CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 3815|Reply: 48

Seronok 4 Sekawan Nikmati Asam Pedas Dalam Kereta Sampai Disiasat Polis

  [Copy link]
Post time 6-8-2021 12:41 PM | Show all posts |Read mode
Empat individu didakwa melanggar prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) gara-gara dilihat sedang makan bersama di dalam kereta di Tangkak, Johor.


Menurut Ketua Polis Daerah Tangkak, Superintenden Mohd Fadhil Bin Minhat, pihaknya mengesan sebuah posting dimuat naik di Twitter dan dipercayai berlaku di Kedai Asam Pedas Power perhentian bas Tangkak, Johor.




Kredit foto: Twitter



Ujarnya lagi, satu laporan polis dibuat dan kertas siasatan dibuka bagi menyiasat kejadian berkenaan di bawah Peraturan 17(1) Peraturan-Peraturan Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit 2021.


Susulan itu, polis merakam percakapan empat individu terbabit dan kertas siasatan akan dilengkapkan serta dirujuk kepada Timbalan Pendakwa Raya dalam masa terdekat.








Walau bagaimanapun, polis menasihati orang ramai tidak membuat sebarang spekulasi berhubung kes ini agar tidak mengganggu siasatan.




Sumber: OHBulan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
kenapaaaa
mestiiiii
semuaaaaa
bendaaaaa
kenaaaaa
masukkkkk
socialllll
mediaaaaaa
hadehhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
perangai sangatttt. upload social media
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Aduh kantoi! Korang ni.. x clean la buat keja
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
sronok terlebih
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Naik kereta 4 org pon dah salah. Kalau duduk satu rumah, mkn kat rumah jela. Byk pulak kesalahan diorg sekali arung.
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebenarnye skrg ni naik keta bape org yg boleh. Maafla... Dh tak follow segala update mak bapak sop yg memeningkan ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 01:09 PM | Show all posts
kebodohan apa makan asam pedas dlm kete.

mana kuah tumpahnya.

mana basuh tangannya.

mana tulang ikan nak taruknya.
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
opie5662 replied at 6-8-2021 01:07 PM
Sebenarnye skrg ni naik keta bape org yg boleh. Maafla... Dh tak follow segala update mak bapak sop  ...

2 jer cuma boleh lebih asalkan x kantoi
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Satu keta sekarang berapa org sebenarnya?

Kalau dah gedik sangat nak show off kat fb
Ikut giliran lah ambik gambau
Sorang2 tukar tunggu kat luar
Asal la suka jemput kecoh korang ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
opie5662 replied at 6-8-2021 01:07 PM
Sebenarnye skrg ni naik keta bape org yg boleh. Maafla... Dh tak follow segala update mak bapak sop  ...

Hahah
I pun tanya benda yg sama
Sbb  dok gohed gostan sop drpd 2020 sampai now ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 01:14 PM | Show all posts
Buruknya perangai..x reti2 lg ke kita masih berpkp pkp pkp
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
anakmak: Satu keta sekarang berapa org sebenarnya?Kalau dah gedik sangat nak show off kat fbIkut giliran lah ambik gambauSorang2 tukar tunggu kat luarAsal la s ...



2 orang saja melainkan bawa pesakit ke hospital dibenarkan 3.
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 01:15 PM | Show all posts
sekali imbas aku igt dia tulis Bustard....Bustand rupernya
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
semua benda nak tayang
mmg lerr mengundang
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
cuba la makan dalam tandas..apa da korang.
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 01:26 PM | Show all posts
Tayang lagi di media social kan dah mendapat
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Makan assm pedas jadi terlebih bijak kot..
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 01:28 PM | Show all posts
bila dah terbiasa hidup untuk menayang
itu lah padahnye

pekat betul tak campo air langsung ye
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
jgn kisah pasal tanyang,

kisahkan jika empat2 org ni x duduk serumah tp makan bersama2...

klu sekor bwk covid, lg 3 ekor trjsngkit, bawak balik ke family di rumah pulak..sial btl
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-1-2022 09:50 PM GMT+8 , Processed in 0.098959 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list