Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
5999
View
152
Reply

Jom kita jahit pelitup muka

[Copy link]

Author: FanTasyCreaTioN       Show all posts   Read mode

Post time 2-8-2021 02:54 PM | Show all posts |Read mode
Jom!!~ kongsi pelitup muka yang korang jahit


FC salah seorang yang tak boleh guna pelitup muka yang di jual kat pasaran tu ...
memang akan bersin di buat nya ...

Pelbagai pelitup muka yang FC dah buat ... dengan macam2 jenis penyambung nya juga ...

Gaya bertali juga yang selesa pada FC ...

ni dari Thread terdahulu :
https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1200516


ni baru jer siap jahit tadi ...
mask12.jpg

ni lama dah buat
mask.jpg


Rate

3

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 03:18 PM | Show all posts
Cantik, TT orang Sarawak ke?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-8-2021 03:19 PM | Show all posts
mask7.jpg


FC ikut paten ni

mask16.jpg


cuma FC ubah guna tali ...
mask11.jpg

terbalik kan ...
mask13.jpg

lukis corak dulu pastu gunting ...
mask2.jpg

mask9.jpg

4 bahagian yang sama

mask10.jpg

jahit depan tu dulu ...cantum jadi 2 bahagian ...

mask3.jpg


gunting kecik2 jangan sampai terkena bahagian jahitan ...macam dalam gambar ... ni nanti supaya bila kita terbalik kan ... dak la keras kejung ...
mask4.jpg


bahagian luar bertemu bahagian luar

dan yang FC tunjuk arrow tu .... kita jahit tali nya di situ ...

mask8.jpg


mask5.jpg


jahit keliling ... tinggal kan bahagian arrow hijau tu ...

mask6.jpg


terbalik kan dan jahit keliling nya
mask12.jpg

Siap!!~






Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-8-2021 03:20 PM | Show all posts
Rockafella replied at 2-8-2021 03:18 PM
Cantik, TT orang Sarawak ke?
Terimakasih ...
lebih suka jenis bertali gni...

Ha'ah orang Sarawak


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-8-2021 03:37 PM | Show all posts
ni versi2 lama yang pernah FC buat ... menggunakan penyambung ...

mask15.jpg

ni penyambung nyer FC jahit terus sebab penyambung tu asyik ilang ja
mask17.jpg



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 05:26 PM | Show all posts
rajin betul..gud job tt

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-8-2021 05:41 PM | Show all posts
Terimakasih

Selamat Datang ke dunia FC ...

Jom la menjahit ...

ngah pikir untuk tutorial seterus nya ...


Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 05:44 PM | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 2-8-2021 05:41 PM
Terimakasih

Selamat Datang ke dunia FC ...

idok la ambe nak menjahit..karang terjahit tangan pulak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-8-2021 05:49 PM | Show all posts
xpdckelate replied at 2-8-2021 05:44 PM
idok la ambe nak menjahit..karang terjahit tangan pulak
boleh offer rega special tu ...

buy 1 dapat dua

pelitup muka dan tangan tukang jahit nya ...

FC rasa ... kalo offer kat C.I nun... berduyun2 yang nak



Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 07:55 PM | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 2-8-2021 05:49 PM
boleh offer rega special tu ...

buy 1 dapat dua

haaaaa..lain mcm offer dia tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 01:59 AM From the mobile phone | Show all posts
xde mesin jahit

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 04:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Mask FC Ada filter X? Kain apa yg sesuai utk buat DIY face mask? Kita baru terkial2 nak belajar menjahit. Kita Ada mini sewing machine yg telah menjadi tukun sebab x reti nak guna. Baru beli Singer Handheld mending machine. Still struggling....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 05:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Cantiknya, fc boleh ambil order ni.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 06:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Kain batik kan?  Dulu masa makcik kak sarah dok Sarawak... Ada byk helai corak mcm ni.. Cantik

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 07:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Aduhai
Iols.kagum dgn orang pandai jahit ni
Iols tak reti
Dolu masa kemahiran.hidup.pung mak.n cikgu iols.tolong jahitkan.projek..huhu...
Entah kenapa..

Iols suka mask kain gini..sebab cantiks..hehe..
Tapi kat dalam pakai mask biasa juga..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 07:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Baru2 ni nmpk design yg mcm mask k95
Pastu ada design tu boleh selit mask 3 layer tu dgn mask kain. Cantik2..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 07:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Buat mcm ni fc..
Lawa.. Shopee_db6c52be64fba34429b2d601472c6321.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Rajinnya TT
Hari tu buat resin
Ni handmade mask

Kreatif!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Kreatif dan rajin TT. Jeles tengok org pandai menjahit. Acik ni nak jahit kain koyak pun malas... Adoiiii

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kaedahnya at 3-8-2021 10:26 AM

ada buat jugak. tapi lama dah time PKP 1.0 dulu
IMG_20200608_231839_644.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list