Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
13723
View
101
Reply

"Tomato Penyek, Potong Telur Melintang! Ini Ja Level Haflin Aziz Masak?"

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-8-2021 03:18 PM | Show all posts |Read mode




Isteri ahli politik yang hangat diperkatakan, Datin Seri Haflin Nazri Aziz sentiasa menjadi perhatian. Terbaharu hidangan makanan yang kononnya diinspirasikan dari filem Eat, Pray Love dibintangi Julia Roberts pula dikritik netizen.


Manakan tidak, hidangan tersebut didakwa tiada rupa makanan yang sepatutnya. Dengan potongan telur secara melintang serta tomato yang dipenyek, ini yang dicetak dalam buku resipinya?






Foto : Twitter




Ianya turut dipersetujui oleh netizen lain yang mengatakan hidangan yang disediakan Haflin, 39 tidak menyamai makanan Julia Roberts pun. Perasan ke?




Malahan, yang sebenarnya sarapan pagi di dalam filem tersebut bukanlah tomato yang dilenyek. Ianya sebenar  ikan salmon!







Foto : Pinterest



Bagi netizen, hidangan yang tidak menepati piawaian seperti tampak kering, asparagus bersaiz besar, potongan tidak bersimetri dan pelbagai lagi menjelaskan yang Haflin tidak pandai memasak tetapi acah-acah.



"Aduh, delusional betul minah french celup ni."




Foto : Ig



Jadi, apa pula pandangan anda? - CARI







Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Pelin oi. Takyah la try hard sgt k. Jgn lupa masuk french class balik tau. Hauk sgt speakingnya
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Jgn komen. Die bukan suka provok marhaen ke
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Mekkk ni selayaknya masak jahh lauk Pauk budu ,petai,jering... baru sesuai dengan muka tu
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Kahkah {:smile french celup tak sadar diri {:laugh
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Oi nazri ko tak malu ke dapat bini perangai gini?

Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Lawak do. Dia launch buku masakan jemput tin eina taw. Siap bg copy. Walhal eina tu bertiang pandai masak. Kau rasa?
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Mana dia kisah tu. Tapi memang cara potongan telur tu pun failed. Tomato pun nampak tak menyelerakan
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
hahah iols kesian kt dia ni
buat apa2 pun mesti kena taji dgn netizen
kering betul hati dia ya
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Muka budu acah2 nak inspired omputih.. plis la..
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 05:01 PM | Show all posts
Laaa tu je yg hok mu inspired
AHAJAJHAHAHHAHAHA
gelak kan dia
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 05:03 PM | Show all posts
Haflin diam2 pepagi dah masak nasi berlauk
Gambar tu teatime dia je
acah2 yuu
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 05:17 PM | Show all posts
kesian die ni..mude2 dah hancurkan hidup sendiri...

now semua orang pun tau tahap level brain die dengan masakan gitew... aiyoo
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Inspired jadah..ferfelin sgt..
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Plating itu tersangatlah hodoh dan tidak menyelerakan langsung

Budak tadika pun pandai lagi plating
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 06:26 PM | Show all posts
konfiden level tinggi ya ko ni haplin...

plating huru hara mcm tu pon ko berani up
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 07:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Siapa lah yang ajar dia masak.. Buat buku masak yang beli tu tah2 nak ambik hati jer..
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
suruh jelaaa maid masakkkk
nampak bebeno hauk nyaaa
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Apabila baroques masak camni la jadi nya {:childlike
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Jauh beza betul dengan yg diinspiredkan tu.  Buat malu french people je.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list