CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 5992|Reply: 38

"Babi, Penat Gila" - Pandalela Rinong & Jinq En Hibur Rakyat Malay

[Copy link]
Post time 28-7-2021 10:29 AM | Show all posts |Read mode



Biarpun gagal membawa sebarang pingat Olimpik buat Malaysia, namun kelibat pasangan Pandalela Rinong dan Leong Mun Yee dalam acara platform 10 meter seirama wanita tetap menggembirakan peminat sukan negara.


Namun apa yang lebih menariknya ialah apabila stesen televisyen berjaya menangkap aksi mencuit hati daripada Pandalela yang menyebut perkataan babi setelah keputusan diumumkan.


Ianya mendapat perhatian netizen sekaligus membuktikan bahawa dia anak jati Malaysia.








Foto : Twitter





Bagi netizen, ianya adalah perkataan yang hanya disebut oleh orang Malaysia ketika mengekspresikan rasa kecewa dan marah.



Terdahulu, seorang lagi atlit Olimpik, Jinq En juga turut menyebut perkataan 'penat giler' yang sangat kerap diucapkan oleh orang Malaysia ketika kepenatan.






Foto : Twitter





Ianya dipersetujui dengan rata-rata netizen turut memuktamadkan 'babi, penat giler' sebagai ayat yang popular saat ini. Malahan ada pula yang memberi komen mengenai parlimen pula.






Foto : Twitter




Apa pun, itu reaksi spontan, anda pun sama ke? - CARI


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-7-2021 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Skuau at 28-7-2021 10:43 AM

Sib baik bkn P,B,K,L,C.........
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Iolls ada perasan jugak smlm dia sebut babi tu. tp semalam tgk lela ngn mun yee tu mcm takde chemistry. Agaknya sebabtu la hauk je perfomance smlm. Atau mungkin hati hitam iols je yg berprasangka. Ter ot pula saiya
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 10:47 AM | Show all posts
si pandalela ni iollss rasa better dia fokus on single diving je la..kadang ksian bila dapat pasangan x selari dgan dia konfem prestasi hauk punya..kalu iollss pun da maki kat situ terus..ahhahaha
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 11:05 AM | Show all posts
rio olympic yg dia menang silver tu dia partner dgn chinese lagi satu tu. this year dia masuk 3m kot. mun yee ni dah tua patut da boleh jadi jurulatih dah. Boleh la latih pelapis muda macam china competitor diorg tu.. 15 tahun dah gold..
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Babi..hahah....so malaysian....
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
haha iols klu marah sgt pun carut babik jugak
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 11:59 AM | Show all posts
kalau PR dpt pasangan yg bagus, mesti ada chance dpt medal smlm... LMY ni da tua weiii... x konsisten da.. patut dia tu bersara aje la... ni sibuk juga nak p olimpik... rosakkan persembahan aje LMY ni...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-7-2021 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahaahhahahahahaha!  {:smile
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 12:28 PM | Show all posts
ok lah tu kata 'babi' menunjuk kekecewaan, kemarahan ..
tapi dia tak tuju perkataan tu kat sesiapa...cuma tujukan kepada situasi pada masa itu yang tidak menyebelahi mereka..
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni mcm bengang je dgn partner dia tu, sblm lompat masing2 mcm xde chemistry
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 12:32 PM | Show all posts
pandalelea - Joong hong duo yg best dalam platform
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 12:46 PM | Show all posts
sfrnna replied at 28-7-2021 11:05 AM
rio olympic yg dia menang silver tu dia partner dgn chinese lagi satu tu. this year dia masuk 3m kot ...

itu ler.. aku tgk china korea ramai atlet muda remaja umo belasan dh hantar olimpik. farah ann, mun yee patut dh jadi jurulatih.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Oooo macam tuq
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 01:06 PM | Show all posts
Babi jugak yg kena.............
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
{:good fuhhhhhh~~
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-7-2021 01:38 PM | Show all posts
haha gelak iols tengok dia caruts babi tu.

tapi ya.. memang pandelela takde chemistry dgn LMY. sbb terjunan & form pun tak sync 2 orang ni. so memang point low lah. maybe kejap je training sama kot? tambah lagi asyik pkpkpkp semua. kesian gak la dedua...
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 02:20 PM | Show all posts
Leong Mun Yee rasanya dh boleh pencen....pencapaian dia statik je xde improvement
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Babi jgk yg bersalah ....simpati iols kt babi....sentiasa dipersalahkan
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 03:09 PM | Show all posts
kalu budak tanding peringkat sekolah, cakap babi tu kire standard budak2 la, tkpe

ni dh bertanding olimpik, cakap babi tu satu kebanggaan ka? mana pi kesopanan kesusilaan?,

minda kelas -3 sgt..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-2-2023 11:16 PM GMT+8 , Processed in 0.111266 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list