniewwwww
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Genamo rima ni?

Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Ape sebenarnya blaku ni. Cuba terang dlm bahasa yg plg mudah paham
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Alahmak tuan !! Apa yg kau cuba sampaikan hawau???   Haa keluau dah melaka aku.
X de hujung x de pangkal. Kau ingat semua org kenal ke kak gee tu sape
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 03:25 PM | Show all posts
rumit jgk nk difahamkan nih...haha
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pernah nampak video budak pempuan tu panjat dinding kat tik tok... But still x paham penceritaan kat atas... Hahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Kes viral kat FB ni ..
Macam2 hal!
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Panjangnya karangan. Kalo karangan A+ paham jugak aku apa crita
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 03:48 PM | Show all posts
berita netizen memang mcm ni
golongan tertentu ja mampu hadam




kita pun tunggu org lain bagi ringkasan sikit
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada nampak semalam org share post adik kak gee d fb.. sepatah haram iols x paham apa kejadian sampai adik beradik gaduh
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 03:56 PM From the mobile phone | Show all posts
tgk jgk terscroll kt fb ank dia meracau..scary
pastu dh viral i tgk jgk penjelasan adik dia sat..tp xfhm gapo issue..pastu bye2 jer la..kosser nk pening2...baik risau kt covid
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 03:56 PM | Show all posts
sarah82 replied at 7-8-2021 03:07 PM
Satu patah perkataan aku x faham..

hahahha....

belit2.. hahahahaa......

ore klate gedebe...
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 03:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Acik syak tt ni sama pasukan sskjp dgn watak cerita nih
Ape nak diheran dgn kaum sskjp neh
Sampahhhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 03:57 PM | Show all posts
google translate ke
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Karangan bahasa apa ni
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
gigih plak aku bc smpai habis. apebenda ni isu semasa la sgt. bergaduh anak branak koser org nak amik tau. kot kene covid semua pelakon di atas ye lar isu semasa.
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Aaah kakgee and family tengah viral. Tapi ntah aku tak berminat nak tau lebih..gitu je lalu..
Tolong bagi rumusan hasil tulisan diatas tu. Tak faham la
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Weh natey..po dio gok kak gee nih..dok pehe setarey mu ghoyak gapo..baso mandi lanje sungguh la puok2 dio gedebe ning
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-1-2022 07:42 AM GMT+8 , Processed in 0.159979 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list