Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
102376
View
1656
Reply

[Tempatan] Edisi Prihatin : Selepas di vaksin ......ini berlaku.

 Close [Copy link]

Author: blastoff       Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-8-2021 04:41 PM | Show all posts |Read mode
Edited by blastoff at 5-8-2021 04:40 PM

Di sebabkan life altering event terlalu sering sgt berlaku sekarang nih lepas di cucuk , maka thread nih aku bukak utk ketengahkan permasaalahan depa ke pengetahuan umum. Moga bermanfaat dan boleh di ambil iktibar utk di jadikan pedoman hidup.



Kes pertama.

https://t.me/AEFICOVIDVAX/2266



https://www.facebook.com/gegurlzchiquitieqah.tieqah



Tadzionn Rajab Onn

30.7.2021 Vaksin dos 1

1.8.2021 Sblm tidur sesak nafas, pening

2.8.2021 Petang Mula keluar darah dari hidung, mulut

3.8.2021 Pagi Keluar lg byk darah dari hidung mcm air paip tak berhenti
Ke klinik dan dirujuk ke hospital
Di kecemasan
Doktor bg balik
Dlm perjalanan ke kereta, darah keluar byk lg dari hidung tak berhenti
Masuk kecemasan semula
Ditahan di wad

Keputusan: Pembengkakkan pembuluh darah dlm organ hidung

Doktor maklum jika darah tetap tak berhenti, perlu dibedah

4.8.2021 Darah dah kurang keluar. Hidung ditutup.Bernafas dgn mulut. Tekak jg berdarah.
Pesakit maklumkan dlm hidung  ada mcm kayu dan mcm2 alat. Nak makan pun tak boleh nk telan.

*Sebelum semua ini tiada sebarang sakit/penyakit





\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

Maaf mama tak dapat nak balas sorang2 tanya..terima kasih semua yang mendoakan ayah.. Ayah takde sakit pape pun sebelum ni..
30/7- ayah vaksin dos pertama.. lpastu ayah cm biasa je la.. lenguh2 tangan je..

1/8 - mlm nak tidur ayah sesak nafas dan pening..tapi dia makan panadol je..trus ok dah..

2/8 - Ayah ok..tapi ptg tu tetiba keluar darah dari hidung mulut.. pastu dah benti.. Sat g pukul 3 pagi tadi keluar lagi banyak darah dari hidung mcm air paip tak berhenti.. lepastu ayah pergi klinik dan kena refer pergi hospital..

Harini dekat kecemasan..tak tahu ape keputusan.. ayah kluar dri kcemasan doc ckp boleh balik..tapi tak sempat lagi pergi dekat kereta.. darah keluar banyak lagi dari hidung tak berhenti.. terus masuk balik kcemasan.. dan trus kena tahan wad..baru dapat result.. PEMBENGKAKKAN PEMBULUH DARAH DALAM ORGAN HIDUNG.. kalau darah x berhenti juga..kena operation doc ckp Allahu....tu je info yg mama dpt..doc ckp nasib pembuluh darah tak pecah..

Semoga ayah cpt sembuh..dan darah berhenti.. supaya tak operation..aamiin yra






























Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-8-2021 04:51 PM | Show all posts
Kes Kedua

Norazimah

3.8.21 9.19am Terima vaksin Sinovac dos 2
5.8.21 pagi Meninggal dunia



https://t.me/AEFICOVIDVAX/2249







Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 04:55 PM | Show all posts
Aku xsampai hati nak ulang kata takziah dan  kepala butohhhh kepada semua yang cucuk vaksin corona!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-8-2021 04:57 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 5-8-2021 05:19 PM

Kes Ketiga
https://t.me/AEFICOVIDVAX/2213



Masdun Abdullah, 59

Seorang yg sihat tiada penyakit
24.6.2021 Terima vaksin dos 1
2.7.2021 Swab. Positif Covid
6.7.2021 Ambulan ambil. Oksigen drop 88%
Beberapa hari sblm meninggal doktor maklumkan paru2 sudah 70% rosak
18.7.2021 11.40 PM Meninggal dunia kerana Covid





Inna lillahi wa inna ilaihi raji'un..

allahummaghfirlahu warhamhu wa afihi wa fu anhu..

Nama bapak : masdun bin Abdullah

Terima kasih bapak atas segalanya, bpk seorg buruh kasar yg mampu membesarkan anak2 nya seramai 5 orang dengan berbanting tulang sehingga ke hujung hayat.

Abg bangga dengan bapak.. Walaupon kerja buruh dan kadangkala org tak bayar gaji bapak, tp bapak tetap sabar.. Dan di sebbkan gaji selalu x berbayar..

Masih segar lagi di ingatan, sy dan bapak pergi berhutang di kedai runcit, semata mata untuk memberi sesuap makan kepada sy dan adik2 sy yg masih kecik. Hutang barang dapur meggi, Telur, kicap. Susu. Itulah makan kami.. Tp kami tetap bangga sbb bapak tiap bulan akan bayar hutang bapak.

Alhamdulillah walaupun kami susah, Tapi Didikan agama pada sy xpenah kurang. Sehingga la saya mampu memandikan jenazah sehingga Menjadi imam utk solat jenazah..

