CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 10054|Reply: 98

Elvina Tetap Gigih Bekerja Walaupun Suami Kaya

  [Copy link]
Post time 27-7-2021 05:08 PM | Show all posts |Read mode
Berkahwin dengan lelaki kaya dan stabil dari segi kewangan tidak boleh dijadikan tiket untuk kaum wanita goyang kaki dan selesa dengan kehidupan.


Sebaliknya, kaum wanita perlu belajar berdikari dan membina usaha sendiri sekali gus tidak bergantung harap sepenuhnya kepada suami.


Itu pendirian pelakon cantik Datin Elvina Mohamad selepas kerap menerima soalan daripada netizen yang hairan melihatnya masih berkerja seperti biasa biarpun berkahwin dengan seorang usahawan, Datuk Haniff Borhan.


Foto: IG




“Saya selalu dapat soalan seperti ini, ‘kenapa nak berlakon lagi, kan suami dah kaya’, atau ‘kenapa susah-susah nak buat bisnes, kan suami kau dah kaya, minta sajalah suami kau duit’.


“Yang kaya tu suami saya, bukan saya! Kalau suami dah kaya tak boleh kerja lah? Tak boleh berlakon? Tak boleh nak berniaga sendiri? Apalah orang yang mentaliti macam ni,” katanya.


Kata pelakon drama Takdir Yang Tertulis itu, kaum wanita perlu merancang persiapan masa depan kerana apa sahaja kemungkinan boleh berlaku.




  



“Mulalah merancang cari sebuah kediaman, biarlah kecil tetapi selesa. Merancang persiapan untuk masa depan, sebab langit tak sentiasa ada awan. Kadang-kadang hujan sampai petang,” ujarnya lagi.


Tambah Elvina, 26, dia bukanlah seorang yang gemar duduk rumah goyang kaki, makan, tidur, membeli-belah dan mengharapkan duit daripada suami saja.




  



  



“Tak salah kan kalau kita nak berjaya dan kaya hasil usaha sendiri. Saya berlakon sebab minat, saya buat bisnes sebab ini memang cita-cita dari dulu.


“Saya nak jadi usahawanita berjaya dan ketua yang bagus untuk bantu pasukan serta wanita di luar sana yang sama-sama nak berjaya. Jadilah positif okey,” katanya. -CARI


Sumber: Kosmo
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 05:11 PM | Show all posts
cuci...

huhu

sheolss cantik kan... putih betul kulitnya... pakai oren tak terjejas pun
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg video raya bj ijau laki bg duit kepok2 tu ngape? Motif ?
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
cantik dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Kulit dia, berlakon dalam drama tengok HD pun flawless, bersih je kulit {:shy
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Untungla cantik..bakal bersih dr dikecam..
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 05:35 PM | Show all posts
betul, kulit dia cantik... mulussss
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
yeleeee dek nonnnn
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
somi dato scammer mmg la.. kalau tauke balak ke mmg dok rumah jadi tai tai jer.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 05:47 PM From the mobile phone | Show all posts
elok la...masih muda..gagah lg
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Best nya.. pretty n rich..good life smpi mati.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 06:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Suami adik scammer memang la adik kena kerja, kalau suami adik ada Mengah Holding baru la adik goyang kaki.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 06:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Tp xdela kje operator ke kerani mcm kekite ni hikhik
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus laa..konsisten.jangan dah bercerai baru nak berlakon balik.acah2 rindukan peminat ..
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Keturunan Vietnam kemboja mmg cantik.. Hidung mancung, kulit cerah
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Bestnya kalau aku kaya {:laugh
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 08:43 PM | Show all posts
Belum kaya sgtla maknanya. Tgk rabecca, eina azman, goyang kaki duduk rumah bibik berderet
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Minat betul elvina ni.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Lawa elvina ni..
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
suka btl muka dia ni.. nampak lembut air muka
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Kuin keris v60
owhgeeKuin keris v60
Views : 69521 Replies : 1933
Lagu cina
namemysoulLagu cina
Views : 59 Replies : 19
[SBS/Netflix 2021] OUR BELOVED SUMMER - Choi Woo Sik, Kim Da Mi
Rahah[SBS/Netflix 2021] OUR BELOVED SUMMER -
Views : 3550 Replies : 107
Koleksi Foto : Bunga v2
tariKoleksi Foto : Bunga v2
Views : 48359 Replies : 1074
[ILMU MUDAH]: COFFEE (KOPI)..SELAMAT KE?
ipes2[ILMU MUDAH]: COFFEE (KOPI)..SELAMAT KE?
Views : 45138 Replies : 503
PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PENGERING, PETI SEJUK. PROFESSIONAL REPAIR
a开心果PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PEN
Views : 29736 Replies : 507
TV show dan Movie Best di Netflix
NaatashaTV show dan Movie Best di Netflix
Views : 50280 Replies : 337
Brand New Massage Chair Kerusi Urut Healthcare Zero Gravity Space Capsule
冷寂雨-紫雨Brand New Massage Chair Kerusi Urut Heal
Views : 20871 Replies : 627
Wanita maut digilis tren selepas ditolak lelaki kurang siuman
ultra78Wanita maut digilis tren selepas ditolak
Views : 1285 Replies : 31



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-1-2022 10:08 AM GMT+8 , Processed in 0.090131 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list