CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Afna

Thermomix

  [Copy link]
Post time 27-7-2021 09:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau iols ada duit pun iols berminat nak thermomix hahah
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
hollahop replied at 27-7-2021 08:49 PM
For me utk org2 yg xreti masak langsung mmg sesuai la. Kawan i baru kawen. Bini dia pulak jenis yg ...

teh tarik ni i tgk scha buat awal2 dulu kemunculan tm6 dikalangan celebrity. yg best bila siap buih2 la sikit tp lamanya nak buleh ke jadi teh tarik tu.tekan sana sini.
tapi bab2 dessert pelbagai tu mcm tempting la pulakk.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Afna replied at 27-7-2021 12:36 PM
Dlm ig duk lalu lalang. Kit2 benda tah.. tp mcm x secure nk beli. Prototype ka apa.. i assume je n ...

Tokit chuols. Sparuh rege tm6 ni. Baru je launch
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-7-2021 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
munahminah replied at 27-7-2021 09:17 PM
Tokit chuols. Sparuh rege tm6 ni. Baru je launch

Haaa... tq chuols inform.mslh betul kalau x recall nama penuh..haha
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-7-2021 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
syamzana replied at 27-7-2021 09:09 PM
teh tarik ni i tgk scha buat awal2 dulu kemunculan tm6 dikalangan celebrity. yg best bila siap bui ...

Kat diy ada jual kan, yg mcm spinner baterry operated. Berbaloi2 buat teh tarik. X yah tarik,spin je.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Amanduuuhh replied at 27-7-2021 09:03 PM
Iols mmg niat nk beli. Sbb iols x reti masak n ad bdk br turn into toddler. Kesian dia dh stgh tahun ...

Ambik dengan orang yang you paling selesa sebab nanti nak tanya tanya tak malu and takut
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 09:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau kat unah xde gadget lain, helok sgt la beli..onty nak beli jgk tp memikirkan kek dapur nuuu ada oven, microwave, air fryer food processor blender chopper segala bagai, tak jadik ler..
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 09:21 PM From the mobile phone | Show all posts
syamzana replied at 27-7-2021 09:09 PM
teh tarik ni i tgk scha buat awal2 dulu kemunculan tm6 dikalangan celebrity. yg best bila siap bui ...

Kann...resepi Dessert2 dari segenap negara ada.
I tgk abil buat kek pisang siap berjual lagi. Sedap sungguh nampak sampai teringin la. Hahahaha

Cuma mcm leceh ja i tgk pakai tm6. Kena banyak kali basuh nak siap satu meal pun. Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
syamzana replied at 27-7-2021 09:09 PM
teh tarik ni i tgk scha buat awal2 dulu kemunculan tm6 dikalangan celebrity. yg best bila siap bui ...

aku ada milk frother(electric)  design mcm jug kettle tapi kecil & ada frother kat dlm tu…  beli online . murah tak sampai rm100. mmg berbuih2 la. ada setting hot or cold. tak perlu modal besar2 pun utk buat air sedap2. paling best masa tuang tu.. buih2 yg turun dr jug
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Best juga benda nie
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Hatiku memang dah berkenan. Tapi pocket tak baper mampu. Hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
1 benda iolls teringin nak beli, breadmaker. Nak mula buat roti sendiri, healthier & boleh buat macam-macam. Uli tangan kadang menjadi kadang bantat roti tu.

Dulu ada trend fruit juice coldpress, iolls beli then air fryer pun beli juga masa tu phillip punya RM 800++ .. sudahnya jarang sangat guna. Nak healthy la kononnya, tapi i tukar mindset, it’s ok to eat fried food tapi bersederhana la. Kalau nak makan fries, beli potato goreng sendiri lagi bagus dari beli yang frozen ada preservative tu. Lagi sedap dari guna airfryer. Transfat tetap ada even pakai airfryer. Jadi bukan salah minyak tapi salah sikap kita yang tak tahu jaga makan. Thermomix memang fancy tapi tak mengurangkan kerja memasak pun for me & not healthier pun. Sama saja. My 2 cents
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
sunnylicious replied at 27-7-2021 04:33 PM
cousin aku beli ni tgk dia post kat fb memcam dia masak. plus siap jd agent ke seller jual ni.

Somehow orang yang beli thermomix ni akan jadi penjual jugak hehe
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
izzatinoris replied at 27-7-2021 06:10 PM
Dengar mana ni 300+?  First 7 months free. Lepas tu RM 150/YEAR (lagi murah dari langganan Netflix ...

Kalau tak bayar rm 150 tu dia hilang terus semua resipi atau dia tak update resipi baru?
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
izzatinoris replied at 27-7-2021 08:30 PM
7 bulan pertama Free, lepas tu RM 150 /year. Kalau tak nak renew membership pun still Boleh pakai. ...

So kalau tak renew membership takkan ada la satu recipe pon dalam tu?
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Afna replied at 27-7-2021 07:44 PM
Yeahhhh, sama2 kita raikan pndgn

So selepas beberapa page forumer bagi pandangan, adakah tt dah decide untuk beli? Beli je la tt, just in case nak masak sambal nasi lemak or kuah kacang, takla terpercik percik.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak beli tapi macam tak boleh justify harga tu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-7-2021 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
isseliparjepun replied at 27-7-2021 10:02 PM
So selepas beberapa page forumer bagi pandangan, adakah tt dah decide untuk beli? Beli je la tt, j ...

Still 50-50. Rengsa pulak bila kena bayar anually 150 tu. Sat g kalu x renew, kena riki2 resepi lain, nyusahkan diri lak.
Pastu rm7k tu, best juga boleh buat umrah lagi.

Plus point dia, mmg jimat masa. Sejenis gerak g kerja sebelum matahari dah pulang je rumah pulak dh maghrib. Skrg pkp x rasa lagi la hectic tu. Pasni x sure mcm mana.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
hollahop replied at 27-7-2021 09:21 PM
Kann...resepi Dessert2 dari segenap negara ada.
I tgk abil buat kek pisang siap berjual lagi. Se ...

rasa utk resepi masakan melayu mcm renyah kene tggu utk masuk satu2. i tgk few igers dok buat la. even tggu tu x la lama mana tp leceh.kalau resepi matsaleh tgk main campak2 je tup2 siap.

kwn2 ramai beno dah pakai kan main sorg2 promote. stakat ni x brp kenan sbb mahaiiii beno siap installment bagai, jenuh tm6 hang dulu baru habis bayar. beli cash kan mengalir airmata.hihi
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Cece1234 replied at 27-7-2021 07:15 PM
I nak tunggu pas beli dishwasher baru i berminat nak beli tm6 kot..sbb i pemalas nak basuh pinggan ...

kat rumah aku pakat makan dlm dulang reramaj & alas daun pisang . padehal ada 2 dishwasher. 1 manual punat pusing2 beli zaman dulukala sbb masa tu jaga mak sakit, pinggan mangkuk asek berlonggok jaa . 1 lagi punat digital.. kawan bg masa pindah brg tu tak angkut, dia humban rumah aku mentang2 rumah aku rumah kampung byk space lebih. Elok lagi 2-2 tu… masih boleh guna… Sekarang 2-2 tak pakai sbb nak masukkan dulang tak muat yooo
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-6-2022 02:34 PM GMT+8 , Processed in 0.088332 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list