CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Lilrose

Zahida Rafik Takut Botak Rambut Gugur Teruk Lepas Vaksin

  [Copy link]
Post time 6-8-2021 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Muka die dulu sgt soft...lembut je tgk...very the cantik tw...b
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 10:23 PM | Show all posts
Hilang dh muka asal acik ni…dedulu nmpk serinya..lain benor rupa skrg
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 10:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Ramai pulak sependapat. If tak letak nama tak tahu ni (ex?)  cinta SA.

Lain nya muka.
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau lalu sebelah tak kenal, sebab muka lain dah
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 10:44 PM | Show all posts
ahlisihircute replied at 6-8-2021 06:41 PM
Faktor ketuaan sebenarnya..

Isayarat lah tu supaya bertudung.
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Jauh beza muka dari masa dia blakon anak mami. Cantik lg rupa yg dlu berbanding yg dah repair ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 11:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Brp umur dia sbnrnya....baya2 umie erra ziela ke...
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
dulu cantik je skang dah mcm nyah. sayang
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 11:39 PM | Show all posts
dulu2 boleh dikatakan cantik jgk anak mami ni. senyum manis je wlupon airmuka dia ada sikit sombong. tp skrg ni.. dah berlain sungguh rupa, dah mcm bukan dia dah
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 12:15 AM From the mobile phone | Show all posts
hampir tak kenal. Kasihannya.
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 12:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Mungkin dh tiba masa nya utk menutup aurat dgn sempurna..
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 12:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Suka betul tengok zahida dalam mami jarum.manis sgt muka original tapi skrg ni, adoi la..ternyatalah, tak perlu nak ubah muka sgt. Takut jadi lagi teruk.
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 01:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Biasalah bila dah makin berusia kena mula ambil supplement. Cuba tambah biotin dalam diet seharian & selanjutnya doctor la ..
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 01:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Rambut gugur tu symptoms menopause la dikkkkkk
Kejadah rupa chuols dah seiras bamjad dah neh, share doktor kewwwww

Pantang bam pie pendek masuk news, chuols pun dan2 tu la posing tayang juboq labuh tuh
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 01:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Muka yang aneh.
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 01:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Rambut gugur kesan sampingan jangkitan Covid-19
Credit: KOSMO!

1 Ogos 2021

NEW DELHI, INDIA – Seorang pakar memberi amaran bahawa pesakit  Covid-19 akan mengalami masalah keguguran rambut beberapa bulan selepas dijangkiti, lapor akhbar The Sun, baru-baru ini.

Keadaan tersebut dinamakan Telogen Effluvium (TE), iaitu satu keadaan di mana individu mengalami keguguran rambut sementara dan kebiasannya disebabkan oleh tekanan.

Ini berlaku kerana apabila seseorang itu dijangkiti Covid-19, badan mereka akan mengalami tekanan yang disebabkan oleh simptom-simptom virus dan fizikal seperti batuk atau hilang deria bau serta rasa.

Menurut perunding dalam pembedahan kosmetik dan pembedahan plastik di Hospital Indraprastha Apollo, Dr. Shahin Nooreyezdan, disebabkan pesakit Covid-19 mengalami kesukaran untuk makan, ia membuatkan simpanan nutrien mereka berkurang, sekali gus menyebabkan keguguran rambut.

“Kami melihat terdapat peningkatan dua kali ganda dalam jumlah pesakit yang mengadu masalah berkaitan dengan keguguran rambut.

“Penyumbang utama kepada masalah tersebut adalah mereka pernah dijangkiti Covid-19.

“Kekurangan yang disebabkan oleh pengurangan pengambilan nutrien, perubahan berat badan secara mendadak, gangguan hormon dan penurunan kadar vitamin D serta B12 adalah antara penyebab utama kepada keguguran rambut selepas dijangkiti Covid-19,” katanya.

Tambah Shahin, simptom keguguran rambut itu boleh berlanjutan selama tiga bulan.

Sementara itu, perunding di Jabatan Dermatologi Institut Penyelidikan Peringatan Fortis di India, Sachin Dhawan memberitahu, individu yang telah sembuh daripada Covid-19 perlu memberi perhatian terhadap diet mereka.

“Ini adalah untuk menambah mana-mana vitamin dan mineral yang telah hilang.

“Jadi, mereka disarankan memakan diet bernutrisi yang tinggi vitamin dan zat besi serta menambah biotin dan asid amino.

“Ini kerana kekurangan zat besi akan mempercepat aktiviti keguguran rambut,” katanya. – AGENSI
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 02:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Carlanani replied at 7-8-2021 12:37 AM
Suka betul tengok zahida dalam mami jarum.manis sgt muka original tapi skrg ni, adoi la..ternyatalah ...

Itulah..comey je dia dlu..
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 04:26 AM From the mobile phone | Show all posts
She thinks she's Alyssa Milano. Please la...fake gila... omaigod...Cuba search internet what Alyssa Milano said about her vaccine effects. With media social even fools can fool.
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 08:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Laki ko duit berkoyan2,gi la buat hair treatment
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 08:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Buruk... Badan pun sekeping.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-5-2022 07:46 PM GMT+8 , Processed in 0.069746 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list