Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
24548
View
288
Reply

[Persahabatan] Of coz SIZE MATTERS. Nobody want small cup of coffee

[Copy link]

Author: sarah82    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-8-2021 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by sarah82 at 1-8-2021 09:29 PM

f394c559104b9d168dc652fa6d4e4dae.jpg

Mcm lucah je kan tajuknya

Tapi apa yg kita nak sembang dan kongsi kat sini adalah berapa kali kita minum kopi sehari.. Jenama biji coffee yg kita suka.. Tips utk bancuh/brew kopi sendiri,  jenama mesin kopi yg angpa guna dan apa2 saja la berkaitan kopi.. Hatta nak komen OT pun x apa.

Ni iols nak share cara iols buat kopi guna moka pot.
Maafkan kelukaan di tangan.. Kena cakar dgn supervisor gendut sebab iols tenyeh badan dia dgn wipes utk bagi wangi



Iols seru @pearl.silver sebab dia punya idea buka thread ni

Rate

3

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 01:29 PM | Show all posts
iols minum coffee 1x je sehari cold americano
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 01:30 PM | Show all posts
tapi aritu iols try cold brew kat starbucks sedap juga. dia campur pulak dengan pineapple rasa mcm long island pula. hihihi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2021 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 1-8-2021 01:29 PM
iols minum coffee 1x je sehari cold americano

Fuhhhh.. Nanti nak cari resepi americano yg sedap.. Boleh share kat sini.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2021 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 1-8-2021 01:30 PM
tapi aritu iols try cold brew kat starbucks sedap juga. dia campur pulak dengan pineapple rasa mcm l ...

Cold brew item tgh otw dari China.. Nak buat sendiri. starbucks mahaiii.. Poket iols poket makcik bawang B40

Muahahahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 01:33 PM | Show all posts
sarah82 replied at 1-8-2021 01:31 PM
Fuhhhh.. Nanti nak cari resepi americano yg sedap.. Boleh share kat sini.

alamak.. meols tak buat sendiri. meols beli je.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy plg maksimum mnum 3 kali sehari. Kalau yang bancuh sendiri suka jenama Nescafe campur dengan krimer manis Gold Coin. Untuk rasa kopi yang ori sy suka jenama tempatan dari Tenom iaitu Tong Fah. Ni sy suka sebab xde rasa masam. Kalau 3 in 1 sy suka white coffee jenama Old Town perisa Hazelnut. Mesin bancuh kopi xde sbb sy miskin
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 01:35 PM | Show all posts
sarah82 replied at 1-8-2021 01:32 PM
Cold brew item tgh otw dari China.. Nak buat sendiri. starbucks mahaiii.. Poket iols poket makcik  ...

bukan beli coffee machine lagi mahal ke? iols tgk kat harvey norman coffee maker semua ribu2. iols beli je lah secawan baru 5-8 ringgit kalau americano tu
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 01:36 PM | Show all posts
Olumis replied at 1-8-2021 01:34 PM
Sy plg maksimum mnum 3 kali sehari. Kalau yang bancuh sendiri suka jenama Nescafe campur dengan krim ...

takda lah miskin mana ko boleh bancuh nescafe 3x sehari
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2021 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 1-8-2021 01:33 PM
alamak.. meols tak buat sendiri. meols beli je.

Iols buat sendiri skrg.. Sekali sekala baru beli kopi dari hipster cafe..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2021 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Olumis replied at 1-8-2021 01:34 PM
Sy plg maksimum mnum 3 kali sehari. Kalau yang bancuh sendiri suka jenama Nescafe campur dengan krim ...

Uish.. Jangan komen miskin.. Tapi rezeki tak ada lagi utk beli mesin kopi.. Anyway.. Iols sarankan beli moka pot

Harga under 50 saja iols beli.. Tak ada jenama..
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 01:38 PM | Show all posts
sarah82 replied at 1-8-2021 01:36 PM
Iols buat sendiri skrg.. Sekali sekala baru beli kopi dari hipster cafe..

nengok coffee machine tu mcm best juga kalau ada. tapi semua harga mahal2 lah ribu2. iols ni minum kopi sehari sekali mcm tak berbaloi lak nak beli buat sendiri
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2021 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 1-8-2021 01:35 PM
bukan beli coffee machine lagi mahal ke? iols tgk kat harvey norman coffee maker semua ribu2. iols ...

Mesin kopi ada harga marhaen... Iols ada arissto.. Ada juga portable hand pump utk espresso dan portable electric espresso maker.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2021 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 1-8-2021 01:38 PM
nengok coffee machine tu mcm best juga kalau ada. tapi semua harga mahal2 lah ribu2. iols ni minum ...

Ni mesin kopi harga marhean.. Boleh kita beli..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2021 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sarah82 at 1-8-2021 01:46 PM

Ni mesin kopi harga bawah 300..
Screenshot_20210801-134250_Lazada.jpg

Ni pulak mesin2 kopi yg iols miliki

Portable hand pump
20210417_155519.jpg

Electric Espresso Coffee Maker 20210604_175648.jpg
20210604_162046.jpg

Arissto
20210302_003755.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 01:48 PM | Show all posts
sarah82 replied at 1-8-2021 01:45 PM
Ni mesin kopi harga bawah 300..

byk coffee maker chuols. sehari berapa kali chuols minum kopi ni
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 01:50 PM | Show all posts
sarah82 replied at 1-8-2021 01:39 PM
Mesin kopi ada harga marhaen... Iols ada arissto.. Ada juga portable hand pump utk espresso dan po ...

arissto ni yg kena pakai capsule tu kan. chuols beli ke rental
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2021 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 1-8-2021 01:48 PM
byk coffee maker chuols. sehari berapa kali chuols minum kopi ni

Sehari 2 kali.. Iols. Hidup ala2 nomad.. Jadi tu ada byk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2021 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 1-8-2021 01:50 PM
arissto ni yg kena pakai capsule tu kan. chuols beli ke rental

Yap pakai capsule.. Iols beli.. Hanya tiap2 bulan kena beli capsule dia.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka minum kopi tp hubby x suka..last minum kopi mse dlm pantang bln 5 aritu..dlm pantang kne rengat..tukang urut suggest kn minum kopi utk kurangkan rasa sakit tu..alhamdulillah lpas minum rasa lega...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list