Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
4163
View
36
Reply

[Dunia] Bumi semakin tenat

[Copy link]

Author: safriehalim    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-8-2021 02:31 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by safriehalim at 3-8-2021 03:04 AM

#Repost @ourplanetdaily

Wildfires have erupted around the world; the most devastating in Turkey.  Italy, USA, Spain, France, Cyprus, Finland, Lebanon, Canada & Greece have also had terrible fires! There has been severe flooding in Germany, China, Italy, Belgium & Netherlands. Hail bigger than tennis balls has rained down in northern Italy, and its even snowed in Brazil!

The second largest river in South America, Paran River, is currently suffering from a severe drought, and weve seen tornadoes in Czechia.   

228253186_348365023542136_2417040633443849719_n.jpg
230218436_204273081660693_7852289751395172602_n.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 02:49 AM From the mobile phone | Show all posts
mmg teruk

segala jenis bencana jadik sekaligus
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 03:28 AM | Show all posts
balasan kerakusan manusia...
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 03:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Habis masa zaman ice age tu kau nak kata binatang gajah mammoth ka yang buat bumi rosak dekkkk? Its just a cycle dek. Zaman dinosaur dah berlalu, zaman ice age dah berlalu, now tiba masanya zaman spesis babi (read: manusia durjana) pulak untuk berlalu pergi dekkk! Mother nature tersenyum sinis dek!
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 06:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Towards the enddd..
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 06:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Sebabtu penempatan/penghijrahan manusia ke marikh tidak kelihatan lucu lagi macam dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 07:04 AM From the mobile phone | Show all posts
pooh~key replied at 3-8-2021 03:40 AM
Habis masa zaman ice age tu kau nak kata binatang gajah mammoth ka yang buat bumi rosak dekkkk? Its  ...

Agreed lol

Konon nak push climate change movement bagi fund berbillion billion sekadar main sentiment je nampaknya tapi apa agenda behind.

Ni kalau tak cukup fund ada la tu another Greta thunberg nak bagi emosi penduduk dunia
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 08:21 AM From the mobile phone | Show all posts
likilu replied at 3-8-2021 07:04 AM
Agreed lol

Konon nak push climate change movement bagi fund berbillion billion sekadar main sen ...

Tulah sisi. Gigihlah nanti diorang cari HOW DARE YOU version 2.0 sister. Kohkohkohkohkoh!
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 08:27 AM From the mobile phone | Show all posts
pooh~key replied at 3-8-2021 08:21 AM
Tulah sisi. Gigihlah nanti diorang cari HOW DARE YOU version 2.0 sister. Kohkohkohkohkoh!

Aku cukup menyampah dgn budak tu.  Patut pun si Jeremy Clarkson bahasakan dia.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 08:39 AM | Show all posts
whatever bad things human do to nature..natures always win
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 08:47 AM From the mobile phone | Show all posts
pooh~key replied at 3-8-2021 03:40 AM
Habis masa zaman ice age tu kau nak kata binatang gajah mammoth ka yang buat bumi rosak dekkkk? Its  ...

Kann... moga spesis babi politik dihanco di malapetaka ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 08:48 AM | Show all posts
Climate change..biasa la yg musnahkan pun manusia yg rakus jgk..akhir zamanharap2 china tenggelam...
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Moga2 mesia dilindungi drp bencana alam seteruk itu.. musim tengkujuh nak mai lagi baper bulan ni..
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 09:10 AM From the mobile phone | Show all posts
i pun perasan summer kali ni agak dasyat, kat kanada suhu sampai 40 ke 50 degree celcius, berbillion kerang2 kepah baked masak atas pantai, salmon dlm sungai boiled jd salmon rebus, tmpt lain hujan batu, banjir di china and germany, taufan baru ni kat china gak..kwsn equator yg selamat mcm malaysia, venezuela atau afrika tgh
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 09:54 AM | Show all posts
likilu replied at 3-8-2021 07:04 AM
Agreed lol

Konon nak push climate change movement bagi fund berbillion billion sekadar main sen ...


Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 09:56 AM | Show all posts
pooh~key replied at 3-8-2021 08:21 AM
Tulah sisi. Gigihlah nanti diorang cari HOW DARE YOU version 2.0 sister. Kohkohkohkohkoh!

Greta Thundirbird : saya mencadangkan seluruh dunia lockdown sekali setiap 6 bulan untuk menimbangi kerosakan dunia
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Get ready laa koranggg..
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
dulu kata nya tahun 2020 masuk zaman ais batu mini.tak jadi ke?
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 12:04 PM | Show all posts
Semoga kita bersedia dalam menghadapi segala kemungkinan
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 3-8-2021 08:47 AM
Kann... moga spesis babi politik dihanco di malapetaka ni

Semoga dapat reset balik, sister oiii.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list