CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: sarah82

[Persahabatan] Social Chit Chat 6

  [Copy link]
Post time 10-8-2021 09:04 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 10-8-2021 08:58 AM
Assalamualaikum.. good morning.... lama x nampak awak... sihat x? hehhehe cake gula hangus jeee..  ...

Wa'alaikumsalam mod Den alhamdulillah, sihat. Ni tgh bekpes la ni. Toast kosong je mod. Nak abiskan. Sedap toastem gardenia pandan nih.


Wah, bekpes nasik ambengg la ni? Bon appetit!

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2021 09:06 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 9-8-2021 08:07 PM
Aku update dah tadi... Still x ada progress..

Dia xde la terus dpt. Mgkn hr ni la kot? Tp hang kata menantu opah hang dah masukkn nama kan? InshaAllah, ada nnt tu. Ada hikmah gak dpt lmbt sikit. Mcm aku hr tu, p hospital nk jab, alhamdulillah, x crowded. Cepat la settle.
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2021 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Scheherazade replied at 10-8-2021 09:04 AM
Wa'alaikumsalam mod  Den alhamdulillah, sihat. Ni tgh bekpes la ni. Toast kosong je mod. Nak  ...

sedap!! tapi i selalu yg butterscotch tu..xyah letak apa gitu je.... sedapp..... tu la dpt nasi ambang free.... nak turun dah ni.... good day sche.
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2021 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 9-8-2021 08:05 PM
Ziplock senang kan.. Aku ada simpan ziplock dari tudung2 aku beli.. Senang nak boh barang

A'ah. Aku suka. Senang nk simpan segala benda. Aku mmg beli pelbg saiz, senang bila travel - buh charger, buh socks, buh hat kecik2, pastu bwk extra utk buh baju dah pakai. La ni, beli utk store food la. Aku kan paranoid sikit, hahahaha. Bila mai delivery vege, aku akan cuci n salin siap masuk ziploc bags nih b4 masuk fridge. Tu yg happy bila dpt free, saiz utk simpan sandwich je pun, but still berguna bg aku
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2021 09:11 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 9-8-2021 07:34 PM
Aku ambik loratadine dan nasal spray utk sinus/resdung aku. Dan mula ambik metformin utk PCOS..

Aku nasal spray ada tp jrg guna. Yg ni yg biasa punya, utk bersihkn hidung. Hang ada pcos ka?
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2021 09:13 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 10-8-2021 09:09 AM
sedap!! tapi i selalu yg butterscotch tu..xyah letak apa gitu je.... sedapp..... tu la dpt nasi am ...

Ni pestaim den try mod. Sedap yg pandan ni. Den pun toast pastu mkn mcm tu je, x buh ada sbb ada rasa manis + ada cam dessicated coconut kt dlm.

Err, dah turun mkn, x masuk chat sini dah ka mod?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-8-2021 09:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Scheherazade replied at 10-8-2021 09:11 AM
Aku nasal spray ada tp jrg guna. Yg ni yg biasa punya, utk bersihkn hidung. Hang ada pcos ka?

Yap.. Skrg baru mula ambik ubat.. Hahahahaha.. Dan aku ambik supplement ovasitol juga..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-8-2021 09:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Scheherazade replied at 10-8-2021 09:09 AM
A'ah. Aku suka. Senang nk simpan segala benda. Aku mmg beli pelbg saiz, senang bila travel - buh c ...

Muahahahaha.. Ingatkan aku seorg ja suka bih barang dlm zip lock.  Ni aku tgk cabel box aku sampai.. Nak tgk kemas tak bila boh cabel dlm box tu.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-8-2021 09:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Scheherazade replied at 10-8-2021 09:06 AM
Dia xde la terus dpt. Mgkn hr ni la kot? Tp hang kata menantu opah hang dah masukkn nama kan? Insh ...

Bukan menantu opah.. Tapi cucu menantu arwah tok Sharifah...
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2021 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 10-8-2021 09:23 AM
Yap.. Skrg baru mula ambik ubat.. Hahahahaha.. Dan aku ambik supplement ovasitol juga..

Oh, jd ambik 2 benda la utk pcos. Good2.
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2021 10:04 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 10-8-2021 09:25 AM
Muahahahaha.. Ingatkan aku seorg ja suka bih barang dlm zip lock.  Ni aku tgk cabel box aku sampai ...

Cable box tu besar mana?
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2021 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 10-8-2021 09:25 AM
Bukan menantu opah.. Tapi cucu menantu arwah tok Sharifah...

Oh, okie dokie yo! Hang masih keep in touch dgn depa kan? Moga2 dpt appmt lps nih
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-8-2021 10:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Scheherazade replied at 10-8-2021 10:03 AM
Oh, jd ambik 2 benda la utk pcos. Good2.

Yap.. Spearmint tea aku minum pagi dan ptg.. Kurang sikit ambik kopi.. Hihihi.. Nak tukar susu dari dairy based ke plant based.. Aku segan dgn family opah.. Jadi aku layan je susu lembu.. Muahahaha.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-8-2021 10:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Scheherazade replied at 10-8-2021 10:04 AM
Cable box tu besar mana?

Kecik saja.. Aku beli rm2.50..utk simpan 1 cabel.. Nanti sampai aku buat video.
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2021 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Scheherazade at 10-8-2021 10:14 AM

Aku turut berasa sedih dgn berita pemergian Sarah Raisuddin. Semoga rohnya dicucuri rahmat & ditmptkn di klgn org beriman.

Lagu Rabbani ni fave gak - mmg tiap kali dgr, meremang rasa.


bila hayati liriknya. Peringatan utk diri.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-8-2021 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Scheherazade replied at 10-8-2021 10:05 AM
Oh, okie dokie yo! Hang masih keep in touch dgn depa kan? Moga2 dpt appmt lps nih

Hari2 aku msg makcik...
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2021 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 10-8-2021 10:07 AM
Yap.. Spearmint tea aku minum pagi dan ptg.. Kurang sikit ambik kopi.. Hihihi.. Nak tukar susu dar ...

Dah cuba ka kopi buh butter tu? Penah minum teh pudina ni masa meeting kt mana hr tu ntah. X baper suka la, huhu.
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2021 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 10-8-2021 10:07 AM
Yap.. Spearmint tea aku minum pagi dan ptg.. Kurang sikit ambik kopi.. Hihihi.. Nak tukar susu dar ...

Awat hang nk tukar ke plant based? Ada allergy ka? Mcm ada sorg kwn aku, dia kena minum almond milk saja.
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2021 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 10-8-2021 10:14 AM
Hari2 aku msg makcik...

Alhamdulillah, teruskn ukhuwah yg ada
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-8-2021 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Scheherazade replied at 10-8-2021 10:25 AM
Awat hang nk tukar ke plant based? Ada allergy ka? Mcm ada sorg kwn aku, dia kena minum almond mil ...

Aku baca utk pengidap PCOS.. Mmg digalakkan ambik plant based.. Tapi ada juga dietician komen.. Jgn berlebihan.. Bersederhana.. Sbb kita tau badan kita apa yg sesuai.. Gula pun aku slowly cut sampai skrg aku boleh minum kopi dan teh tanpa gula.. Dulu rajin order tealive..skrg.. Dalam masa 6 bulan ni.. Baru 4 kali minum.. Tu pun.. Sbb cucu opah belikan.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-7-2022 08:10 PM GMT+8 , Processed in 0.087268 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list