Alhamdulillah Sy dpt memandikan jenazah dan menjadi imam untuk saudaramara sy.. Tp apa yg terkilan dalam hidup sy di sebab kan COVID 19, saya sendiri TAK DAPAT MENGURUS JENAZAH BAPAK SY & XDPT MENJADI IMAM JENAZAH UTK BAPAK SY... INI MERUPAKAN CITA2 SY... DAN XKAN JADI KENYATAAN....... Allah....

Terima kasih bapak..









Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Bkn sbb beksin
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Bkn sbb beksin
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan sebab beksin
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Takutnya. Org ambik vaksin sbb nak sihat tp jd sebaliknya.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan sebab beksin
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by slavehunter at 5-8-2021 05:22 PM

Kesian nye.......

Mana yang masih belum ambil tu fikir masak masak dulu. Rasa yakin ambil la. Rasa tak yakin takyah ambil, tapi kena prepare utk jaga diri dari Covid.

Bagus ko buat thread macam ni, jadi ada la check and balance untuk kita memberi sepatah dua pandangan dari pihak yang injured pulak. Jadi mana channel mereka patut pergi?
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Side effect seperti ini perlu diketepikan sahaja. Dah takdir nak berlaku. Badan dia yg tak terima. Badan orang lain ok je. Beratus ribu orang kut dah injek.

Side effect yg patut dilaung laungkan sepanjang masa adalah side effect ubat cacing sahaja.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-8-2021 05:24 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 5-8-2021 05:30 PM

Kes Keempat


https://t.me/AEFICOVIDVAX/2275

Nenek Ira Hatta

Terima vaksin dos 2

Slps 2/3 hari, cirit, dan mcm nak demam.

Meninggal dunia
Bukan Covid






Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-8-2021 05:35 PM | Show all posts

Kes Kelima

https://t.me/AEFICOVIDVAX/2256


Noor Balqis Noor Azman

Meninggal dunia. Bukan kerana Covid

"Semua terjadi selepas dapat 1st dose vaksin"
-Adik ipar arwah





https://m.facebook.com/story.php ... ;id=100002794484713
https://m.facebook.com/story.php ... ;id=100002794484713

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Di telegram, search channel AEFI Kematian Vaccine Covid Malaysia.

Boleh baca sendiri, beserta gambar, kes2 kematian mengejut selepas menerima vaccine.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Adoii blastoff oii jgnlaa bkak tred mcm ni.. aku fobia oii
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 05:40 PM | Show all posts
Acaner pembuluh darah boleh bengkak? GWS pacit.

Dulu nmpk 2-3 org ckp kena masuk wad sbb sesak nafas kat ig. Mebi elok pemberian vaksin slow. Takdalah bersesak hospital dgn pesakit covid & org yg kena kesan vaksin.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Inadori replied at 5-8-2021 05:23 PM
Side effect seperti ini perlu diketepikan sahaja. Dah takdir nak berlaku. Badan dia yg tak terima. B ...

Kalau takde side effect setakat demam ker memang la senang perlekeh kan sis.....

Sekarang yang jenis kena operate, kena cacat, saraf mati,bleeding, mati katak....

Kat mana tempat nak luahkan? Tu semua costly sis nak berubat nak check up semua. Kena terima Qada dan Qadar? Gitu....?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-8-2021 05:43 PM | Show all posts
Inadori replied at 5-8-2021 05:39 PM
Di telegram, search channel AEFI Kematian Vaccine Covid Malaysia.

Boleh baca sendiri, beserta gam ...

setengah org phone tak mampu tanggung memori tinggi, sebab tu depa tak nak install telegram, so kita post sini utk depa baca
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-8-2021 05:48 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 5-8-2021 05:52 PM

Kes Keenam


http://t.me/AEFICOVIDVAX

Ases Rased, 33

14.7.2021 Vaksin Sinovac dos 1
Slps bbrp hari vaksin, Positif Covid
Warded Hospital Selayang
Discaj

Sesak nafas di rumah
Warded Hospital Ampang
Positif Stage 3-4
Disahkan alami pendarahan ulcer dan ada kencing manis  

1.8.2021 Rakan muatnaik kata ditidurkan di ICU Hospital Ampang
3.8.2021 3.20 pagi Meninggal dunia







Innalillawainnalillahirojiun
Allah Allah Allah ..
Aku mcm tak percaya ..
Sahabat Takaful Adam Aziz Rasid telah pergi buat selamanya..
Selepas beberapa hari vaccine positive , warded Di hospital Serdang. Discharge .. masuk balik Hospital Ampang stage 3-4 ditidurkan, ada berita kata , ada Pendarahan Di dalam perut..
Arwah ni sihat je Sebelum ni. Main bola pun boleh lari.. Allah ..
Makin hari makin murung la tengok kawan sorang2 pergi.
Kenapa tak Fulllockdown kerajaan Malaysia oi!
Kes meningkat ..
Tutup semua mcm 1st PKP
Tutup tempat Vaccine tu!
Damai la kau  disana adam..
Orang baik Allah Sayang ..
Al-Fatihah buat Arwah Ases Bin Abdul Rasid



https://www.facebook.com/azrin.agimz/posts/10219580200955298



Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 5-8-2021 05:43 PM
setengah org phone tak mampu tanggung memori tinggi, sebab tu depa tak nak install telegram, so ki ...

Cuba ko post bulan July punya death, bulan July banyak mati vaxx Sinovac.

Sebelum2 tu Pfizer,Az.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list