Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
123Next
Return to list New
6183
View
54
Reply

"Letih Lah, Artis Jilat Kerajaan Ni"

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-8-2021 03:13 PM | Show all posts |Read mode






Beberapa orang artis didakwa netizen sebagai mengeluarkan kata-kata provokasi berdasarkan laporan berita yang tidak tepat. Ini kerana golongan ini hanya membuat komen yang berat sebelah dan seolah-olah menjilat kerajaan.

Antara artis yang disebut ialah Achey, Linda Rafar, Dato Seri Vida, Chef Wan dan beberapa orang lagi.




Foto : Twitter


Bagi golongan pemprotes, mereka hanya mahukan berita yang dilaporkan secara adil dan jika ada komen sekalipun, biar lah secara membina.

Namun, sebaliknya bagi segelintir artis yang hanya mengambil dari satu aspek sahaja.








  




Manakala artis seperti Chef Wan telah menjelaskan bahawa video yang disebarkan rakan artis sebenarnya berlaku di Sydney, Australia.



  





Begitu juga dengan jurusolek, Syedewa yang menjelaskan dengan lebih rasional.



Foto : IG



Jadi, anda rasa artis perlu menyokong mana-mana parti politik atau atas pagar saja untuk lebih selamat? - CARI






Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam puppet masing2
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 03:22 PM | Show all posts
artis ni kan ramai followers....so their influencing spread tu luas....utk rasa makanan pun being paid...ko rasa?

tapi apa pun...sepatutnya tak perlu artis yg so called influencer ni menjadi minyak petrol....as unfortunately your views and your statement, pentaksub2 ko terus telan .....and in reality artis ni tak tau the whole story....

wahai sang artis....lain la....ko mmg tau bebetul sesuatu peristiwa and context yg diperjuangkan tu compom2 salah....then yes, ko boleh komen and make statement....tetapi jika ko pun tau citer cedok sana sikit...cedok sini sikit....pastu ko buat ko punye statement...pastu pentaksub ko orang percaya and terus terbakar semangat....then what?....ko orang artis ke yg nak bela nasib pentaksub2 ko if anything happened to them???
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 03:37 PM | Show all posts
Jap, ko ade kebebasan untuk x sokong kerajaan.
So diorang pun ade kebebasan untuk sokong.
Aku x berpihak ke mana2, but x adil la untuk ko x puas hati sbb orang lain x sependapat dgn ko.
Ko sendiri pun bukan tau hal sebenar.
Just cerita dari mulut2 orang lain, spekulasi.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Lantaklahhh..masing2 ada corak pemikiran berbeza.nak sokong kerajaan..nak jadi pembangkang..macam vaksin jugak..ada pro dan antivaks.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya sokong rakyat. Berhimpun camni kesannya balik kat rakyat bukan kat org atas nun. Nk buat p rumah menteri yg ko nk tumbangkan. Nk lompat bunuh diri, bunuh diri situ. Yg covid kumpul ramai2 situ.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by haruslah at 1-8-2021 04:08 PM

Utk politik, setiap org ade pilihan
Lantak lah nak kata ape pun. Asalkan x sokong membabi buta...ni kalau x sokong je nak tuduh penjilat....
Dah mmg kes semalam ni menyusahkan jer...igt geng2 menteri tu nak dengar ke takat protes mcm ni....
Yg join pun budak2 muda melayu, ntah2 belum daftar mengundi pun....

So called lawyer tu nye justifikasi yg ade simtom x boleh join la ape la...so kelakar. Ko igt yg xde simptom brp ramai lak
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul juga. Covid-19 juga berjangkit tanpa paksaan.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku sokong kerajaan gagal

Yg pi demo #lawan lain kali pakai full set ppe
Baru tegap demo korang
Takde org nak pertikai pasal cobit bertebaran
Jangan lupa lepas demo ada team yg sanitize jalan2 tu sanitize tiang2 jambatan tu dgn kaki lima
Baru boleh #lawan - sop apa yg x kami turutkan?!?

Hampas kelapa banyak guna
Hampeh kerajaan perosak negara
Cheeewahhhh
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 06:02 PM From the mobile phone | Show all posts
anakmak replied at 1-8-2021 05:30 PM
Aku sokong kerajaan gagal

Yg pi demo #lawan lain kali pakai full set ppe

I sokong penuh.
Setuja uols cakap. Kalau da macam2 SOP buat tapi kes covid masih tinggi juga
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Lebih jijiksss retis2 kepam sendu yang taksub dengan osimmm..
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 06:58 PM | Show all posts
dah vaksin why not? lagi2 KL dah 100% vaccinated katanyeh....
biarlah org nak protes... iols ok jah asalkan berkumpul dengan aman... macam doktor kontrak buat haritu...
kalau tak protes macamni lagi la kayangan tu semua tak sedar diri yach...
sibuk terpekik anti ICERD la... isle terancam la... ujong2 yg derhaka dekat soltan2 UMNGOK juaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Org msia ni asal orag bagi pendapat yang bertentangan dgn pendapat dia terus di cop "jilat" terima jer lah apa pendapat orang lain.. X semua orang otak dia fikir sama macam kita.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
taikkk tahulahhhhhh. abgnon malas layan dah
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
setiap zaman ada bebudaks muda buat demo
dulu 98, bersih, pastu yang ni
tunggu dan lihat jelaa

yang aku tahu kalau kome kena kobid hasil demo ni, pandai2 laa hidup cari oksigen yach!
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku x rasa lah chef wan tu jilat kerajaan. Dia selalu je kutuk kerajaan. Plus dorang jilat pun bknnya dpt apa2 projek cam dulu. Industri seni hampir lumpuh kan skrg
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
I dont think artis2 ni jilat kjaan dgn keluarkan statement mcm tu. They just tak happy fikirkan implication demo mcm tu. Takda simptom tak yah join demo, ye la..berapa byk kes positif sbb takda simptom. Sebaiknya duk umah je kalau takda urusan penting. Puak2 muda ni acah2 terre la nak lawan kjaan. Bukan mcm tu caranya being selfish susahkan org keliling. Balik umah dari demo duk umah ayah mak jangkit covid kat depa.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Org dok rumah nak kurangkan kes. Tak kerja tak niaga. Nak jumpa mak bapak. Ah malas aku nk ckp. Protes bodoh dijalanan menambahkan beban hospital.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 10:01 PM | Show all posts
usahkan US masa BLM...thai,indon pun demo  jugak thn lepas. takde benda pun.elehh kecoh
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
sebaik2 khlifah ali & umar pun ramai yg x suka hingga dibunuh.. so x pelik la tiap kerajaan ada yg x suka.. tu demokrasi kn.. tp nk bangkang kena bijak.. jgn nmpk kebodohan kita.. jgn jadi lalang..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list